Hírmorzsák 2015-11-05 (11:45)

A Rockets már most Durant leigazolására készül. Rose napjai meg vannak számlálva a Bullsnál? McLemore kikerült a Kings kezdőjéből. Melo szerint olyan, mintha LeBron elvette volna tőle a családját azzal, hogy Shumpert és JR Smith most a Cavsnél játszanak. James széttépte a rövid ujjú mezét. Byron Scott szerint a győzelem az első, a fiatalok fejlesztése csak második a listáján, Russellnek pedig ki kell érdemelnie, hogy a meccsek végén játszhasson. A Lakers játékosai összeszólalkoztak a Nuggets elleni meccs végén. Steve Kerr csak az All-Star gála után tér vissza? A Warriors tulaja együtt aludt a bajnoki trófeával. Westbrook átlátszó flopja ma hajnalról (videó). Ezeli hatalmas blokkja Griffinen (videó).

Tegnap este a pletykáké volt a főszerep. A Houston Chronicle például bedobta, hogy a Houston Rockets már most Kevin Durant nyári leigazolására készül - mint ismert, az Oklahoma City Thunder kiscsatára szabadon igazolható lesz. A Rockets jelenlegi franchise játékosa, James Harden ugyan volt Durant csapattársa a Thundernél, de gyaníthatóan nem a jelenlegi formájukkal fogják meggyőzni a négyszeres pontkirályt, hogy igazoljon hozzájuk. Abban egyébként semmi meglepő nem lenne, ha a Houston megint rámozdulna egy nagy halra, az utóbbi 4 évben folyamatosan ezt csinálták, de nem tudni, mennyi esélyük van reálisan, nem nagyon emlegetik őket Duranttel kapcsolatban.

Másrészt Brian Windhorst (ESPN) a Ryen Russillo show-ban azt mondta, hogy Derrick Rose napjai meg vannak számlálva a Chicago Bullsnál - azt nem tudja, mennyi időbe telik a végleges "szakítás", de egyre távolabb kerül egymástól a csapat és az irányító. Rose-t nem olyan rég draftolta a csapat, borzasztóan népszerű volt az egész világon, így rengeteg bevételt és figyelmet generált, ráadásul chicagói születésű, úgyhogy ideális alap volt, ami köré építkezhettek, de a sérülései utáni hozzáállása és a nyilatkozatai nem tetszettek a klubnak - mint ismert, azt mondta a média napon, hogy már most készül a 2017-es szabadügynökpiacra. Windhorst hozzátette, hogy a sérülések nem Rose hibái, de amit utána csinált, az már nagyobb probléma. Azt pedig mi tesszük hozzá, hogy egyelőre ezek csak Windhorst megérzései, még csak a szokásos "források" sem jeleztek neki semmit, legalábbis ezt nem emelte ki.

Egyelőre még pletyka nincs belőle, de érdemes figyelni a Sacramento Kingsnél kialakult helyzetet. A csapat körül egész pozitív a légkör, de Ben McLemore-nak pocsékul ment a játék, így a ma hajnali, Phoenix Suns elleni találkozóra ki is került a kezdőcsapatból. A dobóhátvéd kevesebb mint 15 perc alatt 9 pontot szórt, de volt 3 eladott labdája és 4 faultja is. Ami a nagyobb gond a szempontjából, hogy a rotációban egyből nagyon hátra került, helyét ugyanis Darren Collison foglalta el a kezdőben, a padról pedig az első csere hátvéd posztokon Marco Belinelli, így McLemore könnyen eladósorban találhatja magát, ha a Kings erősíteni akar szezon közben.

A New York Knicks sztárját, Carmelo Anthonyt kérdezték a ma hajnali, Cleveland Cavaliers elleni mérkőzést megelőzően, hogy milyen érzés, hogy Iman Shumpert és JR Smith már az ellenfélnél vannak. Melo azt mondta Stefan Bondynak (New York Daily News), hogy nagyon szeretett volna a két említett játékos ellen játszani - olyanok neki, mint a testvérei, így a mostani helyzet olyan, mintha LeBron a családját vette volna el tőle (nyilván nem gondolta túl komolyan). Mint ismert, a két "rokon" sérülés miatt kihagyták a találkozót, amelyet nélkülük is megnyert a Cavs.

Szintén ehhez a meccshez tartozik egy eddig még NBA-pályán nem látott jelenet, LeBron James ugyanis meccs közben szaggata szét egy kicsit magán a rövid ujjú mezt, alapállapotában nem tetszett neki a viselet - a jelenetről külön cikkben megemlékeztünk, ahol meg is nézhetitek az esetet.

A Los Angeles Lakers vezetőedzője, Byron Scott leadta azt a nyilatkozatot, amit egyik Lakers-drukker sem szeretett volna hallani, bár valamennyire mindannyian sejthettek. Scott Baxter Holmesnak (ESPN) elmondta, hogy nagyon összetett a feladata. hiszen egyszerre kell folyamatosan fejlesztenie a fiatalokat, miközben meg kell próbálnia minél több mérkőzést nyerni. Néha nem is gondol arra, hogy a reménységeik fejlődését is szem előtt kell tartania, annyira akar győzni, és mindig a siker lebeg a szeme előtt, a fiatalok csak a második helyen állnak a sorban - persze hozzátette, hogy az edzéseken nagy hangsúlyt fektetnek erre. A tréner szerint D'Angelo Russell például tudja, hogy ki kell érdemelnie, hogy a mérkőzések végén is játszhasson, csökkentenie kell a hibák számán és jobban kell védekeznie.

Az aranysárga-liláknál közben megvolt az első veszekedés is, a Denver Nuggets elleni összecsapás végén többen összeszólalkoztak a kispadon. Scott szerint ez jó, mert azt mutatja, hogy érdekli játékosait, hogy kikapnak. Egy páran megvitatták az újabb zakó okait, méghozzá nem éppen irodalmi stílusban - ha mosolyogva ültek volna a padon, sokkal jobban aggódna és mérges is lenne. Azt nem mondta meg, hogy kik voltak érintettek az ügyben, azt viszont igen, hogy Kobe Bryant nem vett részt ebben a vitában. Julius Randle Mark Medinának (Los Angeles Daily News) elárulta, hogy a pályán volt, amikor történt az incidens - szerinte belefáradtak a vereségekbe.

A Golden State Warriors jelenleg "eltávon" lévő vezetőedzője, Steve Kerr már rendszeresen látogatja a csapatot - bár idegenbe még nem utazik velük -, J.A. Adande (ESPN) forrásai szerint azonban még mindig nagyon sok gyógyszert kap a tréner, fáradékony és fáj a feje továbbra is. Az 50 pontos győzelmük után mondta a csapatnak, hogy úgy néz ki, nagy szükség lenne arra, hogy visszatérjen, a humora tehát a régi, ami jó jel, de több játékos is azt nyilatkozta Adandének, hogy nem lepődnének meg azon, ha az All-Star gála előtt nem ülne vissza a kispadra Kerr, és így is készülnek jelenleg.

A Golden State tulajdonosa, Joe Lacob Kelly E. Carternek (Haute Living) mesélte el különös kalandját a bajnoki trófeával. Lacob elárulta, megígérte magának, hogy a serleggel együtt alszik majd, ezért jegyesével, Nicole Currannel együtt ágyba bújtak a trófeával. Azt is hozzátette a tulaj, hogy mindenkinek a fantáziájára bízza, hogy szerinte mit csináltak az ágyban "hárman", de annyit elárulhat, hogy nagyon jól érezték magukat.

És ha már a Warriorsról van szó, akkor itt lehet megemlíteni a ma hajnal egyik emlékezetes jelenetét, amelyben Festus Ezeli hatalmas blokkot adott az épp zsákolni készülő Blake Griffinnek:

Az Oklahoma City Thunder sztárja, Russell Westbrook viszont nem az elismerést, hanem a liga figyelmeztető e-mailjét várhatja ma hajnali flopja után:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus