Hírmorzsák 2015-02-17 (11:30)

Amare elkötelezte magát a Dallashoz. Jermaine O'Neal egyelőre nem tér vissza. Brook Lopezt még mindig el akarja cserélni a Nets. Hosszabbítani akar a Suns Dragic-csal vagy elcserélik a szlovént? Kantert csak nagyon jó ajánlat esetén cseréli a Jazz, még mindig sokra tartják. A Blazers Thomas Robinsont és egy első köröst beáldozna Wilson Chandlerért, de ha Afflalo lényegesen olcsóbb, rá fognak mozdulni. A Bulls nem ad sem magasembert, sem első köröst egy kinti dobóért. Ha Sanderst kivásárolják, a Cavs leigazolná. A Bucks Taj Gibson, Cole és Kanter iránt érdeklődik.

A RealGM információi szerint a tegnap a New York Knickstől kivásárolt Amare Stoudemire már döntött is, elkötelezte magát a Dallas Mavericksnek, és holnap, amint lejár a két napja a szabadlistán, egy évre a veterán minimumért alá is ír a texasi együtteshez. STAT idén 36 meccsen 24 percet, 12 pontot és 6.8 pattanót átlagolt a Nagy Almában. Marc J. Spears (Yahoo Sports) forrásai szerint Stoudemire nagyjából 2 millió dollárról mondott le a fizetéséből azért, hogy a Knicks elengedje.

Marc Stein (ESPN) jelentette este, hogy a Mavs egyelőre nem akarja leigazolni Jermaine O'Nealt, de továbbra is szemmel tartják készülését. A magasember aztán pár perccel később hivatalosan is bejelentette, hogy egyelőre nem tér vissza a ligába, mert nem tudta olyan fizikai formába hozni magát, hogy hatékony tudjon lenni a pályán. Hét hete edz, de nem érzi magát alkalmasnak arra, hogy valamelyik együtteshez elkötelezze magát.

Az előbb említett Spears értesülései szerint a Brooklyn Nets továbbra is nagy erőkkel próbálja meg elcserélni Brook Lopezt. Mint ismert, a center miatt több együttes is bejelentkezett már a Brooklynnál, többen konkrét ajánlatokat is tettek (Heat, Thunder,  Nuggets), de eddig egyik sem tetszett Billy Kingéknek.

A Phoenix Suns hátvédjéről, Goran Dragicról teljesen ellentmondó információk láttak napvilágot az utóbbi napokban, így tegnap este is. Howard Beck (Bleacher Report) forrásai szerint a csapat készen áll arra, hogy elcseréljék egyik legjobbjukat, Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) viszont úgy tudja, hogy a Suns ma találkozik Dragic ügynökével, és még mindig az az első opciójuk, hogy hosszabbítanak a szlovén kosarassal.

A Salt Lake Tribune ligaforrásokra hivatkozva azt állítja, hogy a Utah Jazz valószínűleg nem cseréli el Enes Kantert, hiába kérte ezt a török magasember ügynöke. A lap úgy tudja, hogy a csapat még mindig nagyon sokra tartja Kantert, csak nagyon jó ajánlat esetén válnának meg tőle, és a hosszútávú terveikben is szerepel a játékos. Elégedettek Kanter teljesítményével, és bíznak benne, hogy a játékos csapat iránti, kevésbé pozitív érzésein változtatni tudnak.

Jabari Young (CSNNW) információi szerint a Portland TrailBlazers nem sokat fog habozni, ha egy első körös draftjogot, Thomas Robinsont, illetve még egy embert kell adnia a Denver Nuggetsnek Wilson Chandlerért cserébe. A Blazers kívánságlistáján a hírek szerint Chandler előrébb van, mint Arron Afflalo, de amennyiben a dobóhátvédet jóval kevesebbért lehet megszerezni, mint a mindkét csatárposzton bevethető Chandlert, akkor Afflalo is a célpontjuk lehet.

KC Johnson (Chicago Tribune) jelentette, hogy a Chicago Bulls ugyan szeretne egy jó kinti dobót igazolni, de nem hajlandóak sem magasembert beáldozni ezért, sem első körös picket nem akarnak feladni, úgyhogy valószínűleg Afflalót nem fogják megszerezni. Sokkal esélyesebb, hogy a Bulls a kivásárolt játékosok, a szabadügynökök között fog csemegézni.

Sam Amico (FOX Sports Ohio) értesülései szerint ha sikerül megegyeznie a Milwaukee Bucksnak és Larry Sandersnek a kivásárlásról, akkor a Cleveland Cavaliers az elsők között fogja megkeresni a centert.

Szintén Amicótól származik az infó, hogy a Bucks nagyon is érdeklődik a Bulls magasembere, Taj Gibson iránt, és Norris Cole "megszerzése ellen sincs semmi kifogásuk". Gibsont Joe Cowley (Chicago Sun-Times) forrásai szerint nehéz lesz megszerezni, és bár Kanterért is cserélnének, arról már írtunk, hogy őt csak különösen jó ajánlat esetén lehet megkaparintani.

 
 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus