Hírmorzsák 2015-01-08 (11:30)

Hivatalos a Mozgov-csere: két első köröst kapott érte a Denver. Cunningham gyakorlatilag a semmiért ment a Sixershez. JR Smith mottója. Wrotent még mindig meg akarja szerezni a Clippers. Sanders nem akar visszavonulni, de rendeznie kell magában néhány dolgot. Waiters a csere után haragudott a Cavsre, utána rájött, jó helyre cserélték, és szerinte a csapategység hiányzott egyelőre Clevelandben. Jeff Greenért első köröst kér a Celtics, a többi csapat kivárja, hogy lejjebb menjen az ára. Jim Buss lelép a színről, ha 2017-ig nem lesz bajnokesélyes a Lakers - Jeanie szerint ott lesznek már ekkorra a nyugati döntőben.

Hivatalos lett este a Cleveland Cavaliers és a Denver Nuggets cseréje: az ohiói együttes Timofej Mozgovot és egy második körös draftjogot kapott a Denvertől - a Bulls és a Blazers második köröse közül azt, amelyik a kevésbé lesz jó helyen -, míg a coloradóiak a Memphis első körös cetlijét és a két napja az Oklahoma Citytől kapott első köröst kapták a centerért. A Thunder pickjéről már beszámoltunk: idén Top18 védett, a következő évben és 2017-ben pedig Top15 - ha ekkor sem került át, két második körössé alakul, az OKC 2018-as és 2019-es második köröseivé. A Memphis első köröse idén és jövőre 1-5 és 15-30 védett - tehát csak akkor megy át Denverbe, ha a 6. és a 14. választás között van -, utána, tehát 2017-ben és 2018-ban azonban csak Top5 védett, 2019-ben pedig egyáltalán nem védett.

A Cavs ugyan át tudta volna venni Mozgovot simán is, de kitették keretükből AJ Price-t, így állományuk jelenleg 14 főt számlál.

Hivatalos lett Jared Cunningham cseréje is: őt végül Cenk Akyol játékjogával és készpénzzel együtt vette át a Philadelphia Sixers, a Los Angeles Clippers pedig Serhiy Lishchuk játékjogát kapta meg.

Ebben a Clippers-Sixers cserében felmerült Tony Wroten neve is, és bár nem került végül bele a tranzakcióba, a két együttes továbbra is tárgyal a játékosról. Wroten John Gonzaleznek (CSN Philly) elmondta, hogy jól érzi magát jelenlegi csapatánál, de jólesik neki, hogy más csapatok is szeretnék megszerezni. Szerencsésnek érzi magát, hogy abban a pár emberben lehet, aki a Sixersnél van már egy ideje, és örül, hogy továbbra is azoknak a nagyszerű szurkolóknak és közösségnek játszhat, akiknek most is.

A Milwaukee Bucks centere, Larry Sanders december 23-a óta nem játszott meccset, de azóta először szerda hajnalban ott ült a kispadon. A játékos Brandon Doolittle-nek (ESPN) elmondta, hogy esze ágában sincs abbahagyni a kosárlabdát, és nem is mondta ezt senkinek. Tudta, hogy mivel hosszú ideig nem volt a csapattal, felröppennek majd ilyen pletykák, de ebben semmi igazság nincs. Azon dolgozik, hogy minél jobb mentális és fizikális állapotba kerüljön, és hogy vissza tudjon térni. Sanders elmondása szerint olyan dolgokat kell letisztáznia magában, amik megoldása nélkül nem tud normálisan kosarazni, ezért szeretné lerendezni magában ezeket.

A Cavs-Thunder-Knicks hármascserének természetesen még mindig van hírértéke. Az Oklahoma Citybe cserélt Dion Waiters Anthony Slaternek (The Oklahoman) azt nyilatkozta, hogy mikor megtudta, hogy távoznia kell Clevelandből, nagyon rossz hangulata lett, haragudott is kicsit a Cavaliersre, aztán amikor kicsit lenyugodott, rájött, hogy nagyon jó helyre cserélték. Örült neki, hogy egy másik nagyszerű csapatba kerül, egy másik nagyszerű játékos mellé, úgyhogy végül pozitívumként fogta fel a dolgot. Együtt fejlődhet, érhet a Thunder fiatal magjával.

A Cavs gyenge szezonjáról azt mondta, hogy nem sokat játszottak együtt, ez látszódott meg rajtuk eddig. Ő persze Kyrie Irvinggel egy csapatban volt már évek óta, de LeBron Jamesszel és Kevin Love-val nem, és hasonlóan domináns játékosokkal sem. Azzal, hogy összeálltak, mindenkinek kicsit változtatnia kellett a játékán a csapat eredményessége érdekében. Neki például a pontátlaga ment le, de régebben Irving kezében is többet volt a labda, most azonban LeBronnak is oda kellett adni, hogy ő teremthessen helyzeteket. A csapategységen kellett javítaniuk, és ahogy mondani szokás, Rómát sem egy nap alatt építették, ők is csak kis lépésekben tudtak haladni a minél jobb kémia felé.

Ehhez a cseréhez tartozik JR Smith valószínűleg a későbbiekben legendássá váló válasza. A dobóhátvédet arról kérdezték, hogyan fog beilleszkedni az elején a Cavsbe, mikor nem ismeri még a figurákat. Smith annyit mondott erre: "a mottóm mindig az volt: ha kétségeid vannak, dobj!".

Újabb cserelehetőség a láthatáron a Boston Celtics csatára, Jeff Green. Chris Mannix (Sports Illustrated) értesülései szerint a Boston egyelőre első körös picket akar a játékosért, de a ligában úgy gondolják, mennek még lejjebb is az igényeik.

A végére pedig egy tavaly áprilisi történet: Jim Buss ekkor jelentette ki, hogy ha három éven belül nem fog a bajnokságért küzdeni a Los Angeles Lakers, akkor ő lelép a színről. Testvére, Jeanie Buss Eric Pincusnak (Los Angeles Times) elmondta, hogy szaván fogja fogni testvérét. Nem igazán értette, hogy miért teregette ki ezt Jim, mivel ezt családon belül beszélték meg, de nem látja, hogy a jelenlegi lehetőségeikkel, a múltjukkal, az edzőjükkel, a vezetőségükkel ne lennének top csapat két éven belül. Jeanie szerint ennyi időn belül a nyugati döntőben lesznek újra, és szerinte Kobe Bryanttel a soraikban bármi elképzelhető a rájátszásban.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus