Hírmorzsák 2015-08-10 (09:45)

Kérdések Michael Jordanhez: ki volt a legnagyobb trash talker, aki ellen játszott, Dean Smith-t vagy Phil Jacksont választaná-e, megtudná-e verni fénykorában LeBront, mit szól a Shaq-féle Lakers-Bulls beszóláshoz, miért Kwame Brownt draftolta, milyen a viszonya Kobe-val és kit választana, ha a kosártörténelemből bárkire eshetne a voksa (videó is). Jamal Crawford szívesen játszana a Cavsnél. A Jazz nem akarja Burke-öt kezdő irányítónak. A Minnesotánál kezd fogyni a türelem Rubio irányába? Porzingis örül Vujacic leigazolásának. Bass szerint játékosként és a brandjének is jót tesz majd a Lakers. D'Angelo Russell nem aggódik a sok eladott labdája miatt. LaVine zsákolóshow Seattle-ből (videó). Jeff Van Gundy szerint hiba volt, hogy a Thunder menesztette Scott Brookst.

Minden idők legjobbja, Michael Jordan egy "kérdezz-felelek" játékba ment bele egyik minden évben megrendezett táborában. A gyerekek többek között rákérdeztek, hogy Dean Smith-t (ő volt az edzője a North Carolinán) vagy Phil Jacksont választaná, ő pedig Smith-t mondta, mert ő volt az, aki miatt az a kosaras lett, aki - szerinte pont ezzel volt szerencséje Jacksonnak, hogy őt Smith tanította a kosárlabdára. Megkérdezték, ki volt a legnagyobb trash talker, aki ellen játszott, erre pedig Larry Birdöt mondta, de azt is hozzátette, hogy stílusosan csinálta ezt a Boston Celtics ikonja, nem alja beszólásokkal operált.

Ha bárkit választhatna, Hakeem Olajuwont választaná, mert hihetetlen játékosnak tartja, nagyon sokoldalú, domináns kosaras. A Shaquille O'Neal-féle "a Lakers All-Time ötöse legalább 50 ponttal verné a Bulls legjobb ötösét" témára annyit válaszolt, hogy szerinte ez csak duma, mert az az igazság, hogy sose fogjuk megtudni, mi lenne egy ilyen meccs vége. Azt azért hozzátette, hogy szerinte meg ők nyernének simán. Stephen Curry és LeBron James közül előbbit választaná egy 1-1-re, mert nála nagyobb, így be tudná vinni a palánk alá. Persze az is előkerült, hogy fénykorában meg tudta volna-e verni LeBront, amire annyit mondott, hogy kérdés nélkül igen.

Volt kínos kérdés is: mit látott Kwame Brownban, hogy őt vitte el 1/1-nek? Jordan szerint mindenki Brownt akarta akkor a magassága, az ehhez társuló sebessége és az atletikus képességei miatt, ráadásul még mindig csak 18-19 éves volt akkor. Kobe Bryantet dicsérte, reményei szerint visszatér sérüléséből, minden idők egyik legjobbja MJ szerint, aki nagyon sokat tett a sportért - azt is hozzátette viccesen, hogy bár minden mozdulatát ellopta, azért úgy szereti még Kobe-t, mint a testvérét, jóban vannak, sokat beszélnek egymással. A teljes videó néhány másik kérdéssel együtt:

Chris Haynes (Cleveland.com) egy podcastben elmondta, hogy értesülései szerint Jamal Crawford nagyon szívesen játszana a Cleveland Cavaliersnél. A dobóhátvéd cseréje pár hete, az off-szezon kezdetén merült fel leginkább Lance Stephenson megszerzését követően - azóta Pablo Prigioni is csatlakozott a Los Angeles Clippers keretéhez -, és bár Brendan Haywood szerződését már nem tudja felhasználni a Cavs, az érte kapott TPE-vel még megszerezhetik úgy Crawfordot, hogy a Clippersnek anyagi segítséget nyújtsanak - elcserélésével 5.7 milliós fizetése mellett még további több mint 10.5 milliót spórolna a csapat a luxusadó miatt.

Gary Washburn (Boston Globe) információi szerint a Utah Jazz úgy sem szeretné Trey Burke-öt kezdő irányítónak megtenni, hogy Dante Exum a teljes szezonra kiesett ACL-szakadását követően. Washburn úgy tudja, hogy Utah-ban úgy gondolják, Burke túl sokszor dob és sokszor nem is a Quin Snyder által kért támadásokat vezeti. Egyelőre úgy tűnik, hogy mégis Burke lesz a kezdő egyes, ha nem tudnak valaki komoly játékmesterért cserélni az elkövetkezendő két és fél hónapban.

Szintén Washburn jelentette, hogy a Minnesota Timberwolvesnál úgy tűnik, egyre kevésbé türelmesek Ricky Rubióval, Tyus Jonesszal pedig komoly fognak próbálkozni, hátha idővel át tudja venni a spanyol helyét. Jones annyit mondott - nem ezzel kapcsolatban -, hogy nagyon sok tehetséges játékosuk van, és több olyan veteránnal is rendelkeznek, akik tudnak segíteni a fiataloknak a fejlődésben. A jó dolog szerinte az, hogy a fiatalok akarnak is tanulni az idősebbektől, készen is állnak erre és nem gondolják úgy, hogy ők mindent tudnak már most is. Jones szerint kiváló a keret felépítése.

A New York Knicks idei draftoltja, Kristaps Porzingis mesélt Marc Bermannek (New York Post) Sasha Vujacicról, aki ellen játszott Európában. Porzingisnek nagyon tetszett, hogy a szlovén hátvéd a csapattársa lesz, mert szerinte nagyon tapasztalt kosaras, aki hidegvérű kinti dobó. Nem nagyon érdekli a nyomás, sőt, szereti is, ha minél kiélezettebb a helyzet, ez pedig segíteni fog a Knicksnek a szoros meccsek végjátékában. Számára is nagy pozitívum lesz a jelenléte, hiszen ő is európai. Sokat tanulhat Vujacictól, mert nagyon sokat dolgozik a hátvéd.

Marc Stein (ESPN) információi szerint a mai, Los Angeles Lakersnél tartott edzésen nemcsak Bobby Brown, hanem Toure Murry is részt fog venni az ismertebb irányítók közül. Mint ismert, 14 játékos lesz majd ott a tréningen az előzetes tervek szerint, és David Pick (Eurobasket.com) úgy tudja, hogy köztük lesz többek között a Sacramento Kingstől kitett magasember, Eric Moreland és DJ Kennedy is - más kérdés, hogy Kennedyt ma reggel az orosz Jenyiszej Krasznojarszk leigazolta hivatalosan is.

A Lakers magasembere, Brandon Bass Terrance Harrisnek (The Times-Picayune) nyilatkozott arról, hogy nagyon várja már, hogy az aranysárga-liláknál játszhasson, mert úgy érzi, hogy Brandon Bass, mint játékos és mint brand is a következő szintre léphet. Los Angeles óriási piac, a Lakers pedig kirakatcsapat - kiváló lehetőség ez marketing szempontból is, főleg ha tudnak változtatni az előző évek után, be tudnak kerülni a rájátszásba, és olyan kultúrát tudnak meghonosítani, mint amilyen évekkel ezelőtt, a bajnoki címek idején volt.

A csapat irányítója, D'Angelo Russell a már említett Washburnnek elárulta, nem aggódik amiatt, hogy nagyon sok eladott labdája volt a nyári ligában. Russell szerint csak annyi a lényeg, hogy kicsit megnyugodjon, az eladott labdáinak nagy része a túl nagy kockázatvállalásból jött. Ez néha kifizetődő volt, de ezen a szinten le kell nyugodnia, türelmesebbnek kell lennie. Le kell lassítaniuk kicsit és átgondoltabb döntéseket kell hozniuk.

Jeff Van Gundy Darnell Mayberrynek (The Oklahoman) azt nyilatkozta, hogy okos döntés volt Billy Donovant kinevezni az Oklahoma City Thunder élére, de nem lett volna szabad elengedni Scott Brookst. Szerinte Brooks nagyszerű munkát végzett, hiszen 8 év alatt háromszor jutottak be vele a nyugati konferencia döntőjébe és egyszer a nagydöntőbe is beverekedték magukat. JVG úgy fogalmazott, hogy nem tud elég szép jelzőt használni Brooksra, és amennyi munkát végzett a Thunder volt vezetőedzője, teljesen le volt döbbenve Van Gundy, hogy nem kapott több lehetőséget.

A végére pedig Zach LaVine, aki Seattle-ben rendezett egy kis zsákolóshow-t:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus