Hírmorzsák 2015-12-05 (23:00)

Kobe szeretne ott lenni az olimpián, ha fizikálisan bírja és tud segíteni a csapatnak. Bryant a Portland elleni meccs félidejében mondta el Byron Scottnak, hogy az idény végén befejezi. A Rockets elcseréli Motiejunast és Terrence Jonest is? Bosh szerint történelmi volt, amit a Big3-vel elértek a Heatnél. LeBron nem bánja, hogy Ben Simmonst hozzá hasonlítják. Nem lesz lottery-reform a közeljövőben. Popovich szerint Aldridge az a játékos most is, akire számítottak, LMA szerint csak a csapat számít, az egyéni teljesítménye nem. A Pacers elcserélné Solomon Hillt. Phil Pressey-t kitette a Sixers, így ma Wroten visszatérhetett. D-Liga hírek: Marjanovics, McCallum, Dawson, Hilliard, Dinwiddie, Cameron Payne.

A Los Angeles Lakers ikonja, Kobe Bryant Marc Steinnel (ESPN) beszélgetett az olimpiáról. Bryant azt nyilatkozta, hogy külföldön nőtt fel, látta a kosárlabda fejlődését, szerinte nagyon nagy lemaradást nagyon gyorsan hozott be a sportág Amerikán kívüli része. Semmit nem szeretne jobban, mint még egyszer utoljára a sok nagyszerű sportoló között lenni. Azt is hozzátette, nem megszállottja a témának, mert figyelnie kell a testére is, ha fizikailag nem fogja bírni, nincs értelme csinálnia. Ha úgy érzi a vezetés, hogy még segíteni tud, illetve rendben lesz fizikálisan, akkor viszont nagyon is szeretne ott lenni a riói olimpián a Team USA tagjaként.

A Lakers vezetőedzője, Byron Scott Baxter Holmesnak (ESPN) elmesélte, hogy Kobe múlt szombaton, meccs közben közölte vele, hogy visszavonul. Az aranysárga-lilák a Portland TrailBlazersszel játszottak, Bryant 20 percet töltött a parketten az első félidőben, ezért Scott megmondta neki, hogy muszáj a második félidőben többet pihentetni, erre azt válaszolta neki játékosa, hogy nincs ezzel gondja, rendben van, a meccs után bejelenti a visszavonulását. Elsőre nem is értette, teljesen lesokkolta a hír, és még mikor a meccsen nézte Kobe játékát, akkor is csak az járt az eszében, hogy tényleg ezt mondta neki Bryant?

Scott szerint azt mondta neki pontosan a dobóhátvéd, hogy ő az első, aki megtudja, hogy be fogja jelenteni, az idény végén befejezi a játékot. A tréner úgy érezte, Kobe teljesen megbékélt a gondolattal, nagyon nyugodt volt akkor is, mikor elmondta neki ezt, illetve úgy érezte, ugyanez volt a helyzet akkor is, amikor a pályára került vagy lecserélte őt, ennél nyugodtabbnak még sosem látta.

A Miami Heat erőcsatára, Chris Bosh Ethan J. Skolnicknak (Miami Herald) azt nyilatkozta, hogy szerinte különleges, történelmi tett volt, amit Dwyane Wade-del és LeBron Jamesszel elértek a Heatnél - olyan, ami generációnként egy-egy alkalommal történik meg. Szerinte minél több idő telik majd el, annál különlegesebb lesz ez az egész, mert egyre többször merül majd fel a kérdés, hogy "mi lett volna, ha".

Az említett LeBron Jameshez hasonlítják egyre többen a 2016-os draft legjobban várt játékosát, Ben Simmonst, aki egyébként a DraftExpressen is felkerült az első helyre. LeBron Dave McMenaminnek (ESPN) azt mondta, egyáltalán nem bánja, hogy hozzá hasonlítják Simmonst, hiszen ezek az összehasonlítások mindig is léteztek és létezni is fognak. Simmons szerinte nemcsak a pályán nyújt jó teljesítményt, de jó ember is - megkapja a megfelelő segítséget, jó a családi háttere, ezért tud olyan sikeres lenni a pályán. Simmons szerint James minden idők egyik legjobbja, és próbálja játékának egyes elemeit a saját játékába beépíteni.

Zach Lowe (Grantland) információi szerint a liga valószínűleg nem tárgyal a lottery megreformálásáról az új kollektív szerződésről való megbeszélesek következő fázisa előtt, amely 2016-ban vagy 2017-ben lesz. Mint ismert, tavaly Adam Silverék felvázoltak egy új struktúrát, amely kiegyenlítettebbé tette volna az esélyeket az 1/1-re és a Top3-ba kerülésre is, ezt azonban 12 együttes leszavazta. A dolog azért lehet érdekes a jövőben is, mert a Philadelphia Sixers láthatóan direkt tankolja le ezt az idényt is, ennek megfelelően az érdeklődés minimális irántuk, ez pedig nem jó a ligának.

A San Antonio Spursnél eddig LaMarcus Aldridge eléggé szenved, mindössze 14.8 pontos átlaga van az előző idényben elért 23.4-es után, Gregg Popovich vezetőedző azonban Michael C. Wrightnak (ESPN) elmondta, az erőcsatár pontosan az a játékos, akire leigazolásakor számítottak. LMA annyit mondott, hogy egyáltalán nem számít az ő egyéni teljesítménye, csak a csapat és az, hogy nyernek. Mint ismert, a Spurs támadójátéka eddig finoman szólva sem tökéletes, viszont védekezésben ligaelsők jelenleg.

Az előbb már említett Marc Stein jelentette, hogy az Indiana Pacers elérhetővé tette Solomon Hillt, csere útján vihető a swingman. Hill 2013-ban még első körös pick volt, tavaly 29 percet átlagolt, de az átalakított Pacersben idén nem nagyon van helye, a csapat nem is hívta le korábban a 2016/17-es csapatopciót rá, úgyhogy lejáró szerződésű. Candace Buckner (Indianapolis Star) információi szerint a New Orleans Pelicans az egyik érdeklődő Hill iránt.

A másik pletykát Michael Scotto (Sheridan Hoops) szállította, aki forrásaitól úgy tudja, hogy a Houston Rockets azon gondolkodik, hogy Donatas Motiejunast és Terrence Jonest is elcseréli, ha továbbra is gyengén teljesít az együttes. Mindkét magasember korlátozott szabadügynök (RFA) lesz az idény végén.

Egy hivatalos rosterátalakítás is volt tegnap, miután a Philadelphia Sixers szabadlistára tette Phil Pressey-t. A Sixers kerete ezzel 15 fős, tehát előkészítették a terepet Tony Wroten és Kendall Marshall visszatérésére - utóbbi ma este, a Denver Nuggets ellen be is mutatkozott ebben a szezonban.

Volt több D-Liga-mozgás is az elmúlt két napban. A San Antonio Spurs Boban Marjanovicsot és Ray McCallumot az Austin Spurshöz küldte. A szerb center 10 meccsen mindössze 3.8 percet kapott átlagban, ezalatt 1.8 pontot és 1.5 pattanót tett a közösbe fellépésenként. McCallum szintén 10 összecsapáson 4.3 perc alatt 1.0 pontot átlagolt. Az Oklahoma City Thunder Cameron Payne-t küldte az Oklahoma City Blue-hoz. Az idei draft 14. helyén kiválasztott irányító 8 mérkőzésen 4.1 perc alatt 0.9 pontot átlagolt.

A Detroit Pistons Spencer Dinwiddie-t és Darrun Hilliardot küldte a Grand Rapids Drive-hoz. Az iránytó 6 meccsen 6.3 pontot, 1.3 pattanót és 2.0 gólpasszt tudott felmutatni átlagban, míg Hilliard összesen két mérkőzésen kapott lehetőséget 7.7 perc 3.5 pont és 2.0 pattanó voltak a mutatói. A Los Angeles Clippers Branden Dawsont szintén a Grand Rapidshez irányította, mivel a Clippersnek nincs külön D-Ligás csapata. A magasember másodjára jár lent idén, először a Bakersfield Jamnél 17.3 perc alatt 6.3 pontot és 3.8 pattanót átlagolt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus