Hírmorzsák 2015-01-28 (21:15)

Hivatalosan is megvan az All-Star gála újoncokat és másodéveseket felölelő Team USA vs. Team World meccsének két kerete. Rosst nem cseréli a Raptors, még hisznek benne, a Kings azonban árulja Derrick Williamst. Will Bynum iránt a Wizards is érdeklődik. A Bucks eltiltott listára tette Sanderst, így leigazolták Gutierrezt. További 10 napos szerződések (Chris Johnson, Reggie Williams, Tyler Johnson). Whittington a D-Ligában. Lucas és Stokes a D-Ligában, meccs közben verekedtek össze.

Hivatalos lett az idei All-Star gála Rising Stars Challenge-en (újoncok és másodévesek meccs) résztvevő játékosok névsora. Az rögtön feltűnő, hogy a két csapat között szakadéknyi a különbség magassában - a Team World második legalacsonyabb emberénél, Dante Exumnál (6'6, 198 centi), összesen három ember magasabb a teljes Team USA keretben, mindenki más maximum ugyanekkora. Az amerikai együttest Alvin Gentry (Warriors), míg a világ többi részéből összeválogatott 10 fős keretet Kenny Atkinson (Hawks) irányítja majd. A két csapat:

Team USA
Trey Burke (Utah Jazz), Kentavious Caldwell-Pope (Detroit Pistons), Michael Carter-Williams (Philadelphia Sixers), Zach LaVine (Minnesota Timberwolves), Shabazz Muhammad (Minnesota Timberwolves), Nerlens Noel (Philadelphia Sixers), Victor Oladipo (Orlando Magic), Elfrid Payton (Orlando Magic), Mason Plumlee (Brooklyn Nets), Cody Zeller (Charlotte Hornets)

Team World
Steven Adams (Oklahoma City Thunder), Giannis Antetokounmpo (Milwaukee Bucks), Bojan Bogdanovic (Brooklyn Nets), Gorgui Dieng (Minnesota Timberwolves), Dante Exum (Utah Jazz), Rudy Gobert (Utah Jazz), Nikola Mirotic (Chicago Bulls), Kelly Olynyk (Boston Celtics), Dennis Schröder (Atlanta Hawks), Andrew Wiggins (Minnesota Timberwolves)

A Toronto Raptors kiscsatára, Terrence Ross annak ellenére sem eladó Sean Deveney (Sporting News) forrásai szerint, hogy nagyon gyenge formát mutatott az utóbbi időben, ezért Dwane Casey vezetőedző a kispadra ültette - helyére DeMar Derozan "csúszott" eggyel feljebb, míg kettes poszton Greivis Vasquez kezd. Az egyik rivális csapat vezetőedzője azt mondta Deveney-nek, hogy abszolút nem akarja elcserélni a kanadai együttes Rosst, még mindig hisznek benne, és nem sok mindennel lehet őket rávenni, hogy váljanak meg tőle.

Alex Kennedy (Basketball Insiders) úgy tudja, hogy a Sacramento Kings viszont árulja Derrick Williamst. A játékos iránt valószínűleg nem lesz nagy kereslet, több kategóriában is karrierje leggyengébb számait hozza, de 6.3 milliós lejáró szerződése talán kellhet valakinek.

Pár napja volt róla szó, hogy Will Bynum iránt érdeklődik a Cleveland Cavaliers - a RealGM információi szerint azonban lesz konkurenciájuk, ugyanis a Washington Wizards is kinézte magának a jelenleg a kínai bajnokságban játszó hátvédet. A Guandong Southern Tigers Bynum megérkezése óta nem kapott ki, a játékos 23.2 pontot és 7.4 gólpasszt átlagol náluk, 32-3-mal állnak a bajnokságban, és amennyiben a PO-ban is menetelnek, úgy Bynum NBA-be való visszatérése március végéig is elhúzódhat akár.

Több igazolás is történt a mai napon. A San Antonio Spurs 10 napos szerződést kötött Reggie Williamsszel - mint ismert, ők JaMychal Greent nem tartották meg, így volt rosterhelyük a vajkezű kettesre. Williams idén a D-Ligában, az Oklahoma City Blue-nál játszott, és 13 meccsen 16.8 pontot, 5.3 lepattanót, 3.3 gólpasszt és 1.08 szerzett labdát átlagolt. A Milwaukee Bucks is 10 napos szerződést kötött Jorge Gutierrezzel - Larry Sanderst eltiltott listára tették, így van lehetőségük egy 16. ember leigazolására is.

Tyler Johnson kapott egy második 10 napost is a Miami Heattől - ő ebben a szezonban, még január elején kapott egy ilyen kontraktust a floridaiaktól, most pedig a Sioux Falls Skyforce D-Ligás csapattól érkezik újfent. Tegnap este volt már róla szó, hogy a Utah Jazz 10 napos kontraktust készül adni Chris Johnsonnak - Marc Stein (ESPN) információi helyesnek bizonyultak, ma megegyezett a két fél.

Az Indiana Pacers a D-Ligába, a Fort Wayne Mad Antshez irányította Shayne Whittingtont. A játékos 13 mérkőzésen szerepelt idén a Pacersnél, de 2.0 pontot és 1.2 pattanót átlagolt eddig.

És a végére is egy kis D-Liga: kedden az Iowa Energy két játékosa, Jarnell Stokes és Kalin Lucas verekedtek össze a mérkőzés közben - mindkettejüket kiállították. Azt nem tudni, mi okozta a gondot kettejük között, de ütésváltás is történt egy kisebb lökdösődés után. Stokes 16 meccset játszott idén a Memphis Grizzliesnél, jelenleg is szerződése van, de Lucas is állt a Grizzlies alkalmazásában ebben a szezonban.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus