Hírmorzsák 2015-03-31 (22:15)

Durantet és Beverley-t is megműtötték - előbbi 4-6, utóbbi 4 hónapot hagy ki. Irving sem volt jóban Jamesszel a szezon elején, de azóta már változott a kapcsolatuk. LeBron szerint három barátja van az egész ligában, de felfogta, milyen fontos a csapatnak Irving és Love is. Bradley-ért késői első köröst adtak volna a Celticsnek a deadline-nál. Ainge-t sokan dicsérik, ő megígérte, hogy aktívak lesznek a nyáron, de szerinte jelenlegi játékosaikban is van lehetőség a sztárrá válásra. Isaiah Thomast eredetileg a nyáron akarta megszerezni a Boston. Noel szerint Ish Smith az első igazi irányító, akivel együtt játszhat. A Bucks holnap színösszeállítást vált. Westbrook statisztikái 1962-re visszaültetve.

Megműtötték Kevin Durant jobb lábfejét - jelentette be az Oklahoma City Thunder. A csapat tájékoztatása alapján a beavatkozás sikeres volt, és mint ahogy arról korábban hallani lehetett, a következő 4-6 hónapot kell kihagynia, utána kezdheti meg az edzéseket.

Kés alá feküdt ma reggel a Houston Rockets irányítója, Patrick Beverley is - ő a Yahoo Sports információi szerint 4 hónapig esett ki a játékból, edzésből bal csuklóműtétjét követően. Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) úgy tudja, hogy a texasiak szeretnék hosszútávra is megtartani az irányítót, de elég nagy lesz rá a kereslet a többi együttes részéről is. Beverley korlátozott szabadügynök lesz, de nem tudni, meddig megy el a Rockets az ajánlatok meccselésében.

A Cleveland Cavaliers egyik sztárja, Kyrie Irving Joe Vardonnak (Northeast Ohio Media Group) elmondta, a szezon korábbi szakaszában elég hűvös volt a viszonya LeBron Jamesszel, de most már jóval szorosabb a kötelék közte és James között, mint a kiscsatár és Kevin Love között. James azt mondta erről, illetve a Love-hoz fűződő viszonyáról, hogy túlságosan is ekörül a téma körül pörögnek az emberek. Három barátja van a ligában, Chris Paul, Carmelo Anthony és Dwyane Wade. Aztán vannak a csapattársai, akikért nap mint nap küzd. Felfogta, tudja, hogy milyen fontos Irving ennek a csapatnak, ahogyan Love is.

Zach Lowe (Grantland) jelentette, hogy a Boston Celtics több ajánlatot is kapott Avery Bradleyért cserébe a deadline-nál - késői első körös draftjogot és lejáró szerződéseket adtak volna érte a csapatok. Úgy tűnik, hogy a Boston hosszútávon számol az új szerződése első évében járó dobóhátvéddel, aki posztján a jobb védők közé tartozik, kinti dobása viszont eléggé hullámzó, néha nagyon jól dobja a hármast, néha pocsékul.

Lowe ugyanebben a cikkében azt írta, ligaszerte nagyon sokaknak imponáló volt, amilyen cseréket a Celtics az utóbbi két évben húzott, Danny Ainge GM azonban elmondta, hogy semmilyen grandiózus terv nem volt ezek mögött, egyszerűen csak remélik, hogy ha egy lehetőség megmutatkozik, akkor megvannak a cseréhez szükséges alapjaik. Ainge elmondta, hogy aktívak lesznek nyáron a szabadügynökpiacon, de azt is hozzátette, hogy szerinte vannak olyan játékosaik, akik egy bajnokesélyes csapat top3 játékosának kaliberébe fejlődhetnek.

Lowe azt is megemlíti a cikkben, hogy a Celtics jobb cserealapnak gondolja a deadline-nál megszerzett Isaiah Thomast, mint azt a védett 2016-os Cleveland első köröst. Volt arról is szó, hogy várnak a cserével a nyárig, hogy ne nyerjenek túl sok meccset, de Ainge úgy döntött, hogy nem így cselekednek - ezt egyébként az utolsó pillanatban mondta meg Brad Stevens vezetőedzőnek is, pedig általában megbeszélnek vele mindent. Ainge szerint ideális esetben a nyáron szerezték volna meg Thomast, de más is rámehetett volna, nem akartak licitbe kezdeni - addig akarták ütni a vasat, amíg meleg.

A Philadelphia Sixers centere, Nerlens Noel odaszúrt kicsit Michael Carter-Williamsnek, amikor Tom Moore-nak (Calkins Media) azt nyilatkozta, hogy Ish Smith az első igazi irányító, akivel együtt játszhat, és szeretné, ha a nyáron szabadügynökké váló játékost megtartaná a Sixers hosszabb távra is. Nem véletlen Noel dicsérete - azóta javult nagyot statisztikában a center, mióta MCW-t elcserélték.

Charles F. Gardner (Milwaukee Journal Sentinel) értesülései szerint a Milwaukee Bucks a holnapi napon új színösszeállítást fog bemutatni. A jelenlegi erdőzöld, piros, ezüst, fehér kombináció a 2006/07-es idényben lett bevezetve, amikor a híres zöld-lilát váltotta.

A végére pedig egy kis játék a számokkal: Tom Haberstroh (ESPN) számolt utána annak, hogy Russell Westbrook mit átlagolt volna mondjuk 1962-ben - Oscar Robertson akkor hozott egy teljes szezonon keresztül tripla-duplát (30.8 pont, 12.5 pattanó, 11.4 gólpassz). Akkoriban sokkal gyorsabb volt a játék, és ha felszoroznánk a mostani és az akkori játék közötti arányokkal Westbrook jelenlegi 27.6 pont, 7.2 pattanó, 8.6 gólpassz átlagait, akkor 36.1 pont, 11.2 gólpassz és 9.4 pattanó jönnének ki. Ha még azt is beleszámoljuk, hogy akkoriban a top játékosokat alig cserélték le, akkor Westbrook átlagai még brutálisabban mutatnak arra a korra visszavezetve: 46.9 pont, 14.6 gólpassz, 12.2 pattanó. Igaz, ahogyan azt az elején írtuk, ez csak játék a számokkal.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus