Hírmorzsák 2015-03-10 (10:30)

Westbrook és Mo Williams a hét játékosai. Rose szeretne még ebben az idényben visszatérni, de akkor lép újra pályára, ha teljesen rendbe jött, és szerinte hibát követ el a Bulls, ha nélküle terveznek a továbbiakban. Embiid rásérült jobb lábára, újra járógipszben van. Bosh szeptemberben már teljes értékű edzésmunkát végezhet. Whiteside újabb kiállítása (videó) után Wade nagyon lehordta csapattársát. Durantet nem cseréli a Thunder jövőre sem. Beasley nem veszi készpénznek, hogy a Heatnél maradhat 10 napos szerződése után is. Michael Malone újra a Timberwolvesnál, Nealt szívesen megtartaná a csapat. Randle elkezdhetett ütközések nélkül edzeni, Scott szerint a nyári ligára készítik fel. Afflalo szerint nem okolható Shaw egyszemélyben a Denver gyenge szezonjáért. Dahntay Jonest 10.000 dollárra büntették, miután a meccs után keménykedett Draymond Greennel (videó).

Az Oklahoma City Thunder irányítója, Russell Westbrook és a Charlotte Hornets egyese, Mo Williams lettek a hét játékosai nyugaton és keleten. Westbrook 2-1-es héten van túl csapatával, ő azonban űrszámokat átlagolt: meccsenként 40.7 pontot, 11.3 gólpasszt, 11.3 pattanót és 3.0 szerzett labdát tett a közösbe. Williams 4-0-s, tökéletes hetet ment a Charlotte-tal, miközben 19.5 pontot és 10.8 gólpasszt átlagolt. 

A Chicago Bulls vezetőségében nem lehetnek felhőtlenül boldogok - a gyengébb eredmények és a sok sérült mellett tegnap Derrick Rose is a riporterek rendelkezésére állt, és bár elmondta, hogy reményei szerint még ebben a szezonban visszatérhet, egyáltalán nem ígérte ezt meg, annyit tett még hozzá, hogy ha készen fog állni teljesen, akkor lép újra pályára. Egyelőre nem gondol a visszatérésre, csak arra, hogy minden napból a lehető legtöbbet kihozza. Egy ACL-szakadás után ha valakinek térdsérülése van, mindig azt gondolja, hogy megint ugyanez történt. Ideges is volt emiatt, és megkönnyebbült, mikor megtudta, hogy "csak" a meniscusa szakadt el.

Rose-tól megkérdezték azt is, hogy a csapatnak egy másik irányba kellene-e elkezdenie építkezni, ismerve a sérüléseinek hosszú listáját. Az irányító erre azt mondta, hogy ha így gondolják, akkor csinálják, tudja, hogy a liga nemcsak sport, hanem üzlet is egyben. Azt is hozzátette azonban, hogy tudja, óriási hibát követne el ezzel a Bulls, de ő nem a tulajdonos, a GM vagy az elnök, ő csak a játékos, akinek az a dolga, hogy minden meccsen a lehető legtöbbet adja ki magából és megpróbáljon győzni. Ha úgy dönt a Chicago, hogy más irányba indul, nem lehet rájuk mérges.

Tom Moore (Calkins Media) jelentette, hogy a Philadelphia Sixersnél is probléma adódott, Joel Embiid ugyanis vasárnap újra járógipszet viselt, kisebb visszaesés történt állapotában. Embiid jobb lábában tört el egy csont, és ezzel a kisebb rásérüléssel szinte biztossá is vált, hogy ebben az idényben nem lép pályára - ennek volt nagyobb esélye eddig is, Brett Brown vezetőedző a múlt hónap végén is úgy nyilatkozott, hogy erősen kételkedik abban, hogy a középjátékos ebben a szezonban újra pályára lép.

A Miami Heat erőcsatára, Chris Bosh Marc J. Spears (Yahoo Sports) információi szerint szeptemberben teljes edzésmunkát végezhet már, elvileg tehát a következő idény kezdetére készen lehet. Bosh egyébként Tom Haberstrohnak (ESPN) elmondta, voltak kétségei, hogy egyáltalán visszatér-e a kosárpályára, mikor megtudta, hogy vérrögöket találtak a tüdejében.

Van azonban aktuális probléma is a Heatnél: Hassan Whiteside-ot ma hajnalban Flagrant 2-vel azonnal kiállították, miután hátulról intézte el a Boston Celtics magasemberét, Kelly Olynyket. Dwyane Wade a találkozót követően elmondta, hogy mindenki csalódott, az öltözőben ők is és a drukkerek is. Elég tanácsot kapott szerinte a center a tapasztaltabb társaitól, de eljött az idő, hogy magától oldja meg a dolgokat, nem saját magáért, hanem a többiekért, akik mind feláldozták egyéni dolgaikat a sikerért, vannak, akik például sérülten játszanak. Egy csapat tagja Whiteside is, és bár mindenkinek megvannak az önző pillanatai, nem engedheti meg senki, hogy ezek sorozatosak, folyamatosak legyenek, mert megbízhatónak kell lennie mindenkinek a keretben. Most pedig már az az állapot van, hogy ha Whiteside folytatja ezt a fajta viselkedést, akkor nem tudnak rá építeni, nem bízhatnak benne.

Még mindig a Heatnél maradva: a második 10 napos szerződésén lévő Michael Beasley Michael Lee-nek (Washington Post) elmondta, egyáltalán nem tartja biztosnak, hogy marad a floridai együttesnél, hiába játszik az utóbbi időben egész jól - 10.5 pontot és 4.2 pattanót átlagolt a mai meccs előtt a Miaminél. Beasley úgy fogalmazott, hogy bár nem akarja fényezni magát, de 1/2-es volt, az egész egyetemi liga egyik legjobbja, most pedig ott tart, hogy 10 napos kontraktuson kell kiverekednie a helyét. Tudja, hogy bármelyik pillanatban elillanhat ez a lehetőség, úgyhogy megpróbálja megragadni az alkalmat, amennyire csak tudja.

Az ESPN egyik újságírója által felmerült annak a lehetősége, hogy az Oklahoma City Thunder a következő idényben elcseréli Kevin Durantet, nehogy ingyen távozzon a sztár 2016 nyarán, de Royce Young (ESPN) forrásaira hivatkozva azt állítja, kizárt dolog, hogy ez megtörténjen. Értesülései szerint semmi esély nincs arra, hogy Durantet megpróbálja elcserélni a Thunder, hiába lebeg felettük Damoklész kardja a 2016-os szabadügynökpiac miatt, és hiába lépett fel a számok alapján Russell Westbrook Durant hiányában.

Jerry Zgoda (Star Tribune) információi szerint a Minnesota Timberwolves következő két mérkőzésén megint ott lesz a jelenleg állás nélküli tréner, Michael Malone. Ez már legalább a harmadik olyan időszak, amikor a Sacramento Kingstől menesztett edző segíti az elnök és vezetőedző Flip Saunders munkáját. Mint ismert, Saunders határozatlan időre nevezte ki önmagát a kispadra, amíg nem talál megfelelő főedzőt, és jó ideje pletykálják már, hogy Malone azért van folyamatosan a csapat körül, hogy egy napon, a hírek szerint a nyár folyamán átvegye ezt a szerepkört az elnökként továbbra is a csapatnál maradó Saunderstől.

Szintén Timberwolves: az éppen tegnap került nyilvánosságra, hogy Gary Neal szívesen maradna Minnesotában, és Alex Kennedy (Basketball Insiders) úgy tudja, a csapat is szeretné lekötni hosszútávra a dobóhátvédet. Neal legutóbbi négy meccsén 18.8 pontot átlagolt, és Saunders azt nyilatkozta róla, hogy nagyon jó hatással van a fiatalokra.

A Los Angeles Lakers újonc erőcsatára, Julius Randle zöld utat kapott az orvosoktól, kontakt nélküli edzésmunkát végezhet, ám a csapat vezetőedzője, Byron Scott kijelentette, hogy a játékos biztosan nem lép pályára ebben az idényben. Scott Eric Pincusnak (Los Angeles Times) elmondta, hogy a mostani edzés a nyári ligára való felkészülés jegyében telik Randle esetében.

A deadline-kor a Portland TrailBlazershez cserélt Arron Afflalo arról mesélt Jim Rome-nak (ESPN), hogy szerinte egyáltalán nem okolható egyszemélyben a Denver Nuggets volt vezetőedzője, Brian Shaw a csapat sikertelenségéért. A dobóhátvéd annyit mondott, hogy ő mindig is az az ember volt, aki szerint mindenkinek előbb a saját portáján kell sepregetni, azt kell őszintén bevallani, hogy önmaga megtett-e mindent azért, hogy jók legyenek. Természetesen Shaw-nak volt felelőssége szerinte is, de a gárda összes problémájáért nem okolható a tréner, ez Afflalo szerint egyértelmű.

A liga 10.000 dollárra büntette a Los Angeles Clippers dobóhátvédjét, Dahntay Jonest, amiért direkt nekiment Draymond Greennek a Clippers Golden State Warriors elleni, vasárnap esti mérkőzését követő pályaszéli interjúk során.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus