Hírmorzsák 2016-01-14 (11:00)

A Pau Gasol iránti keresletet is felméri a Bulls. Kobe-nak 1-2 hetet pihennie kellene az Achillese miatt. Goran Dragic a Heat idegenbeli túráján már nem játszik (combhajlító). További sérültlista: Lamb (lábujj), Tyreke Evans (térd). Beverley személyes okok miatt hiányzott a Timberwolves ellen. DeAndre Jordan tüdőgyulladást kapott, megszakadt 360 meccses sorozata. Harden elérte a 10000. pontját. A Warriors még mindig tartja a 95/96-os Bulls tempóját. Jerry Colangelo szerint a Sixersnél sokkal hamarabb jóra fordulhatnak a dolgok, mint azt gondolnák az emberek. A Játékosok Szakszervezete azt akarja, hogy vonják vissza Matt Barnes kétmeccses eltiltását. Olshey szerint a Blazersnél a játékosok fejlesztése miatt mindenkiből a maximális értéket hozzák ki. A draftra jelentkezők egy hónappal tovább gondolkodhatnak, hogy mégis visszalépnek-e a játékosbörzéről.

Ric Bucher (Bleacher Report) értesülései szerint a Chicago Bulls felmérte a Pau Gasol iránti keresletet is az utóbbi időben - mint ismert, az Illinois-i gárda Joakim Noah-t és/vagy Taj Gibsont szeretné elcserélni, de úgy tűnik, hogy a spanyol center cseréjétől sem zárkóznak el. Gasol a nyáron szabadügynök lehet, ha kilép szerződéséből, és ezt minden bizonnyal meg is fogja tenni, hiszen játéka alapján annál a 7.7 millió dollárnál jóval többet ér, amennyit a Chicagóval kötött szerződése alapján jövőre kapna. Fiatal játékost akar a Bulls, akárkit is cserélnek el - vagy stretch négyest vagy swingmant.

A Los Angeles Lakers sztárja, Kobe Bryant játéka a ma esti, Golden State Warriors elleni összecsapáson kérdéses Achiles-sérülése miatt. Gary Vitti, aki évtizedek óta a csapat erőnléti edzője és egyébként Bryanttel együtt az idény végén visszavonul, azt javasolta Byron Scottéknak, hogy adjanak Kobe-nak 1-2 hetes pihenőt - mint ismert, három meccsen belül másodjára érezte az Achillesét Bryant. A sérülésekhez tartozik, hogy a Miami Heat irányítóját, Goran Dragicot hazaküldték Miamibe. Erik Spoelstra vezetőedző elmondása szerint a szlovén játékos combhajlítója húzódott meg, és az idegenbeli túra hátralévő részén már nem léphet pályára - ma hajnalban sem játszott a Los Angeles Clippers ellen, de így a Denver Nuggets és az Oklahoma City Thunder elleni mérkőzéseket is kihagyja Dragic.

A New Orleans Pelicansnél Anthony Davis visszatért hátsérülése után, Tyreke Evans viszont térdsérülést szenvedett a Sacramento Kings ellen. A hátvéd azt mondta, hogy ki fogják takarítani a térdét, de a következő meccsen már elvileg játszani fog. A Charlotte Hornets dobóhátvédje, Jeremy Lamb az Atlanta Hawks elleni mérkőzés negyedik negyedének elején szenvedett lábujjsérülést. A New York Knicksnél Carmelo Anthony a bokasérülése miatt nem lépett pályára, ki is kaptak a Brooklyn Netstől, míg a Houston Rocketsnél Patrick Beverley személyes okok miatt hagyta ki a Minnesota Timberwolves elleni összecsapást - a nagymamájával volt, aki megbetegedett.

Ha már sérülések, akkor a napi statisztikákhoz azonnal át lehet velük kötni. DeAndre Jordan tüdőgyulladás miatt ugyanis nem játszott a Heat ellen, így 360 meccses sorozata ma hajnalban megszakadt - zsinórban ennyi találkozón vett részt a Clippers centere hiányzás nélkül, ez volt a leghosszabb streak az aktív játékosok között. A másik napi statisztika James Hardené, aki 10000. pontját szerezte ma hajnalban, a Minnesota Timberwolves elleni győzelem alkalmával. A harmadik pedig a Golden State Warriorsé, akik a Denver elleni vereség ellenére is tartják a rekordszezont, hiszen az 1966/67-es Philadelphia Sixers, az 1971/72-es Lakers és az 1995/96-os Bulls mellett ők is 36-3-mal kezdtek az első 39 mérkőzésen.

A Portland TrailBlazersnél LaMarcus Aldridge és a többiek lelépése után olyan fiatal játékosokat szereztek a nyáron, akikben láttak még fejlődési potenciált - Al-Farouq Aminut és Ed Davist igazolták, csere útján pedig Noah Vonleh-t, Mason Plumlee-t, Gerald Hendersont és Mo Harklesst szerezték. Neil Olshey GM Adrian Wojnarowskinak (Yahoo Sports) a Vertical Podcastben azt mondta, hogy gyorsan váltottak, miután LMA döntött, így sikerült fiatal, pályafutásuk hasonló szakaszában lévő játékosokat Damian Lillard mellé szerezni. A szakvezető szerint nagyon sokan túlteljesítettek a szerződéseikhez képest, többen még csak próbálják elérni ezt. Bíznak az edzőikben, a rendszerükben és a csapat körüli kultúrában, hogy ezek a játékosok többet kihoznak majd magukból, mint korábbi csapataiknál - ezáltal értékük a lehető legmagasabban lesz, akár náluk folytatják pályafutásukat, akár cserealapként máshol teszik meg mindezt.

A Philadelphia Sixers a rebuild egy kicsit másik fázisában tart - olyan mélyen egyébként, ahol a Portland soha -, de az új elnök, Jerry Colangelo azt nyilatkozta tegnap több újságírónak is, hogy nagyon szép jövőt lát a csapat előtt. Colangelo úgy fogalmazott, hogy Sam Hinkie GM nagyon jó munkát végzett a cserealapok összegyűjtögetésével, így szerinte a vártnál sokkal korábban, nagyon hamar jóra fordulhatnak a dolgok a Sixersnél. Colangelo úgy érzi, hogy már a 2016/17-es együttes is jelentősen jobban teljesíthet majd.

Az előbb említett Adrian Wojnarowski jelentette, hogy a Játékosok Szakszervezete keresetet nyújtott be, hogy vonják vissza a Matt Barnesra korábban kirótt kétmeccses, fizetés nélküli eltiltást - a büntetést már letöltötte a Memphis Grizzlies kiscsatára, de a pénzt még visszakaphatja. Mint ismert, Barnest azért büntette a liga, mert az off-szezonban kicsit megcsapkodta Derek Fishert, a New York Knicks vezetőedzőjét, amikor megtudta, hogy Fisher a ő házában van a feleségével (és a gyerekeivel) - Barnesék válnak, nem élnek már együtt.

Egy technikai érdekesség maradt a végére: az NCAA divízió 1-es részlegének tanácsa megegyezett abban, hogy innentől kezdve május 25-e a határideje annak, hogy valaki, aki korábban jelentkezett a draftra, kihúzhassa a nevét a listáról és így folytathassa egyetemi karrierjét és tanulmányait. A döntésnek köszönhetően - amely áprilisról tolta ki a dátumot május végéig - a fiataloknak és képviselőiknek több ideje lesz arra, hogy felmérjék az irántuk lévő keresletet, pontosabban meg tudják határozni, mennyi esélyük lehet arra, hogy kiválasszák őket a játékosbörzén, illetve hol kelhetnek el.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus