Hírmorzsák 2016-05-15 (21:30)

McMillan a Pacers új vezetőedzője. Cubant elnökjelöltnek szeretné pár republikánus képviselő. Filmet készítenek Marbury kínai karrierjéről, Iverson is szerepelni fog benne. A Heat történelmet írhat ma este. Whiteside nem játszik a hetedik meccsen sem. A Knicks és a Nets is szeretne késői első köröst vagy korai második köröst. A Brooklyn megpróbálja leigazolni Malcolm Delaney-t. Az Orlando a védekezésre és a játékosok fejlesztésére akarja helyezni a hangsúlyt. A Memphis három segédedzővel is interjúzik.

Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) jelentette, hogy az Indiana Pacers új vezetőedzője Nate McMillan lesz - a tréner a csapat segédedzője volt 2013 óta, előtte 2005 és 2012 között a Portland TrailBlazerst irányította. Azért érdekes az ő kinevezése, mert az Indiana bevallottan gyorsítani akarja a támadójátékot, McMillan viszont az oregoniaknál kifejezetten lassú játékot erőltetett.

Az Orlando Magic GM-je, Rob Hennigan Josh Robbinsnak (Orlando Sentinel) elmondta, hogy olyan vezetőedzőt keresnek a csapat élére, aki nagy hangsúlyt fektet a védekezésre, aki hatékonyan tudja fejleszteni a fiatalokat, illetve aki hosszútávon jó kapcsolatot akar kialakítani a franchise-on belül. Hennigan szerint nem lesz hátrány számukra, hogy 2011/12 óta 4 tréner is ült a kispadjukon, inkább a szakvezetésre helyez nagyobb nyomást, hogy most jó döntést hozzanak a kinevezéssel.

Marc J. Spears (The Undefeated, ESPN) értesülései szerint a Memphis Grizzlies engedélyt kapott a Miami Heattől, hogy leülhessenek beszélni David Fitzdale segédedzővel, a San Antonio Spurstől is, hogy találkozhassanak Ettore Messinával, Chris Haynes (Cleveland Plain Dealer) pedig úgy tudja, hogy a Portland TrailBlazers szintén megengedte nekik, hogy interjúzzanak Nate Tibbets-cel - mint ismert, a Memphis is új vezetőedzőt keres.

A Miami Heat centere, Hassan Whiteside elutazott csapatával Torontóba, a Raptors elleni hetedik meccsre, de nem fog pályára lépni ezúttal sem - még a harmadik találkozón húzódott meg az MCL-térdszalagja, azóta nem tudta vállalni a játékot egyszer sem. Whiteside annyit mondott, hogy fogalma sincs, mikor lesz bevethető állapotban újra, annyit tud mondani, hogy egyre jobban érzi magát.

A Miami egyébként történelmet írhat ma este - soha korábban nem volt arra példa, hogy egy csapat egy PO során kétszer is felálljon és továbbjusson 2-3-as hátrányból, ezt teljesítheti ma a Heat.

Adam Zagoria (SNY.tv) információi szerint a Brooklyn Nets és a New York Knicks is azt mondta a játékosoknak a draftfelmérőn, hogy megpróbálnak késői első körös, vagy korai második körös picket szerezni a most következő draftra. Egyik New York-i együttesnek sincs egyetlen draftjoga sem a játékosbörzére jelen állás szerint.

A EuroHoops úgy tudja, hogy a Nets már megkereste a pár órával ezelőtt Euroliga-bronzot nyerő Lokomotiv Kubany irányítóját, Malcolm Delaney-t, szeretnék átvinni az NBA-be. Delaney a 2011-es drafton nem kelt el, aztán játszott Franciaországban (Elan Chalon), Ukrajnában (Budivelnyk Kiev), Németországban (Bayern München), az előző két évet pedig a Kubanynál húzta le. A Loko előtti három csapatával bajnok lett, Ukrajnában és Németországban MVP-nek választották, 2013-ban a EuroCup, idén pedig az Euroliga első csapatában kapott helyet. Állítólag a Barcelona is kész nagy szerződést elé tenni, de az NBA-ben akar játszani, és bár a Houston Rockets is hívja, a Nets a befutó nála jelen állás szerint.

Filmet fognak készíteni Stephon Marburyről "My Other Home" (a másik otthonom) címmel a kínai karrierjére koncentrálva - mint ismert, az irányító óriási sztár lett Kínában 2010-es megérkezése óta. A filmben Marbury lesz az egyik főszereplő, de szerepet kap majd többek között Allen Iverson is.

A végére pedig egy kis bulvár: a republikánus párt több tagja is úgy gondolja, hogy a Dallas Mavericks tulajdonosának, Mark Cubannak indulnia kellene az elnökválasztáson függetlenként, hogy ellensúlyozza és megállítsa Donald Trumpot. Cuban annyit írt erre e-mailben a Washington Postnak, hogy nem nagyon hiszi, hogy ez be fog következni, mert már nincs elég idő erre.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus