Hírmorzsák 2015-02-12 (10:45)

Anthony Davis sem játszik az All-Staron, helyét Nowitzki veszi át, Harden és Thompson kezd Bryant és Griffin helyén, Papanikolaou pedig Olynyk helyett játszik az újonc-másodéves meccsen. A Rockets nyáron visszaviszi Lint? Stoudemire képviselői kivásárlást szeretnének. Beal szárkapocscsontja nem reagál jól a terhelésre. Wall szerint szükségük van még egy olyan emberre, aki képes védelmet bontani. Kanter szeretné, ha elcserélné a Jazz. McDonough szerint túl sok a hátvédjük, ezen változtatni kell. Ainge szerint bármi lehetséges a deadline előtt. Lauvergne 2+1 éves szerződést köt a Nuggets-cel. Sanders eltiltása lejárt. Anthony Mason súlyos szívrohamot kapott. LeBron filmszerepet kapott (videó).

Eldőlt, hogy a New Orleans Pelicans sztárja, Anthony Davis sem lesz ott az All-Star gála főmeccsén, helyére pedig Adam Silver a Dallas Mavericks német ikonját, Dirk Nowitzkit jelölte. Mint ismert, Davis a hétvégén, a Chicago Bulls elleni meccsen ráesett a jobb vállára, és ma hajnalban sem tudott például pályára lépni az Indiana Pacers ellen - csapata ki is kapott. Nowitzkinek ez lesz a 13. All-Star gálája az előző 14 szezonban, és idén 18.3 pont mellett 6 lepattanót átlagol.

Hogy ki veszi át Davis helyét a kezdőben, azt egyelőre nem tudni még, ezt a nyugati csapat trénere, Steve Kerr fogja kijelölni, azt azonban már tudni, hogy Kobe Bryant és Blake Griffin helyeit James Harden és Klay Thompson kapták meg a nyugati kezdőben. Nagyban megkönnyítette Kerr feladatát, hogy Bryant után Griffin is lesérült, így nem kellett gondolkodnia, hogy a liga két legjobb dobóhátvédje közül kit rakjon a kezdőbe. Thompson Steph Curryvel tehát újfent egymás mellett harcol majd, 1967 óta az első Warriors-páros ők, akik All-Star kezdőjében szerepelnek - akkor Nate Thurmond és az MVP-címet elnyerő Rick Barry képviselték a csapatot.

Még egy csere biztosan lesz, de ez az első- és másodévesek mérkőzésén, ugyanis a Team World csapatban Kelly Olynyk nem tud pályára lépni, az ő helyét pedig a görög SDNA honlap forrásai szerint a Houston Rockets csatára, Kostas Papanikolaou veszi majd át.

Szintén a Rocketshez tartozik, hogy Howard Beck (Bleacher Report) információi szerint még mindig nagyon sokra tartják Jeremy Lint. Tavaly nyáron cserélték el a Los Angeles Lakershez, de a hírek szerint csak azért, hogy Chris Bosh leigazolásának helyet csináljanak, még mindig nagyon kedvelik a játékát. Beck úgy tudja, hogy a Houston lesz az egyik legkomolyabb kérője Linnek a nyáron - csere útján nem vihetik vissza őt ebben a szezonban.

Beck hozta azt a hírt is, hogy Amare Stoudemire képviselői mindent megtesznek annak érdekében, hogy a New York Knicksszel megegyezésre jussanak a kivásárlásban. Beck forrásai szerint Phil Jacksonéknak nincs szándékukban újabb szerződést kötni az erőcsatárral az off-szezonban, fiatalabb sztárjátékosokat szeretnének leigazolni.

A Washington Wizardsnál elkezdhetnek izgulni, ugyanis dobóhátvédjük, Bradley Beal jobb szárkapocscsontja nem reagál jól a terhelésre. A dobóhátvédnek emellett fáj a nagylábujja is, már három mérkőzést kihagyott, és az All-Star szünet után vizsgálják majd újra állapotát.

Csapattársa, John Wall Jorge Castillónak (Washington Post) elmondta, hogy szerinte milyen játékos kellene a csapat szabad rosterhelyére. Wall szerint egy olyan emberre van szükségük, aki képes magának és másoknak is megteremteni a helyzetet, aki jól bont védelmet. Szerinte ez hiányzik egyedül a cserékből, és néha nagyon statikussá válik emiatt a játékuk. Konkrétan rákérdeztek nála Will Bynumnál, aki megfelelne a leírásnak, és most még Kínában játszik. Wall azt mondta róla, hogy tetszik neki Bynum játéka. Irányítani is képes a csapatot, tud dobni és a festékbe is nagyon könnyedén jut el, ráadásul mindig nagy benne a versenyszellem, ezt tapasztalta, mikor egymás ellen játszottak.

A Utah Jazz török magasembere, Enes Kanter Aaron Falknak (Salt Lake Tribune) elmondta, hogy szeretné, ha a február 19-ei határidő előtt elcserélnék. Nem meglepő a dolog, hiszen korábban több olyan pletyka is keringett, hogy Kanter elégedetlen a Jazznél betöltött szerepével. Ma hajnalban egy szemsérülés miatt abba kellett hagynia a játékot, de elmondása szerint vissza tudott volna térni. A játékos azt nyilatkozta, hogy nem tudja, mi volt a döntés hátterében, hogy már nem küldték pályára, de biztosan nem a szeme. A török center korlátozott szabadügynök lesz a nyáron.

A Phoenix Sunsnál is lehetnek változások, ugyanis a GM, Ryan McDonough az Arizona Sports 98.7 FM rádióműsorában elmondta, tudják, hogy kicsit aránytalan az állományuk, ez pedig az ő hibája. Túl sok hátvédjük van, a pontszerzés is túlságosan oda koncentrálódik, ezt pedig meg kell oldaniuk - meg kell próbálniuk olyan magasembereket szerezni, akik a pattanózásban és a pontszerzésben tudnak segíteni. McDonough hozzátette, hogy azért ez kihívás is lesz a szakvezetés számára, hiszen olyan játékosaik vannak, akik egyrészt tehetségesek, másrészt értek már el egyéni és csapatsikereket a ligában. A következő egy hétben ezen kell gondolkodniuk.

Egy megoldás lehet a magasemberek problémájára Alec Brown. A 2014-es drafton a második kör 50. helyén húzott, 216 centi magas játékos nagyon jó kezű kosaras, a nyári ligában azonban kiment a bal válla, amit eddig rehabilitált. Jövő héten csatlakozik a Suns D-Ligás csapatához, a Bakersfield Jamhez, és a RealGM úgy tudja, az is szóba került, hogy még ebben az idényben a Phoenix játékosa lesz.

A Boston Celtics GM-je, Danny Ainge is nyilatkozott, ő Brian Robb-bal (Boston Globe) beszélgetett. Elmondása szerint nagyon sok minden történhet a deadline előtt, abszolút nincsenek megérzései, mivel nincsenek közel megállapodáshoz semmilyen fronton, de nagyon sok mindenre fel vannak készülve. A Celticsnek egyébként több mint 23 millió dollárnyi lejáró szerződése van Brandon Bassben, Tayshaun Prince-ben és Marcus Thorntonban, de tele vannak fiatalokkal és draftjogokkal is. Ainge szerint készen állnak, nagyon sok cserealappal rendelkeznek, amellyel nagyon sok féle irányba el tudnak indulni, ha adódik a lehetőség.

A Denver Nuggets egyre közelebb van Joffrey Lauvergne leigazolásához. A RealGM forrásai szerint kétéves szerződést kötnek a coloradóiak a francia magasemberrel, a harmadik év csapatopciós lesz, a játékos pedig többet fog keresni, mint a ligaminimum. A két fél már csak arra vár, hogy a kosaras megkapja a vízumát.

Charles F. Gardner (Milwaukee Journal Sentinel) jelentette, hogy információi szerint Larry Sanders eltiltása lejárt - bár erről egyelőre sem a liga, sem a Milwaukee Bucks nem adott ki hivatalos közleményt. Sanderst minimum 10 meccsre tiltotta el az NBA a drogellenes szabályok megsértése miatt, és 12 találkozót hagyott ki. Ez valószínűleg azt is jelenti, hogy Jorge Gutierrez, akinek a 10 napos kontraktusa az All-Star szünet alatt jár le, nem lesz a wisconsini együttes játékosa, hacsak nem tesznek ki valaki a 15 garantált szerződésű kosaras közül miatta.

A liga egykor legjobb hatodik emberének választott Anthony Mason súlyos szívrohamot kapott tegnap, nagyon rossz állapotban van, az életéért küzd. A hírek szerint a 48 éves Masonnek a tegnapi volt a negyedik szívműtétje már.

A végére pedig egy kis szórakozás, LeBron James filmszerepet kapott:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus