Hírmorzsák 2015-04-23 (21:30)

A Mavs és a Spurs is úgy érzi, jó esélyeik vannak Aldridge leigazolására a nyáron. Kawhi Leonard lett az év védője. Tony Parker szerint Achillese rendben lesz a harmadik meccsre. Morey szerint a Houston meg akarja tartani Josh Smith-t és Beverley-t is, dicsérte McHale-t. Ollie biztosan nem lesz a Thunder edzője, egyre biztosabb Donovan kinevezése. Presti magabiztos azzal kapcsolatban, hogy Kantert meg tudják tartani. Ainge elégedett Crowderrel, meg akarják tartani hosszútávon is. LeBron egy órával korábban ment edzeni a mai meccs előtt, mint bárki más a Cavstől.

A mai napon is kiosztottak egy díjat, az év védője a San Antonio Spurs tavalyi döntő MVP-je, Kawhi Leonard lett - a részletekről délután már beszámoltunk.

A címvédőhöz tartozik az is, hogy irányítójuk, Tony Parker a Los Angeles Clippers elleni második meccs negyedik negyedében lesérült, az Achillesével vannak gondok. A francia játékmester még a mérkőzést követően is sántikált, de azt nyilatkozta, hogy az egész éve nagyon kemény, sérülésekkel teli, és szerinte rendben lesz a harmadik találkozóra. Elmondása szerint ugyanazt a sérült szedte össze most is, amit április 7-én az Oklahoma City Thunder ellen - szerinte túlságosan megerőltette a jobb bokáját azért, mert fáj a bal.

Maradjunk még mindig a Spursnél: Marc Stein (ESPN) információi szerint ők, a Dallas Mavericks, a Los Angeles Lakers és a New York Knicks is rá fognak mozdulni a Portland TrailBlazers sztárjára, LaMarcus Aldridge-re - a két texasi együttes úgy érzi, reális esélyeik vannak LMA leigazolására. Bár a játékos elmondta a szezon előtt, hogy anyagi okok miatt nem hosszabbít jelenlegi csapatával - idén nyáron plusz két évvel és így nagyjából 50 millió dollárral többért írhat alá -, a Blazers jelenlegi formája és erősítési lehetőségei miatt egyre több helyen merült fel, hogy Aldridge mégsem marad Portlandben, Ken Berger (CBS Sports) forrásai is megerősítették, hogy szinte bármi elképzelhető, nem lenne meglepetés, ha a magasember egy texasi gárdához szerződne a nyáron.

A Houston Rockets GM-je, Daryl Morey Calvin Watkinsnak (ESPN) elmondta, természetesen most csak a jelenre koncentrálnak, a rájátszásra, de az egyértelmű, hogy a jelenlegi csapatból szinte mindenkit meg akarnak tartani, tehát a nyáron szabadügynök Patrick Beverley-t és Josh Smith-t is. Mindezzel az off-szezonban fognak foglalkozni, de úgy érzik, a jelenlegi kerettel is képesek lehetnek továbbfejlődni, nem feltétlenül kell külső erősítésekben gondolkodniuk. Kevin McHale vezetőedzőt is dicsérte, mert szerinte nagy szerepe van abban, amikor egy-egy szabadügynök aláír hozzájuk.

Ha már Parkernél meg lett említve a Thunder, akkor folytassuk velük: Jon Rothstein (CBS Sports) forrásai szerint Kevin Ollie nemcsak hivatalos közleményt adott ki azzal kapcsolatban, hogy maradni akar a UConn egyetemen, de ki is húzatta magát az Oklahoma Citynél, vele tehát nem számolhatnak Sam Prestiék. Adam Zagoria (SNY.tv) úgy tudja, hogy több különböző személyes indok vezetett odáig, hogy Ollie megmondja Prestinek, rá ne számítsanak. Az első számú jelöltek közül így a Florida trénere, Billy Donovan maradt egyedül, Berger és Stein jelentették, hogy szinte biztos, hogy ő lesz a következő edző - nagyon jó barátja Prestinek, és belefáradt abba, hogy minden évben középiskolásokat győzködjön, menjenek az ő egyetemi csapatába.

Szintén az OKC-vel kapcsolatos, hogy az előbb említett Sam Presti GM eléggé magabiztos azzal kapcsolatban, hogy sikerül megegyezniük török magasemberükkel, a korlátozott szabadügynökké váló Enes Kanterrel. Presti azt mondta Anthony Slaternek (The Oklahoman), hogy ha úgy érezték volna, nem tudják hosszútávon megtartani Kantert, akkor nem cseréltek volna érte a deadline-nál.

A Boston Celtics is szeretné megtartani idén szerzett értékét, Danny Ainge GM ugyanis azt nyilatkozta egy rádióműsorban, hogy nagyon elégedettek a Dallastól Rajon Rondóért érkező Jae Crowderrel, és szeretnék megtartani hosszútávon is, vele együtt képzelik el a jövőt. Mivel Crowder Kanterhez hasonlóan korlátozott szabadügynök lesz - tehát csapata minden ajánlatot tarthat, amit adnak neki -, így jó esély van arra, hogy Crowder Bostonban is marad.

Ha már Boston, akkor első körös ellenfelük, a Cleveland Cavaliers ikonja is szóba kerülhet: LeBron James a harmadik találkozó előtt egy órával korábban ért a dobóedzésre, mint mindenki más, és egy intenzív tréninget végzett el. LeBron Chris Haynesnek (Cleveland Plain Dealer) elmondta, nem sűrűn csinál ilyet, de most egyszerűen ilyen "módban" van, ennyire koncentrál a rájátszásra és a játékra. Csapattársa, Tristan Thompson szerint James tudja, mi kell a végső sikerhez, és saját maga mutat jó példát nekik. Ez nagyon fontos, mert tudják, hogy nem fog nekik olyat mondani James, amit ő maga ne tenne meg.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus