Hírmorzsák 2015-04-11 (10:00)

Afflalo válla megsérült, 1-2 hetet kihagy. Jrue Holiday visszatért fáradásos töréséből. Whiteside elvileg részt vesz az MIP díjért folytatott küzdelemben. Derek Fisher szerint a PO-ból még úgy is sokat lehet tanulni, hogy nem vesznek benne részt. Thibodeau-hoz közel álló személyek már azt nézik, mik a lehetőségei a trénernek, ha a nyáron menesztik. Nazr Mohammed tartott fejmosást a Bulls öltözőjében a Heat elleni meccs félidejében. Paul George tesztnek fogja fel a mostani meccseket a nyári rehabja előtt. Ish Smith nem biztos abban, hogy maradhat a Sixersnél. David Stocktont több évre akarja leigazolni a Kings. D-Liga (Harris, McAdoo).

A Portland TrailBlazersnél elátkozták a kettes posztot (is), legújabb kezdő dobóhátvédjuk, Arron Afflalo ugyanis tegnap hajnalban megsérült, a válla húzódott meg, ezért 1-2 hetes kihagyásra kényszerül. Nagyon nem mindegy, mikor térhet vissza, hiszen az előre megadott felépülési ütemterv szerint akár a rájátszás kezdetén is látjatjuk, de az is előfordulhat, hogy pár meccset a PO-ból is kénytelen lesz kihagyni a deadline-nál a Denver Nuggetstől szerzett kosaras.

Sokkal jobb hír a rájátszásért még küzdő New Orleans Pelicans számára, hogy január után újra pályára léphetett irányítójuk, Jrue Holiday, akinek nem reagált jól a jobb lába a terhelésre, és még a múlt héten is úgy volt, hogy fáj a lába, ha erőlteti. Monty Williams vezetőedző azt nyilatkozta John Reidnek (Times Picayune), hogy Holiday nagyon sokat dolgozott azért, hogy visszatérhessen. A játékos is nagyon örül, hogy újra pályára kerülhet és ők is nagyon örülnek ennek. Nagyon sokat jelent a csapat számára nemcsak védőoldalon, de támadásban is. Időbe telik még, amíg formába lendül, és nincs is erre sok lehetősége az esetleges rájátszás előtt, de már az nagy dolog, hogy a rotációba visszakerülhetett.

A Miami Heat centere, Hassan Whiteside hivatalosan kvalifikálta magát a Legtöbbet Fejlődött Játékos díjára, legalábbis a liga álláspontja szerint - ebben egyébként maga a játékos sem volt biztos eddig. Az NBA egyik szóvivője a Sun Sentinelnek elmondta, hogy egyedül azok a kosarasok nem vehetnek részt a voksolásban, akik első évüket töltik a ligában. A díj hivatalos leírása szerint az elismerés azé a játékosé, aki a legnagyobb fejlődést mutatta az előző szezonhoz vagy szezonokhoz képest - hozzátéve, hogy nem olyan játékosnak találták ki, aki nagy visszatérő.

A New York Knicks vezetőedzője, Derek Fisher nemcsak 63 győzelemről beszélt tegnap, hanem más témakört is érintett. A tréner Fred Kerbernek (New York Post) elmondta, edzőként nagyon sok dolgot lehet tanulni abból is, ha csak nézi a rájátszás meccseit. Hogyan játszanak a csapatok, milyen taktikákat alkalmaznak a meccsek végén, mik egyes edzők statégiái, és hogyan közelítik meg játékosaikat ilyenkor, hogyan szólnak hozzájuk. Szerinte az is nagy jelentősségel bír, hogy bizonyos környezeteket élőben éljen át az ember - ilyen volt neki a keleti konferencia a nyugati után, ahol egész pályafutását töltötte.

Bár Ish Smith 12.6 pontot és 6.0 gólpasszt átlagol, mióta a Philadelphia Sixers játékosa, egyáltalán nem biztos abban, hogy marad is az együttesnél hosszútávon. Smith Bob Cooney-nak (Philadelphia Daily News) elmondta, nem is foglalkozik ezzel, csak próbál minél jobban játszani, aztán majd alakulnak a dolgok, ahogy kell. Csak arra koncentrál, hogy meccsről meccsre, negyedről negyedre, percről percre jobb legyen, hogy minél jobban megértse, mit akar tőle Brett Brown vezetőedző, aztán a nyáron majd meglátja, mi történik. Szerinte jó helyzetben van, mert először kapott rendes játéklehetőséget - nagyon sokan szeretnék ezt, és örül neki, hogy produktív tud lenni, mikor a pályán van.

Ric Bucher (Bleacher Report) egy videóinterjúban azt állította, hogy értesülései szerint Tom Thibodeau-hoz közel álló személyek már azt térképezik fel, hogy mik a lehetőségei a trénernek, ha meneszti idén nyáron csapata, a Chicago Bulls, és az Orlando Magic az egyik együttes, amelyet éppen vizsgálnak. Korábban arról lehetett hallani, hogy Thibodeau, ha távozik, szeretne olyan helyre kerülni, ahol a vezetőségi döntésekbe is beleszólása van, márpedig ilyen a Magicnél valószínűleg nem lenne, ők most készülnek hosszabbítani GM-jükkel, Rob Hennigannel. Bár a vezetőedző és a Bulls között a viszony finoman szólva is hűvös, még mindig kétéves szerződés köti a klubhoz, elvileg csak a 2016/17-es idény végén jár le kontraktusa, ha nem egyeznek meg idő előtt a szakításról.

A Chicagóhoz tartozik az is, hogy a legutóbbi, Miami Heat elleni feltámadásban Nazr Mohammednek nagy szerepe volt, a félidőben tartott egy kis fejmosást az öltözőben a veterán center. Aaron Brooks azt nyilatkozta Nick Friedellnek (ESPN Chicago), hogy mindenki a másikért játszik, és Mohammed azt értette meg velük, hogy nem az edzőt vagy a szurkolókat hagyják cserben, amikor nem futnak vissza például védekezni vagy nem segítenek be, hanem a csapattársukat. Ez pedig megengedhetetlen, mert egymásért mindent meg kell tenniük.

Az Indiana Pacers lábtörésből visszatérő sztárja, Paul George Scott Howard-Coopernek (nba.com) elmondta, az idényből hátralévő meccseket tesztnek fogja fel, megnézi, mennyire épült fel ténylegesen sérüléséből, min kell majd dolgoznia a nyári rehabja során, és megpróbál ebből a pár meccsből építkezni majd. George saját elmondása szerint nagyon nehéz időszakon volt túl, voltak olyan pillanatok, mikor ő maga érezte úgy, hogy inkább ezt a szezont felejtsék el és csak a nyárra akar koncentrálni. Nagyon jó a szakmai stábjuk, neki köszönheti, hogy most mégis pályán lehet, ők noszogatták. Voltak olyan napok, mikor biztos volt benne, hogy utálták őt, ő is utálta őket, de túl vannak ezen, és nagyszerű munkát végeztek az érdekében.

Marc Stein (ESPN) forrásai szerint a Sacramento Kings azt tervezi, hogy többéves szerződést kötnek David Stocktonnal még az idény vége előtt. A kosaras egy 10 napos szerződés erejéig már volt a Kings játékosa februárban, az idény nagy részét pedig a Sacramento D-Ligás csapatánál, a Reno Bighornsnál töltötte.

A végére pedig D-Liga hírek. A Cleveland Cavaliers visszahívta a Canton Charge-tól Joe Harrist - a dobóhátvéd egy PO-meccsen játszott lent, ahol 24 pontot és 11 pattanót jegyzett, előtte pedig 9 alapszakaszmeccsen 15.4 pont, 5.2 pattanó és 3.2 gólpassz voltak a számai. A Golden State Warriors James-Michael McAdoo-t küldte le a Santa Cruz Warriorshöz - a magasember 33 lenti találkozóján 19.5 pontot, 8.7 pattanót és 2.3 gólpasszt jegyzett ebben az idényben.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus