Hírmorzsák 2016-03-04 (21:00)

Melo azon gondolkodik, mit csinál rosszul. Walt Frazier szerint Curry nem összehasonlítható a régi nagyokkal, mert anno nem volt triplavonal, a Curry elleni védekezést pedig ő is szóba hozta. Wilson Chandler szerint az idősebb ex-játékosoknak fel kellene fogniuk, ez a kosárlabda már más, szerinte értelmetlen különböző korszakokat összehasonlítani. Embiid továbbra is egyedül edz, de jó hangulatot teremt a Sixersnél. Durant szerint a megnövekedő sapka miatt minden lehetséges a nyár folyamán. Bobby Marksszal tárgyal a Kings. Ben Simmons 100 millió dolláros cipőszerződést kaphat a nyáron. Love ma nem játszik, pihentetik. Stanley Johnson még legalább két meccset kihagy. Christian Wood újra a Phillynél.

A New York Knicks sztárja, Carmelo Anthony zsinórban harmadjára fog lemaradni idén a rájátszásról - barátai, LeBron James, Dwyane Wade és Chris Paul jelentősen jobb helyzetben vannak. Anthony Frank Isolának (New York Daily News) elmondta, hogy nem irigy a többiekre, de néha azért felteszi magának a kérdést, mikor rájuk néz, hogy vajon mit csinál rosszul, mert úgy érzi, neki is ott kellene lennie, ahol Jameséknek. Szerinte volt olyan pont is, mikor mások tekintettek rá így, mikor 10-11 évig folyamatosan PO-ban volt. Nehéz időszakot él meg, próbálja megtalálni a kiutat ebből. Melo azt is elmondta, elfogadta, hogy sokkal nagyobb reflektorfényt kap az ő teljesítménye és esetleges bukásai is, mint egy átlagos All-Star játékosé - régóta megszokta már ezt és tudja, hogy ez így marad a jövőben is.

A Knicks ikonja, Walt Frazier a Mike and Mike Show (ESPN Radio) vendége volt a minap, ahol Steph Curryről beszélt. Frazier szerint nem összehasonlítható Curry és a régi nagyok teljesítménye, mert nem volt triplavonal, ő és mások az ő korából nem dobhattak hármasokat. Frazier feltette a kérdést, hogy ha akkor is lett volna hármas, akkor most beszélnénk-e ennyit arról, mennyire nagyszerű Curry? Szerinte attól ennyire jó most a bajnok irányítója, mert 30-35 lábról (9-10.5 méter) egészen kivételes hatékonysággal dob. Frazier azt is elmondta, hogy szerinte Curry játékának nagyon nem tenne jót, ha ma sem lenne triplavonal. Az egykori klasszis szerint mások a szabályok is, handchekkelni már nem lehet - a duplák ellen még lehet fizikálisan védekezni, a triplák ellen viszont nem nagyon, mert a shooterek csak kint kempelnek a hármasvonalon.

Frazier erőssége a védekezése volt, és ő mindig arra ment, hogy az ellenfele legnagyobb erősségét minél inkább próbálja limitálni. Lehet, hogy ellene 25 kettest dobna rá Curry, de 13 hármast nem, mert megpróbálná minél inkább a triplavonalon belülre kényszeríteni. Frazier szerint az idősebb játékosoknak ez a legnagyobb kérdése: hogy lehet az, hogy Currynek hagyják azt, amiben a legjobb, mikor mindenki tudja, hogy a triplát rá fogja emelni. A Knicks egykori játékmestere szerint fenomenális idénye van Currynek, de nem hiszi, hogy ezt a szintet tudja tartani a Warriors játékosa még 5-6 évig - abban sem biztos, hogy akár csak egyetlen egy évben is hasonlóan játszik majd. Talán idén nem találják meg az ellenszerét, de rá kell jönnie a többi együttesnek, hogyan tartsák kordában, ahogy tették ezt Kobe-val, LeBronnal vagy a többi szupersztárral.

A Denver Nuggets sérült kiscsatárának, Wilson Chandlernek is megvolt a véleménye most már az állandó beszólásokról a régi nagyoktól. Twitteren jelezte Chandler, hogy az idősebb ex-játékosoknak fel kellene fogni, hogy a kosárlabda most már más, mint az ő idejükben volt. Hagyniuk kellene, hogy élvezzék ezt az emberek, a különböző korszakok folyamatos összehasonlítása pedig szerinte butaság.

A Philadelphia Sixers centere, Joel Embiid visszatért Katarból, de továbbra is egyedül edz, nem a csapattal. Brett Brown vezetőedző Bob Cooney-nak (Philadelphia Inquirer) elmondta, továbbra is mindent vizsgálnak és irányításuk alatt tartanak Embiid rehabjával kapcsolatban. Nagyon örülnek annak, amilyen ütemben fejlődik a center, de emiatt nem eshetnek túlzásokba, nem edzhet többet vagy keményebben Embiid annál, mint amennyit szabad neki. Továbbra is szabályozott az étrendje és az edzésterve is. Jahlil Okafor annyit tett ehhez hozzá, hogy olyan neki Embiid, mint a testvére, és a keretből mindenkire jó hatással van a 2014-es draft 1/3-asa.

Szintén a Sixershez kapcsolódik, hogy Shams Charania (The Vertical, Yahoo Sports) információi szerint le fogják igazolni Christian Woodot a D-Ligából, a Delaware 87erstől. 10 napos kontraktust kap majd Wood, aki egyébként már járt idén a Phillynél, de kitették a keretből, hogy leigazolhassák Elton Brandet. Most van egy szabad rosterhelyük, miután JaKarr Sampsont waiverre tették, mielőtt meghiúsult volna az a bizonyos Detroit Pistons, Houston Rockets, Philly hármascsere Donatas Motiejunas egészségügyi vizsgálatai miatt.

Az Oklahoma City Thunder sztárja, Kevin Durant Sam Amickkel (USA Today) beszélgetett arról, hogy nagyot fog ugrani idén nyáron a fizetési sapka - nagyjából 92 millió dollárra. A kiscsatár úgy gondolja, jó dolog ez, hiszen azt mutatja, hogy fejlődik, egyre jobb a liga, és a megnövekedő lehetőségek miatt mindenki azt csinálhat majd, amit akar - tulajdonos, GM és játékos is. A szabadügynökök például úgy dönthetnek majd most, ahogy szeretnének, nem nagyon lesznek pénzügyi korlátok, így pedig minden lehetőség nyitva áll még. Durant elmondása szerint nem olyan ember, aki szereti a reflektorfényt, de tudja, hogy ő lesz a középpontban azért, mert nyáron oda igazolhat, ahova akar. Megdolgozott azért, hogy a csapattársai, a kortársai és a szurkolók is elismerjék tudását, márpedig ezzel együtt jár a nagyobb figyelem is

A sérültlistát ezúttal a Detroit Pistons újoncával, Stanley Johnsonnal kezdjük, aki még legalább két mérkőzést kénytelen lesz kihagyni jobb válla miatt. A Cleveland Cavaliersnél Kevin Love-nak egyelőre semmi baja nincs, de hogy ne is legyen, így ma este nem fog játszani a Washington Wizards ellen - pihentetik az erőcsatárt, mert a Cavs 4 nap alatt 3 mérkőzést játszik most.

A Sacramento Kings közben próbál a vezetőségben erősíteni: a korábban már említett Sam Amick jelezte, hogy Bobby Marksszal tárgyalt a kaliforniai együttes nemrég. Marks korábban a Brooklyn Netsnél dolgozott jó ideig, most pedig a The Vertical egyik szakértője - capguruként híresült el, márpedig Vlade Divacnak állítólag vannak gondjai a kollektív szerződés szabályaival.

Az LSU sztárja és az idei drafton 1/1-nek várt Ben Simmons Adam Zagoria (SNY.tv) információi szerint 100 millió dolláros cipőszerződést köthet, amint az NBA-be kerül a nyáron. A hírek szerint a Nike a legesélyesebb a megszerzésére, de az adidas és az Under Armour is próbálkozni fog Simmonsért.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus