Hírmorzsák 2016-03-20 (10:30)

Lehet, hogy Anthony Davis szezonja véget ért (térd, váll). Curryt a szezon folyamán először blokkolták tripladobás közben (videó). Dwight Howard ragasztót használ, ami tilos elvileg, a liga vizsgálódik. Bucks-Grizzlies büntetések: Barnes 1 meccs, Vasquez 15.000 dollár, Antetokounmpo, Monroe 10-10 ezer dollár. Wade a 41. 20.000-es (videó). Tyson Chandler nem akar Phoenixben maradni, ha a Suns újjáépül. Embiid visszatér Katarba. Kurt Rambis szerint Rondo illik a Triangle-be. Calderon akár csereként is szívesen maradna a Knicksnél. Seraphin elé rosszkor ugrott ki egy kisgyerek (videó). Sérültlista: Bogut (nagylábujj), Parsons (combhajlító), Jeff Green (arc).

John Reid (The Times Picayune) jelentette, hogy Anthony Davis szezonja lehet, hogy véget ért, miután legutóbb megsérült a bal térde, és a vállával is gondok vannak. A New Orleans Pelicansnek 14 meccse van az alapszakaszból, és szinte biztosan nem jutnak be a PO-ba. A csapat vezetőedzője, Alvin Gentry azt nyilatkozta, hogy beszélni fognak az orvosokkal, de nem zárja ki annak a lehetőségét, hogy Davist kiültessék az idény hátralévő részére, mert okosan kell gondolkodniuk, a hosszútávú érdekeket is szem előtt kell tartaniuk - annyi biztos, hogy ma este, a Los Angeles Clippers ellen nem lép pályára. Azért is érdekes ez, mert az erőcsatárnak súlyos dollármilliói múlhatnak ezen - ha nem kerül be valamelyik All-NBA csapatba, akkor hiába írt alá a Derrick Rose-féle maximumért, nem lesz jogosult a több pénzre, több mint 20 millió dollártól esik majd el.

Maradjunk még a sérüléseknél. A Golden State Warriors centere, Andrew Bogut a bal nagylábujja miatt nem tudta vállalni a játékot ma hajnalban, a San Antonio Spurs ellen - még tegnap hajnalban, a Dallas Mavericks ellen sérült meg a center. A Dallasnál Chandler Parsonsnak a jobb combhajlítója húzódott meg - egyelőre egyikőjüknél sem tudni, mennyit kell kihagyniuk. A Los Angeles Clippersnél Jeff Green arcsérülést szenvedett ma hajnalban, a Memphis Grizzlies ellen.

Az is ma hajnali esemény, hogy az Atlanta Hawks - Houston Rockets összecsapáson Dwight Howard egy kis ragasztó hatású anyagot használt, ezt vizsgálja jelenleg a liga. A center, mielőtt visszaállt a játékba az egyik cserénél, egy fehér dologgal eltakart flakonból fújt valamit a kezére. Az Atlanta erőcsatára, Paul Millsap elvégezte az első büntetőjét, Howard hozzáért a labdához, majd mikor visszakerült a játékszer a második büntetőnél Millsaphez, érezhetően volt rajta valami idegen anyag. A Rockets vezetőedzője, JB Bickerstaff próbálta elrejteni a flakont a játékvezetők elöl, akik ezt követően közölték mindkét csapattal, hogy ilyen ragasztóanyag használata tilos az NBA-ben - ott nem lett belőle szankció, de most a liga azért vizsgálódik. Howard azt mondta, hogy fogalma sincs, miért csinálnak ebből nagy ügyet az emberek, minden meccsen használja ezt a ragasztót.

Ha már balhék: a tegnapelőtti Milwaukee Bucks - Memphis Grizzlies mérkőzésen történtek miatt a liga egymeccses eltiltást adott Matt Barnesnak, amiért megpróbált John Henson után menni az öltözőbe, miután őt is kiállították. Barnes egyébként azt nyilatkozta, hogy nem Henson után akart menni, egyszerűen rossz irányba ment, aztán amikor rájött, hogy nem jó helyen van, távozott is a Bucks öltözőjéből - ez azért érdekes, mert az eltiltást azért is kapta, mert állítólag provokálta Hensont a kiállításuk után is. Azt nem tudja, miért várt Henson a távozással, amíg a Grizzlies csapatbusza elhagyta a csarnokot, talán félt. Greivis Vasquez 15.000 dolláros büntetést kapott azért, mert utánuk ment az öltöző folyosóra, Giannis Antetokounmpo és Greg Monroe pedig egyenként 10.000 dollárt lesznek kénytelenek befizetni a liga számlájára a heves összeszólalkozásban játszott szerepeik miatt.

A nap statisztikája a Miami Heat ikonjáé, Dwyane Wade-é, aki 41. játékosként a liga történetében elérte a 20.000 pontot.

A Phoenix Suns centere, Tyson Chandler februárban lenyilatkozta, hogy nem akarja elhagyni a süllyedő hajót, de változhattak idő közben az elképzelései, Paul Corónak (Arizona Republic) adott nyilatkozatában ugyanis a középjátékos azt mondta, ennyi idősen már a győzelem a legfontosabb számára. A 32 esztendős játékos úgy fogalmazott, hogy ráadásul most akar nyerni, úgyhogy nincs igazán ínyére bármilyen újjáépülési folyamat részének lenni. Ha ez a helyzet a Sunsnál - és ezt nehéz lenne tagadni -, akkor neki nem Phoenixben lenne a helye. Chandler tavaly nyáron írt alá egy 4 éves, 52 millió dolláros kontraktust, emiatt nem biztos, hogy olyan egyszerű lesz elcserélni - bár sapka alatti helye rengeteg lesz szinte az összes klubnak.

A Philadelphia Sixers centere, Joel Embiid visszautazott Katarba, és a következő pár hetet megint az aspetari rehabközpontban tölti. A csapat egyébként ezúttal küldött vele egy alkalmazottat is, de nagyon elégedettek azokkal az eredményekkel, amiket legutóbb Katarban produkált a játékos.

A New York Knickshez két hír is tartozik. Egyrészt Marc Berman (New York Post) értesülései szerint Kurt Rambis vezetőedző nagyra tartja Rajon Rondót, és szerinte az irányító jól illene a Triangle Offense-be - annak ellenére gondolja ezt így a tréner, hogy maga Rondo és az ex-vezetőedző, Derek Fisher is megkérdőjelezte ezt, hiszen jó kinti dobó egyes kell ebbe a rendszerbe. Másrészt a jelenleg a Knicksben játszó Jose Calderon azt nyilatkozta Bermannek, hogy szívesen maradna a csapatnál, akár csereként is - a spanyol a következő idényben 7.7 millió dollárt keres, de kivásárolhatják. A New York egész évben próbált erősíteni irányító poszton, de Calderon azt mondta, egyelőre még csak húsvét van, nem nyár, nem tudja, mi fog történni.

Ilyet először láthatunk a szezonban: Steph Curryt blokkolni tudták tripladobás közben, az elkövető Danny Green:

A kisgyerek pedig rosszkor gondolta úgy, hogy kicsit produkálja magát, épp Kevin Seraphin érkezett ki az öltözőből:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus