Hírmorzsák 2015-01-06 (21:45)

A Thunder és a Nets Brook Lopezről tárgyaltak. Durant szerint Waiters Harden-szerű segítség lehet nekik a padról. A Lakers is akarta Waiterst, de csak Sacrét ajánlották. A Cavs megkérdezte a csere előtt Jamest, együtt akar-e játszani JR Smith-szel. Smith és Shumpert is elbúcsúzott a Knickstől. Parker ma este, Leonard pedig két héten belül visszatérhet a Spursnél. Sanders hamarosan csatlakozik a Buckshoz. Embiid újra lecsapott twitteren. A Hawks vezérigazgatója "kikérte" a drukkereket a másnapi munkából. A Jazz 10 napost ad Elliot Williamsnek. Menesztett játékosok (Davies, Dawkins, Jared Cunningham)

Ohm Youngmisuk (ESPN) forrásai szerint a ma hajnali Thunder-Knicks-Cavaliers hármascserét megelőzően az Oklahoma City Thunder tárgyalt a Brooklyn Nets-cel is, méghozzá Brook Lopezt akarták megszerezni Sam Prestiék, és a hírek szerint egy Kendrick Perkinsből, Perry Jones III-ből és Lance Thomasból álló csomagról volt szó a centerért. Azt nem tudni, még milyen draftjogok szerepeltek a cserében - ha egyáltalán szerepeltek -, de Thomas azóta már a New York játékosa. Ettől függetlenül egy Thomas szerződésével megegyező játékossal is működik még a tranzakció, amennyiben a két fél meg akarja húzni - kérdés, hogy a Thunder elcserélt első körös pickje mennyiben szól ebbe bele, illetve az is, melyik csapat volt az, amelyik miatt nem ment végbe a csere.

A Nets közben kirakta keretéből a Philadelphia Sixerstől a szezon korábbi szakaszában megszerzett Brandon Daviest, akinek a szerződése garantálttá vált volna pénteken. A Miami Heat ugyanígy járt el Andre Dawkins esetében, aki négy meccsnyi és összesen 21 percnyi lehetőséget kapott a floridaiaktól. A Los Angeles Clippersnél is van létszámfeletti, ők Jared Cunninghamtől köszönnek el belátható időn belül - holnap délutánig - Dan Woike (Orange County Register) információi szerint.

A Utah Jazznél épp fordítva mennek a dolgok: Elijah Millsap után Elliot Williamsnek is adnak egy 10 napos szerződést. Williams épp az orvosi vizsgálatokon esik keresztül, és a D-Ligában, a Santa Cruz Warriorsnél töltötte az idény eddigi részét.

A hajnali csere természetesen nem maradt visszhang nélkül. Az Oklahoma City sztárja, Kevin Durant azt nyilatkozta Marc J. Spearsnek (Yahoo Sports), hogy azt szeretnék, ha Dion Waiters úgy érezné, szükségük van rá a csapatnál, mert nem tudja, az előző pár idény alkalmával is hasonlóan érezte-e magát a dobóhátvéd a Cavsnél. Durant úgy érzi, Waiters hasonló scorer lehet a padról, mint volt James Harden annak idején. Azt nem akarta mondani, hogy az ő pótlása lesz, mert már rég túl vannak ezen, de szerinte Waiters kitűnő játékos, és nagyon sok olyan dolgot hallani róla, ami nem igaz. A Thundernél majd önmaga lehet, agresszívan támadhatja a gyűrűt, nyomást helyezhet a védelmekre, és helyzeteket teremthet magának és a többieknek is.

Ramona Shelburne (ESPN Los Angeles) értesülései szerint a Los Angeles Lakers is érdeklődött Waiters iránt, de mindössze Robert Sacrét ajánlották érte. A Cavs nemcsak kipucolni akarta a hátvéd fizetését, és számukra Iman Shumpert sokkal értékesebb volt, mint Sacre.

Szintén az ESPN jelentette, hogy mielőtt megtörtént volna a csere, a Cleveland menedzsmentje azért megkérdezte LeBron Jamest, hogy tud-e együtt játszani JR Smith-szel, mennyire szeretné, hogy a dobóhátvédet megszerezze a Cavs. Úgy tűnik, James áldását adta - vagy erre, vagy arra, hogy gyorsan továbbcseréljék.

Shumpert és Smith is instagramjukon búcsúztak a Knickstől. Mindketten dicsérték a franchise-t, amely szerintük első osztályú és nagy múltra tekint vissza. Nagyon sokat tanultak az ott töltött időből, nagyon sok segítséget, támogatást kaptak. A szurkolókat mindketten kiemelték, mert nagyon szenvedélyesek, imádják a csapatot, és ezt mindig éreztették a játékosokkal is. Smith számára nagy élmény volt szülővárosában játszani és a Knicks mezét felhúzni, és bár most Clevelandben az egyik legtehetségesebb kosaras oldalán a bajnoki cím a célja, soha nem fogja elfelejteni a New Yorkban töltött időket.

A San Antonio Spursnél kezdhetnek fellélegezni. Egyrészt Tony Parker ma este pályára lép a Detroit Pistons ellen, de talán még ennél is fontosabb, hogy Kawhi Leonard jobb kezében kezd enyhülni a gyulladás. Úgy tűnik, hogy a szalagszakadásából hamarosan teljesen fel fog épülni, és a Yahoo Sports információi szerint az orvosok álláspontja az, hogy semmilyen hosszútávon újra előjövő problémája nem lesz emiatt Leonardnak. Ezen a héten elkezdheti a könnyebb edzéseket, és a jelenlegi ismeretek alapján nagyjából két héten belül vissza is térhet.

Úgy tűnik, hogy a Milwaukee Bucksnál is kezdenek megoldódni a dolgok az elmúlt napok kavarodása után. A vezetőedző, Jason Kidd azt nyilatkozta egy rádióműsorban, hogy centerük, Larry Sanders tényleg lázas volt, emellett személyes ügyeket kellett intéznie, de vissza fog térni a csapathoz hamarosan, már lehet, hogy a napokban - bizonyos források úgy tudják, arra is van esély, hogy ma este, a Phoenix Suns elleni összecsapáson is ott lesz már Sanders a pályán. Kidd egyértelmű igennel válaszolt, amikor arról kérdezték, játszik-e még ebben a szezonban náluk a center, elmondása szerint a család tagja, ő is hozzájuk tartozik.

A Philadelphia Sixers centere, Joel Embiid újra lecsapott twitteren ma hajnalban. Mint ismert, a középjátékos a nyáron kiírt egy-két tweetet, hogy LeBron James igazoljon a Sixershez - természetesen csak poénból. Hajnalban aztán a Cleveland kikapott a Phillytől, Embiid pedig nem is késlekedett: "megmondtam a nyáron, hogy igazoljon hozzánk, mégsem tette...".

Az Atlanta Hawksnál már megy is a marketing gőzerővel most, hogy egyrészt a csapat teljes egészében eladó, másrészt kelet első helyén vannak, amire emberemlékezet óta nem volt példa. Steve Koonin vezérigazgató twitteren közölt egy képet, ami egy levél volt. A Hawks Los Angeles Clippers elleni meccse ugyanis helyi idő szerint este 22:38-kor kezdődött. Koonin arra buzdította a drukkereket, hogy maradjanak fent, aztán másnap, ha fáradtak, adják oda ezt a levelet a főnöküknek - gyakorlatilag "szülői igazolást" írt. A levél azt is tartalmazta, hogy ha a drukker és a főnök is megjelennek az Atlanta irodájában ezzel a levéllel, akkor a következő hazai meccsre, a Memphis Grizzlies elleni találkozóra ingyen mehet be a főnök, amennyiben a szurkoló megvette a jegyét a találkozóra.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus