Hírmorzsák 2016-02-15 (20:00)

A Clippers felajánlotta Blake Griffint és Stephensont a Nuggetsnek Jokicsért, Gallinariért, Bartonért és Fariedért. Hickson és/vagy Faried eladó a Denvernél. A Heat és a Rockets Howard és Whiteside cseréjéről tárgyalnak. Howard a Hawks felé kacsingat? Bogdanovic szerint fogalma sincs senkinek a Netsnél, hogy ki a főnök és mi lesz a sorsuk. A Cavs a nyáron nem akar hosszabbítani Mozgovval. A Cleveland megpróbálta megszerezni Koufost. Nem biztos, hogy Paul George vállalja a riói olimpiát. Wade Netflix előfizetést, Chris Paul olvasószemüveget és fogsorragasztót vett Kobe-nak. A LaVine-Gordon és a Jordan-Wilkins zsákolóversenyek összevágása (videó). A jövő évi All-Star gála logója. T-Mac az ESPN szakértőjeként folytatja.

Chris Broussardot (ESPN) és Frank Isolát (New York Daily News) kiengedték ketreceikből, így az ő cserepletykáikkal van tele a sajtó egyelőre - mint ismert, csütörtökön van az idei trade deadline. Broussard jelentette például, hogy a Los Angeles Clippers megkereste a Denver Nuggetset, és ők ajánlották fel Blake Griffint és Lance Stephensont a Danilo Gallinari, Kenneth Faried, Nikola Jokics, Will Barton négyesért. A coloradóiak nemet mondtak, mert Griffin jövő nyáron szabadügynök lehet, a kért csomagból pedig több játékost is nagyon kedvelnek - Doc Rivers azóta cáfolta ezt az értesülést.

Ehhez kapcsolódik egyrészt, hogy Isola is úgy tudja, hogy a Clippers árulja Griffint - a Nuggets mellett az Atlanta Hawkst és a Boston Celticst írta, mint "akiket nem lehet kizárni", hogy partnerei lehetnek Riverséknek egy ilyen üzletben. Másrészt az ő forrásai szerint egy magasembert mindenképpen el akarnak cserélni Tim Connellyék, mert jelenleg rengetegen vannak. A hírek szerint JJ Hickson és Faried is elérhető státuszban vannak, kettejük közül legalább az egyiket mozdítani akarja a Nuggets.

A Houston Rockets centere, Dwight Howard mindkét újságíró célkeresztjébe bekerült. Isola értesülései szerint a Rockets a Miami Heattel tárgyal egy Howard és Hassan Whiteside köré épülő tranzakcióról. Howard valószínűleg kilép szerződéséből, így szabadügynök lesz, de Whiteside is, akinek teljes Bird-jogai nem lesznek. Ez az egyik gond, a másik az, hogy a Heatnek még 17.3 millió dollárt össze kellene pakolni Whiteside mellé, hogy pénzügyileg működjön a csere. Isola úgy tudja, hogy Howard cseréjére nyitott a Rockets, egy csapatközeli forrás szerint pedig 50-50, hogy más csapatnál folytatja-e csütörtöktől a center.

Broussard úgy tudja, hogy Howard az Atlanta Hawks felé kacsingat, szeretné, ha odacserélné a Houston - mint ismert, ő helyi születésű, így "hazatérne", de a center a napokban többször is lenyilatkozta, hogy maradni akar a Rocketsnél. Az a baj Broussarddal és Isolával is, hogy "kiváló" ötletbörzét indítanak, viszont a legmegbízhatatlanabb újságírók közé tartoznak, az a csoda, ha valami bejön a híreszteléseikből, így azért komolyabb fejtegetést egyelőre sajnos nem ér egyik "ötletük" sem.

A Brooklyn Nets horvát swingmanje, Bojan Bogdanovic Fred Kerbernek (New York Post) azt nyilatkozta, hogy fogalma sincs senkinek a csapatnál, hogy ki a főnök, és szerinte a nyárig várni kell, mire új GM-et talál a franchise. Nem tudják, mikor hoznak új általános igazgatót és edzőt, vagy hogy meddig marad Tony Brown, az ideiglenes tréner. Szerinte csak nyáron tisztul majd a kép és akkor fognak nagyobb lépéseket hozni, viszont sok jó fiatal játékosuk van és a keretből tényleg senki nem tudja, hogy mi lesz a sorsa, kit cserélnek el és kit nem.

Terry Pluto (Cleveland Plain Dealer) információi szerint a Cleveland Cavaliers szinte biztosan nem hosszabbít Tyimofej Mozgovval az idény végén akkor sem, ha esetleg megtartják az idei deadline előtt. Az orosz centernek 5 millió dolláros lejáró szerződése van, ami cserélhető, de nyáron oda megy, ahova akar - mivel Kevin Love, Tristan Thompson és Anderson Varejao is egészséges, így nem nagyon van rá szükség jelenleg. Mozgov tavaly nagy segítség volt az együttes számára, miután a Nuggetstől megszerezte őt a Cavs, idén azonban jelentős mértékben visszaesett teljesítménye.

Az is a Cavshez tartozik, hogy Marc Stein (ESPN) értesülései szerint a Cleveland többek között a Sacramento Kings magasemberét, Kosta Koufost is megpróbálta megszerezni. Az látszik ebből, hogy életbiztosításnak nem gondolják a fent említett hármast, de Mozgov annyira rossz formában játszott idén, hogy valaki jobb biztosíték kell nekik.

Az Indiana Pacers sztárja, Paul George az All-Star gálán Marc J. Spearsnek (Yahoo Sports) elmondta, egyáltalán nem biztos benne, hogy tudja vállalni a játékot a riói olimpián, ha bekerül a 12-es utazó keretbe. George azt mondta, hogy nagyon hosszú ez az év számára a rehab után. Eddig egészen jól bírta a teste az első 50 valahány mérkőzést, de nem tudja, mit hoz majd esetleg a rájátszás, mennyire bírja majd ezt. A szezon végén döntést kell majd hoznia, hogy folytatnia tudja és akarja-e a munkát vagy okosabb, ha egy kicsit pihen és hagyja, hogy a teste gyógyuljon, regenerálódjon.

Az All-Star gálához tartozik az is, hogy Kobe Bryantnek rendeztek egy Gentlemen's Supper Club nevű vacsorát, amelyen több sztár is részt vett. A Miami Heat ikonja, Dwyane Wade egy egyéves Netflix előfizetéssel ajándékozta meg a Los Angeles Lakers ikonját, utalva arra, hogy kicsit sok szabadideje lesz a továbbiakban. A Clippers irányítója, Chris Paul egy gyertyát, olvasószemüveget és fogsorragasztót adott Kobe-nak, a New York Knicks kiscsatára, Carmelo Anthony viszont nem vette teljesen poénra a dolgot, ő egy palack Gaja Barbaresco bort vett Bryant olasz kötődése miatt.

A szombati nap egyébként rég nem látott sikert hozott, a zsákolóverseny parádés küzdelme Zach LaVine és Aaron Gordon között Michael Jordan és Dominique Wilkins csatájára hajazott 1988-ból. Az nba.com gyorsan össze is vágta a két viadalt egy videóba:

Az pedig szintén az All-Star gálához, de már a következőhöz tartozik, hogy bemutatták a 2017-es Charlotte-i hétvége logóját:

Az egykori közönségkedvenc Tracy McGrady újra rendszeresen látható lesz, Brian Mahoney (Associated Press) ugyanis jelentette, hogy T-Mac az ESPN-nél fog dolgozni szakértőként, és rendszeresen megjelenik majd Rachel Nichol mellett a csütörtökön induló új műsorban, amely "The Jump" névre hallgat.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus