Hírmorzsák 2016-05-24 (22:30)

Durantnek rá kellett jönnie, hogyan legyen hatékony úgy, hogy nem vesz el Westbrook játékából - félt, hogy sosem lesz az a játékos, aki korábban. DeRozan hajnali 1-ig dobált a Cavs elleni negyedik meccs előestéjén. Biyombónak szólt az "MVP-MVP" (videó). Goran Dragic ígéretet tett a Sunsnak, hogy hosszabbít velük, mielőtt elcserélték őt a Heathez. Nick Van Exel iránt érdeklődik a Pacers. A Nuggets egyik segédedzője a Netsnél folytatja.

Az Oklahoma City Thunder kiscsatára, Kevin Durant beszélgetett Lee Jenkinsszel (Sports Illustrated). Szóba került, hogy Durant lábsérülései és kihagyásai közben Russell Westbrook MVP-szintre fejlődött - erről annyit mondott KD, hogy máshogy kellett a kosárlabdáról gondolkodnia, mert rá kellett jönnie, hogyan lehet úgy is hatékony, hogy közben nem vesz el Westbrook játékából. Régebben mindig nála volt a labda és 35 pontokat dobált, most viszont ott van Westbrook, Enes Kanter, Dion Waiters és Serge Ibaka is - jobb csapatot alkotnak, mint a korábbiak során. Amikor dobás jut neki, borzasztóan hatékonynak kell lennie, nem nagyon fecsérelhet energiát abba sem, hogy átzsákolgasson embereket - minden dobást úgy kell elengednie, mintha az utolsó, mintha potenciális meccsnyerő lenne.

Az átállás jól is ment a kiscsatárnak, hiszen 28.2 pontot, 8.2 pattanót és 5.0 gólpasszt átlagolt sérüléseit követően. Saját elmondása szerint félt és aggódott, hogy visszatérhet-e még valaha a lábtörései után, illetve ha igen, lesz-e valaha olyan játékos, mint korábban. Egy éve nagyon sokan mondták, hogy elképzelhető, hogy vége van a karrierjének, amire hallgatott is - nem azért, mert olyan érzékeny lenne, hanem mert motivációként használta fel. Mindig is jól tudta motiválni magát - középiskolában, másodévesként az első A-csapatban vívott meccsén 28 pontot szórt, ünnepelték is, aztán beszállt a kocsiba, ahol az anyukája azt mondta neki, hogy semmit nem csinált, nem játszott elég jól. Ez volt a helyzet a sérülésénél is: a kétkedést mindig a maga javára tudja fordítani.

Chris Haynes (Cleveland Plain Dealer) jelentette, hogy a Toronto Raptors dobóhátvédje, DeMar DeRozan nagyjából két és fél óráig dobált a Cleveland Cavaliers elleni negyedik mérkőzés előestéjén - körülbelül 1000 kísérlete volt, és hajnali 1 órakor hagyta el a csarnokot. DeRozan azt nyilatkozta, hogy semmi új nincs ebben, rendszeresen szokta ezt csinálni, mindig minden tőle telhetőt megtesz, hogy fejlődjön. Mint ismert, a dobóhátvéd 32 pontot szórt, nagy szerepe volt abban, hogy a kanadaiak kiegyenlítették a párharcot.

Ken Berger (CBS Sports) forrásai szerint Jeff Hornacek napokkal Goran Dragic elcserélését megelőzően beszélt a szlovén irányítóval, aki ígéretet tett neki arra, hogy hosszabbítani fog a Phoenix Sunsszal - mint ismert, tavaly nyáron lejárt a szerződése, de még előtte, februárban, a deadline előtt a Miami Heathez postázták.

Két hír tartozik az edzőkhöz. Egyrészt Marc Stein (ESPN) információi szerint az Indiana Pacers érdeklődik Nick Van Exel iránt, ő lehet Nate McMillan egyik segédedzője - jelenleg a Texas Legends vezetőedzője Van Exel. Másrészt Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) jelentette, hogy a Denver Nuggets szakmai stábjából Chris Flemming távozik a Brooklyn Netshez, a továbbiakban Kenny Atkinson egyik segédedzője lesz.

A végére pedig a Raptors centere, Bismack Biyombo maradt, aki megkapta az "MVP-MVP" rigmust az előző találkozó közben a kanadai közönségtől:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus