Hírmorzsák 2015-09-09 (21:00)

Julius Erving is megnevezte All-Time csapatát: Oscar Robertson, West, Baylor, Russell, Chamberlain. Dr. J szerint csak Durant és Curry kerülhet szóba LeBron mellett, mint a liga jelenlegi legjobb játékosa, de úgy érzi, James néha felnéz Curryre. Calderon megpróbálta meggyőzni Marc Gasolt, hogy igazoljon a Knickshez, Achilles-sérülése a múlté, nem aggódott, hogy elcserélik. Joe Johnson ügynököt váltott. A Pacers megvette a Fort Wayne Mad Ants D-Ligás együttest. Sefolosha ügyének tárgyalása október 5-én lesz. Kaun 2 évre 2.6 milliót kap a Cavstől. Mirotic széttépett egy szerb zászlót (videó), utána elnézést kért.

A liga történetének egyik legjobb játékosa, Julius Erving volt a SiriusXM NBA Radio vendége. Dr. J-től többek között megkérdezték, hogy mi az ő All-Time Top5-je. Erving elmondta, hogy gyerekkorában is nagyon sok mérkőzést nézett, így már 15 éves korára eldöntötte, mi az ő álomcsapata, ehhez pedig azóta is ragaszkodik: Wilt Chamberlain, Bill Russell, Elgin Baylor, Jerry West és a kapitány Oscar Robertson lenne.

Arról is beszéltek vele, hogy ki a jelenlegi legjobb. A Philadelphia Sixers ikonja szerint nagyon egyértelműen kezelik a legtöbben, hogy LeBron James, néha Kevin Durant és Stephen Curry neve kerül elő ebben a témában és úgy gondolja, hogy csak ők ketten kaphatnak szavazatot James mellett. Jelenleg szerinte Curry van a "világ tetején" és úgy érzi, hogy LeBron néha mintha felnézne a Golden State Warriors irányítójára, mert úgy gondolja, hogy vannak dolgok Curry játékában, amiket a sajátjába is be tudna építeni.

A New York Knicks irányítója, Jose Calderon Marc Bermannek (New York Post) elárulta, hogy a bal Achillese teljesen rendbe jött - az előző idényt idő előtt be kellett fejeznie sérülése miatt -, és örült a gárda nyári igazolásainak, bár szerette volna, ha Marc Gasolt meg tudják szerezni és próbálkozott is meggyőzni a Memphis Grizzlies centerét. Nem aggódott, hogy elcserélik, mert bár biztos nem lehetett benne, olyan emberek mondták neki, hogy nem tárgyaltak róla, akiknek hisz. Folyamatosan beszélt Derek Fisher vezetőedzővel is, aki tájékoztatta az éppen aktuális fejleményekről.

A NetsDaily jelentette, hogy a Brooklyn Nets swingmanje, Joe Johnson ügynököt váltott, elhagyta a Wasserman Media Groupot és ezentúl az Excel Sportstól Jeff Schwartz képviseli majd érdekeit. Johnsonnak Arn Tellem volt az ügynöke, de ő a Detroit Pistonsnál kapott pozíciót, így ezt követően már nem lehet játékosügynök - azért volt fontos Johnson döntése, mert jövő nyáron szabadügynök lesz, új kontraktusát pedig már Schwartz fogja intézni. LaMarcus Aldridge ugyanezt a lépést meghúzta - a Wassemantól az Excelhez "igazolt" -, de az ő új, San Antonio Spursszel kötött kontraktusának ügynöki jutaléka (általában 3%) még a Wassermanhoz folyik be.

Szintén kisebb hír a magyarországi drukkereknek, de a csapat számára annál nagyobb lépés, hogy az Indiana Pacers megvásárolta a Fort Wayne Mad Ants D-Ligás együttest, ezzel ők a 10. klub a ligában, amelynek saját "fiókcsapata" van. Az üzleti és a kosárlabdával kapcsolatos döntéseket is ők hozzák innentől, ezzel gyakorlatilag saját játékosaikat, edzőiket vagy akár vezetőségi tagjaikat fejleszthetik ezen a szinten úgy, ahogyan azt ők szeretnék, ugyanazt a rendszert alkalmazhatják például támadásban és védekezésben is, mint a Pacersnél - többek között ezt is kiemelte Larry Bird, az Indiana elnöke.

A Cleveland Cavaliers hivatalosan is aláírt Sasha Kaunnal - Brian Windhorst (ESPN) értesülései szerint az orosz center végül 2 évre 2.6 millió dollárért szerződött a klubhoz, a Cavs pedig a luxusadós MLE-jükből fennmaradó 1.2 milliós részt használta fel arra, hogy megegyezzen a kosarassal. Volt olyan hír is, hogy a második éve játékosopciós, de Chris Haynes (Cleveland Plain Dealer) információi szerint Kaunnak nincs ilyen opciója.

Megvan Thabo Sefolosha tárgyalásának időpontja - az Atlanta Hawks swingmanje nem nagyon örülhet, hiszen nem elég, hogy a rendőrök eltörték a lábát, ami miatt a rájátszást is ki kellett hagynia, még október 5-ére tették a tárgyalását is, így ez bezavar a Hawks edzőtáborába. A Pero Antics elleni vádakat ejtették, de a csapat is gondban van, ha Sefoloshát egy rövidebb időre elmeszelik a rendőri intézkedés akadályozása miatt, DeMarre Carroll távozását követően ugyanis elég fontos szerepe lenne a keleti alapszakaszt megnyerő, később a főcsoport döntőjéig jutó együttesnél.

A végére pedig a Chicago Bulls erőcsatára, Nikola Mirotic maradt, aki a szombat esti, szerbek ellen elveszített találkozót követően fogta és széttépett egy szerb zászlót. Mirotic utána twitteren elnézést kért, azt mondta, hogy nagyon sajnálja a reakcióját, egyáltalán nem észlelte, hogy az egy zászló, pláne azt nem, hogy egy szerb zászló. A meccs hevében volt még a találkozót követően, nézte a földet és csak annyit érzett, hogy ráterítenek valamit, de egyáltalán nem akar megsérteni egyetlen nemzeti jelképet sem.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus