Hírmorzsák 2015-11-02 (10:30)

A Duncan, Parker, Ginobili trió együtt, Casey külön írt történelmet ma hajnalban. Popovich Brad Stevenst dicsérte, Stevens szerint a Spursnél a siker összes összetevője adott. Kawhi Leonard szeretné lehagyni Tim Duncant a bajnoki címek számában. Bryant saját bevallása szerint is botrányosan játszik (shot chart), a 200. legjobb játékosnak tartja magát jelenleg a ligában. Irving visszatérését nem sietteti a Cavs. Sérültlista: Cousins (Achilles-húzódás), Hinrich (lábujj), Bradley (jobb mutatóujj). Lamb 3 évre 21 millióért hosszabbíthat ma a Hornets-cel. Karaszev 2016/17-es opcióját nem hívja le a Nets. Steph Curry zebra-maszkban próbált bevásárolni. Wade, az átizzadt törölköző és a fiatal szurkoló története (videó).

Tegnap este történelmet írt a San Antonio Spurs, miután legyőzték a Boston Celticset - ez volt Tim Duncan, Manu Ginobili és Tony Parker 541. alapszakaszban aratott győzelme együtt, ezzel a liga történetének legsikeresebb trióját alkotják - eddig holtversenyben voltak listavezetők a Larry Bird, Kevin McHale, Robert Parish hármassal együtt.

A mérkőzést követően a Spurs trénere, Gregg Popovich nyilatkozott, aki az ellenfél edzőjét, Brad Stevenst dicsérte. Popovich elmondása szerint nagyon tiszteli Stevens munkásságát, mind a mai napig nézi a Butler egyetemes meccsfelvételeit, próbál ellesni dolgokat az egykori egyetemi edzőtől. Azt is hozzátette, hogy szerinte Stevens nagyszerű fiatal szakember, a csapatai mindig nagyon pontosan végrehajtják az általa kijelölt feladatokat, és folyamatosan fejlődnek is. Stevens szerint a Spursnél kiváló edzők dolgoznak, kitűnő játékosok vannak, akik hisznek is az egyébként láthatóan működő rendszerben, és hajlandóak feláldozni egyéni játékukat a csapatért. Amitől szerinte a San Antonio ennyire jó az az, hogy náluk mindez megvan - ha már csak egy is hiányozna az előbb említett dolgok közül, már gyengébbek lennének.

A Spurs kiscsatára, Kawhi Leonard Mark Zeiglerrel (The San Diego Union-Tribune) beszélgetett a motivációjáról. A játékos azt nyilatkozta, hogy egyáltalán nem a 95 millió dolláros szerződésért játszott. Nemcsak a pénzért kosarazik, minél jobb játékos akar lenni, ebben pedig nem érez változást most sem. Eddig is megvolt az anyagi biztonsága, és bár nagyon sok olyan játékos van, akinek megváltozik a játéka azt követően, hogy megkapta a nagy pénzt, ő szeretné bebizonyítani, hogy nem ilyen. A lehető legtöbbet akarja kihozni magából, szeretné Tim Duncant megelőzni a bajnoki gyűrűk számában. Ezek azok a dolgok, amiket szeretne elérni, mivel Duncant minden idők egyik legjobb játékosának tartja, és ha utolérheti a végső sikerek számában vagy legalább a közelébe tud kerülni, azt nagyon nagy dolognak tartja.

Ha rekorddal kezdtünk, akkor egyet meg kell még említeni: Dwane Casey a ma hajnali, Milwaukee Bucks felett aratott sikerrel 157. győzelmét érte el a Toronto Raptors vezetőedzőjeként, ezzel a franchise történetének legsikeresebb trénere lett.

A Los Angeles Lakers ikonja, Kobe Bryant kritikus hangnemet ütött meg magával szemben a ma hajnali, Dallas Mavericks elleni vereséget követően. Bryant elmondása szerint a 200. legjobb játékos most a ligában, borzalmas, amit csinál - ő az "I'm freakin' suck" mondatot használta, amit minden olvasó saját vérmérsékletére bízunk, hogyan fordít le... Kobe egyébként ma is nagyon messze volt a hatékonytól, 3/15 volt mezőnyből, 2/8 triplából, így már 16/51 a szezon során mezőnyből és 6/28 a hárompontos vonalon túlról. Annyit mondott még, hogy egyszerűen sz*rul játszik - olyan dobóhelyzetei vannak, amilyeneket szeretne, de nem tud kosarakat szerezni ezekből a helyzetekből.

A Cleveland Cavaliers irányítója, Kyrie Irving már ott volt a pályán a többiekkel a csapat tegnapi tréningje során, ám egyelőre még csak passzolgatott társainak, illetve később egymaga dobált. David Blatt vezetőedző Dave McMenaminnek (ESPN) elárulta, hogy fokozatosan növelik Irving terhelését, de egyelőre nem tudja kijelenteni, hogy a ma esti, Philadelphia Sixers elleni mérkőzést követően Irving jelentős mértékben többet edzhet majd a csapattal. A tréner szerint a játékmester folyamatosan halad a visszatérés felé vezető úton, de ezt végig kell járnia, mielőtt újra pályára engednék. McMenamin forrásai szerint Irving sokkal komolyabb munkát is tudna végezni, és egy héten belül vissza tudna térni, ha a döntőben lennének, de az alapszakasz elején természetesen nem erőltetik a mielőbbi visszatérést.

Van természetesen sérültlista ma is. A Boston Celtics dobóhátvédje, Avery Bradley a már említett Spurs elleni találkozón sérült meg, jobb mutatóujját rögzíteni is kellett, így hagyta el a csarnokot a mérkőzést követően - egyelőre nem tudni, milyen súlyos a probléma, kell-e kihagynia bármennyit is Bradley-nek. A Sacramento Kings centere, DeMarcus Cousins a legutóbbi, Los Angeles Clippers elleni találkozón szenvedett Achilles-sérülést, George Karl vezetőedző elmondása szerint Achilles-húzódást - day-to-day az állapota, bármelyik nap visszatérhet. A Miami Heat centerének, Hassan Whiteside-nak a bal szeme fölött szakadt fel a bőr James Harden könyököse miatt, négy öltéssel kellett összevarrni, de játékára nem volt hatással ez. A Chicago Bulls irányítójának, Kirk Hinrich-nak pedig az egyik lábujja fáj, ezért nem játszott ma hajnalban - Fred Hoiberg elmondása szerint nem súlyos a gond.

Marc Stein (ESPN) értesülései szerint a Charlotte Hornets és Jeremy Lamb az utolsó simításokat végzik egy 3 éves, 21 millió dolláros szerződésen - mint ismert, a dobóhátvédet az Oklahoma City Thunder a nyáron cserélte el Charlotte-ba. Ma van az idő előtti hosszabbítás határideje, úgyhogy hamarosan eldől, sikerült-e minden részletet kidolgozniuk. 

Michael Scotto (Sheridan Hoops) információi szerint a Brooklyn Nets nem hívja le Szergej Karaszev 2016/17-es, 2.5 millió dolláros csapatopcióját, így az orosz játékos korlátozások nélkül igazolhat bárhova jövő nyáron.

A Golden State Warriors irányítója, Steph Curry megpróbálta becsapni a szurkolóit - Al Saracevic (San Francisco Chronicle) jelentette, hogy családjával bevásárolni ment, de egy zebra maszkban, amely azonban nem tévesztette meg az érte rajongókat, így is felismerték.

A végére pedig Dwyane Wade maradt - a Miami Heat ikonja jófej volt egy kissráccal, aki megkaphatta a sztár törölközőjét egy kis extra izzadtsággal:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus