Hírmorzsák 2016-05-31 (11:45)

Durant egyelőre nem foglalkozik a jövőjével, büszke a Thunder idei teljesítményére, úgy érezte, hogy ez az ő évük lesz, és biztos benne, hogy egyszer bajnoki címet fog nyerni. Iguodala dicsérte Durantet, szerinte jó lehet vele egy csapatban játszani. Durantre legalább 9 csapat (Celtics, Lakers, Knicks, Heat, Rockets, Wizards, Spurs, Warriors) rá fog menni a nyáron, de az 1+1 éves Thunder-hosszabbítás a legreálisabb. Adams gratulált Draymond Greennek, szerinte kivívták egymás tiszteletét. Batum szeretne gyorsan megegyezni a Hornets-cel az olimpiai kvalifikációs torna miatt. Brett Brown nemcsak a Simmons-családot, de a Bennel együtt dolgozó kollégáit is személyesen, nagyon jól ismeri.

Ma hajnalban kiesett az Oklahoma City Thunder, a Golden State Warriors elleni találkozót követően azonban már a jövőjéről kérdezték Kevin Durantet. A kiscsatár annyit mondott, hogy fél órája estek ki, úgyhogy még nem foglalkozik ezzel - azt se tudja megmondani előre, hogy mikor fog. Rákérdeztek arra is, hogy úgy érzik-e, valami különlegeset alkottak azért a PO-ban, amire azt felelte KD, hogy náluk nem létezik az a kifejezés, hogy erkölcsi győzelem. Nagyon feldúltak, szerettek volna egy esélyt, hogy a fináléban játszhassanak, úgyhogy fájó a kiesés, de ha visszanéznek a szezon teljes egészére, akkor büszkék lehetnek nemcsak a játékosokra, hanem a klub összes alkalmazottjára - olyanokra is, akiket a nagy nyilvánosság előtt sosem látunk, mégis sok mindent tesznek a csapat eredményessége érdekében. Büszke arra, amit ebben az idényben elértek, mert egységesek voltak és önfeláldozóak egymásért - szerinte ezek azok a dolgok, amik miatt olyan nagyszerű ez a sport.

Durant Michael Lee-nek (The Vertical, Yahoo Sports) elmondta, hogy utál veszíteni, és úgy érezte, ez most az ő évük lesz, de néha nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy eltervezi az ember. A kiscsatár hozzátette azt is, hogy biztos benne, hogy egy nap bajnoki címet nyer majd a ligában. Senki nem tudja, mennyi munkát fektet ebbe a sportba és hogy mennyire törődik a csapattársaival. Mindenét ennek a játéknak adta 8 éves kora óta, úgyhogy biztos abban, hogy ez végül kifizetődik, eljön a pillanat, mikor végső győztesnek mondhatja magát. 27 éves, reményei szerint még sokáig az NBA-ben kosarazhat, de erre nem lehet mérget venni. Egy dolog biztos: az, hogy ő mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy bajnok legyen legalább egyszer.

Marc Stein (ESPN) jelentette Duranttel kapcsolatban, hogy a Washington Wizards, a Boston Celtics, a Miami Heat, a Houston Rockets, a New York Knicks, a Los Angeles Lakers, a San Antonio Spurs és a Golden State is rá fognak menni a nyár folyamán, és valószínűleg lesz ez a felsorolás hosszabb is július 1-jén, de a legtöbb ligában dolgozó személy szerint az a legvalószínűbb forgatókönyv, hogy a kiscsatár két évre aláír a Thunderhez azzal az opcióval, hogy egy év múlva kiléphet szerződéséből. Ez egyébként pénzügyi szempontból kicsit rizikós, de nagyon kifizetődő lépés lehet Durantnek - ha komolyabb sérülést szenved, az hatással lehet a további keresetére, de jövő nyáron a sapka 35%-át kérheti el maximum fizetés gyanánt, egy magasabb sapka esetében (100 millió dollár környéke), míg idén a 92 milliós cap 30%-ára jogosult "csak", mivel egyelőre 9 éve van a ligában.

A Warriors is szóba került, mint lehetséges kérő, a ma hajnali összecsapás után pedig Andre Iguodalának volt néhány kedves szava Duranthez - ő fogta az egész nyugati döntő során. Iguodala Jimmy Durkinnek (East Bay Times) azt nyilatkozta, hogy KD dobott nagyon nehéz helyzetekből is kosarakat, de erre számított is - szerinte a Thunder játékosa egy igazi harcos, aki most is a végsőkig küzdött. A Golden State tavalyi döntő MVP-je azt is elmondta, hogy nagyon jó lehet Duranttel együtt játszani, aztán gyorsan hozzátette, hogy kivéve persze, hogy ha ő nem lenne már része ennek. Mint ismert, a bajnoknak van lehetősége leigazolni Durantet, de ahhoz 1-2 kulcsembertől (nem Curry, nem Thompson, nem Green) meg kell válniuk.

A sorozat egyik slágerpárharca a Steven Adams - Draymond Green ütközet volt, ami rengeteg beszédtémát szolgáltatott utóbbi "kirúgásai" miatt. Az OKC centere a ma hajnali mérkőzés után megkereste még a pályán Greent és gratulált neki - nem kértek elnézést egymástól, de úgy érezte, nagy csatát vívtak, ezért gratulált ellenfelének, elismerte teljesítményét. Szerinte attól, hogy igazi háború volt a közöttük lévő párharc, kivívták egymás tiszteletét. A pályán utálják egymást, de a pályán kívül egyáltalán nem, semmi ilyesmi nincs.

A fiba.com értesülései szerint Nicolas Batum ügynöke abban bízik, hogy hamar meg tudnak majd egyezni a Charlotte Hornets-cel a hosszabbításról - a játékos lenyilatkozta a szezonjuk végeztével, hogy először érezte úgy az NBA-ben, hogy úgy használják, ahogyan kell és szeretné, úgyhogy maradni akar. Batum szeretne a francia válogatottban szerepelni a július elején megrendezendő olimpiai kvalifikációs tornán, ám ehhez előbb meg kell kötnie új szerződését, illetve a biztosítását is el kell intézni - egy sérülés boríthatna mindent, ezért addig biztosan nem lép pályára, amíg nincs meg új kontraktusa.

A Philadelphia Sixers vezetőedzője, Brett Brown Bob Cooney-nak (Philadelphia Inquirer) a draftról beszélt. Szerinte igen különleges körülmény, hogy Ben Simmons családjával személyes kapcsolata van, illetve azokkal az edzőkkel is, akik a trénerei voltak korábban - Brown edzette Ben apját, David Simmonst 1989-től négy éven keresztül. Nagyjából 20 percre lakik onnan, ahol Simmons felnőtt és első 17 évét töltötte, nagyon jól ismeri az összes szakembert, aki foglalkozott az erőcsatárral. Ettől függetlenül mivel rengeteg helyen vannak kapcsolatai, beszélni fog mindenkivel Brandon Ingramről, Buddy Hieldről és Kris Dunnról is.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus