Hírmorzsák 2015-03-04 (21:30)

Ray Allen hivatalosan bejelentette: ebben az idényben nem játszik, de lehet, hogy a következőben igen. Nash szerint mindent megpróbált, hogy jó utolsó éve legyen. McGee iránt a Raptors is érdeklődik. Thomas Robinson szerint nem kapott eddig lehetőséget, rongybabaként bántak vele. Mo Williams hálás, hogy újra PO-ért küzdhet, csak a győzelem érdekli. Részletek arról a be nem teljesült cseréről, amiben Jarrett Jack a Washingtonhoz került volna. A Suns megígérte Dragicnak Thomas megszerzése előtt, hogy nem hoznak a csapatba még egy hátvédet. 10 napos szerződések (Eddie, Benimon).

Ray Allen az ügynökén, Jim Tanneren keresztül hivatalosan is bejelentette, hogy ebben az idényben nem lép pályára. A pályafutása még nem biztos, hogy lezárult, ugyanis nem zárta ki, hogy a 2015/16-os idényben visszatér, de az idény hátralévő részét és a nyarat arra fogja használni, hogy eldöntse, van-e értelme a folytatásnak - hosszú idő lesz, mire eldönti, hogy egyáltalán játszik-e még, az pedig még hosszabb, hogy megtudjuk, esetleg mely csapatban lép még pályára. Marc J. Spears (Yahoo Sports) úgy tudja, 14 csapat érdeklődött Allen iránt ebben az idényben vagy az elmúlt nyár folyamán.

Allenhez hasonlóan Steve Nash sem jelentette be egyelőre, hogy befejezi pályafutását, de a kanadai ikon a TSN egyik rádióműsorában nyilatkozott, és nincsenek illúziói. Nash elmondása szerint soha korábban nem dolgozott olyan keményen, mint az elmúlt 18 hónapban, két évben, mindent megtett azért, hogy egy utolsó jó éve legyen, de be kell ismernie, hogy nem így alakultak a dolgok. Azt is hozzátette, azért is tudja elfogadni ezt a végkifejletet, mert minden tőle telhetőt megtett.

Marc Stein (ESPN) jelentette, hogy a Toronto Raptors is kinézte magának JaVale McGee-t. A Philadelphia Sixerstől nemrég kitett centernek van már kapcsolata a kanadaiak GM-jével, Masai Ujirivel, hiszen anno ő vitte a Denver Nuggetshez és adott neki évi 12 millió dolláros szerződést.

A 2012-es draft ötödik választottját, Thomas Robinsont már háromszor cserélték el rövid karrierje során, plusz egyszer szabadlistára is került. A Philadelphia Sixersnél egyelőre úgy tűnik, hogy megtalálta a helyét - négy meccsen 16.4 perc alatt 9.5 pontot és 7.3 pattanót átlagolt eddig. Az erőcsatár Marcus Hayesnek (Philadelphia Daily News) azt nyilatkozta, elege van abból, hogy úgy kezelik, mint egy rongybabát, bizonyítani akarja, hogy helye van a ligában. Unja már azt, ahogy eddig bántak vele - senki nem adott neki lehetőséget, ennyi a lényeg.

A Charlotte Hornets hátvédje, Mo Williams Jessica Cameratónak (Basketball Insiders) elmondta, korábban, mikor a sikeres clevelandi csapatban játszott, mindent úgy vett, hogy maguktól jönnek majd a dolgok, de pályafutása későbbi szakaszában jött rá, mennyi mindennek össze kell jönnie ahhoz, hogy valaki jó legyen és jó csapatban is játsszon. Williams elmondása szerint nagyon hálás azért a sorsnak, hogy a Charlotte-hoz került év közben, és újra a PO-ért küzdhet. Nyerni akar, csak ez a célja. Sok pénzt keresett már, volt All-Star, úgyhogy pályafutása azon szakaszához ért, mikor csak egy valami számít neki, mégpedig az, amit eddig még nem tapasztalhatott meg: a végső siker - szerinte mindenki ezért játszik.

Zach Lowe (Grantland) értesülései szerint a Brooklyn Nets - Washington Wizards csere része lett volna a deadline-nál, hogy a Nets átveszi Martell Webstert Jarrett Jackért cserébe, illetve későbbi első körös draftjogokat cseréltek volna a csapatok - nem csoda, hogy nem ment bele a Brooklyn. Mivel nemcsak spórolni akartak, így nem lett semmi a dologból, miután lecsúsztak Reggie Jacksonról - ezzel Jack nem is vált létszámfelettivé.

Ethan Skolnicknak (Bleacher Report) több ligaforrás is megerősítette, hogy a Phoenix Suns tavaly nyáron, még Isaiah Thomas megszerzése előtt megígérte Goran Dragicnak, hogy nem hoznak még egy hátvédet az egyébként is zsúfolt 1-2-es posztjukra. Ha ez igaz, akkor kicsit talán érthetőbb a szlovén kiakadása a franchise felé.

Két 10 napos szerződést is kötöttek a mai napon. Egyrészt az Atlanta Hawks az Austin Spursben játszó Jarrell Eddie-vel írt alá egy ilyen kontraktust. Eddie tavaly csak 37%-kal dobott a Virginia Tech-en a triplavonalon túlról, nem kelt el a drafton, de idén 42.2%-kal célzott a hármasvonal mögül, plusz megnyerte a D-Liga All-Star gálájának tripladobóversenyét is. Másrészt a Utah Jazz Jerrelle Benimonnal állapodott meg. A játékos a Denver Nuggetsnél volt az előszezonban, az Idaho Stampede-nél pedig 19.9 pontot, 10.6 pattanót és 4.3 gólpasszt átlagolt idén.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus