Hírmorzsák 2015-01-22 (21:45)

Kobe vállában elszakadt egy ín. LeBron és a Wizards is próbálja győzködni Ray Allent a közös folytatásról, a Warriors Justin Holiday miatt már nem. James nagyon dicsérte Mozgovot. Durant nem gondolkodott még a hazatérésen, szeret a Thundernél játszani. Lopezre megpróbál még egyszer rámenni a Denver. Gallinari holnap játszhat. Anthony nem tudja, hogyan lehet direkt veszíteni. A Clippers érdeklődött Prigioni iránt. Rose perclimit nélkül játszhat a továbbiakban. Kerr lesz a nyugati csapat edzője az All-Star gálán, Korver ott lesz a tripladobón.

A Los Angeles Lakers ikonja, Kobe Bryant jobb válla ma hajnalban megsérült - a rotátorköpeny szakadt el, a vállizületet körülölelő ín. Azt ettől függetlenül még mindig nem tudni, mennyit kell kihagynia Bryantnek - egyelőre határozatlan időre esett ki a hivatalos közlemény szerint -, holnap mondanak többet a csapatorvosok.

Dave McMenamin (ESPN) információi szerint LeBron James a kéthetes pihenője közben találkozott Ray Allennel is Miamiben, és megpróbálta meggyőzni a dobóhátvédet, hogy folytassa pályafutását, méghozzá a Cleveland Cavaliersnél. Allen egyelőre még nem döntött arról, játszik-e még valaha az NBA-ben - a múlt hónapban már olyan hírek is napvilágot láttak, hogy a visszavonulás felé hajlik. A nyáron, illetve a szezon elején iránta érdeklődő gárdáknak azt mondta Allen Ryen Russillo (ESPN) forrásai szerint, hogy januárban érdeklődjenek nála, döntés pedig februárban lesz, úgyhogy lassan itt az idő.

Alex Kennedy (Basketball Insiders) forrásai szerint a Washington Wizards több telefonhívást is megeresztett az utóbbi időben Allen irányába, és ők próbálják meg leginkább rábírni arra, hogy náluk játsszon ebben az idényben.

Aki állítólag már nem akarja Allent leigazolni, az a Golden State Warriors - Marcus Thompson (Bay Area News Group) twitteren jelentette, hogy a csapat a tavaly még a Szolnoki Olaj KK-nál szereplő Justin Holiday egyre jobb játéka miatt lemondott a triplakirály leigazolásáról.

Szintén LeBronhoz tartozik, hogy Joe Vardonnak (Cleveland Plain Dealer) azt nyilatkozta, hogy Timofej Mozgov érkezésével került a helyére minden, most úgy tűnik számára, hogy minden klappol. James elmesélte, hogy barátjával arról beszéltek, Mozgov a legjobb igazi magasember, akivel együtt játszott Zydrunas Ilgauskas óta. Chris Bosh és Kevin Love is nagyszerű játékosok, de ha igazi, nagytestű, 7 láb magas centerről van szó, akkor Mozgov az.

Dicsérte az oroszt, aki szerinte nagyon okos kosaras, érti a játékot, ráadásul kitűnően védi a festéket - ez sokat segít Love-nak és a hátvédeknek is, mert tudják, hogy ha megverik őket, akkor is ott van még Mozgov a palánk alatt. Az ellenfelek vagy egy nehéz dobást értékesítenek, vagy blokkolja őket az orosz, vagy megváltoztatja a dobásukat, vagy lefaultolja őket, de könnyű pontokat egészen biztosan nem szereznek mellette.

Ha már szóba került a Washington, akkor folytassuk velük: 2016 nyarának legnagyobb nevű szabadügynöke lehet Kevin Durant. Az Oklahoma City Thunder játékosának kegyeiért nagy lesz a verseny, és a fővárosi születésű kosarast megpróbálja majd megszerezni a Wizards is. Ma hajnalban találkozott egymással a két gárda, és Durantet az esetleges hazatérésről kérdezték. A kiscsatár Royce Youngnak (ESPN) elmondta, hogy eddig nem igazán gondolkodott ezen. Nyáron hallotta, hogy felmerült ez, de nagyon szeret a Thundernél játszani, büszke, amikor Oklahoma City felirattal a mellkasán futhat ki a pályára.

A Thunderhez közvetve kapcsolódik, hogy Ric Bucher (Bleacher Report) értesülései szerint egyáltalán nem volt olyan közel Brook Lopez Oklahoma Citybe cseréléséhez a Brooklyn Nets, mint arról a hírek szóltak. Bucher forrása megerősítette, hogy Lopez távozása ettől függetlenül nagyon is elképzelhető, Chris Dempsey (Denver Post) pedig úgy tudja, hogy a Denver Nuggets még egy próbát fog tenni - első ajánlatukat, egy JaVale McGee köré épülő csomagot visszautasította a Nets.

Szintén Dempsey hozta le, hogy a Nuggets kiscsatára, Danilo Gallinari játékra készen áll a holnapi, Boston Celtics elleni mérkőzésre. Az olasz kosaras december 20-án játszott utoljára meniscus-szakadása előtt.

A New York Knicks sztárja, Carmelo Anthony a tankolásról beszélt Ian Begley-nek (ESPN) a Philadelphia Sixers elleni győztes meccs után. Melo elmondása szerint nem is ismeri ezt a fajta hozzáállást, szerinte így nem is lehetséges játszani, csak ha valakit nem érdekel a saját teljesítménye, hogy mi történik, illetve maga a játék sem. Úgy érzi, ha valaki úgy lép pályára, hogy most aztán veszíteni fognak, az egy nagyon rossz mentalitás.

Ha már Knicks: Adam Zagoria (SNY.tv) forrásai szerint a Los Angeles Clippers érdeklődött korábban Pablo Prigioni iránt, de nem tudni, Austin Rivers megszerzése mennyiben változtatott ezen a helyzeten. A Clippersnek ráadásul 2019-ig nincs második köröse, amit a New Yorknak adhatna az argentin irányítóért, akiért egyébként több, a hírek szerint legalább három európai klub is érdeklődik.

A Chicago Bulls sztárja, Derrrick Rose a továbbiakban percmegkötés nélkül játszhat majd, a csapat orvosai zöld utat adtak neki - annyit lehet a pályán, amennyit csak játszatni akarja Tom Thibodeau vezetőedző. Rose januárban már 32.8 percet átlagolt, decemberben 30-at, novemberben pedig csak 25.9-et, tehát folyamatosan növelték eddig terhelését.

Megvan az All-Star gála nyugati csapatának vezetőedzője is, miután Steve Kerr és a Golden State Warriors is behozhatatlan előnyre tett szert a február 1-jei határidőig - mint azt már reggel megírtuk, az Atlanta Hawks trénere, Mike Budenholzer is biztosította helyét a főmeccsen ma hajnalban. Szintén a Hawkshoz és az All-Starhoz tartozik, hogy Chris Vivlamore (Atlanta Journal Constitution) értesülései szerint Kyle Korver ott lesz a tripldobóversenyen.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus