Hírmorzsák 2016-09-01 (09:00)

Bosh ügyébe valószínűleg a liga is be fog avatkozni, a játékos képviselőit idegesíti, ahogy a Heat kezeli a helyzetet. Vonleh combját megműtötték (3-4 hét). McCollum szerint Steph Curry nem tud ellene védekezni. Wigginsnek nem tetszik a 82-es OV értéke a 2k17-ben. Lowry elmesélte, hogyan kezdődött kapcsolata egyetemi edzőjével, és milyen messzire jutott azóta. Ibaka hetekig beszélni sem tudott a Warriors elleni sorozatról és a kosárlabdáról a kiesésük után. Larry Sanders szerint a Bucks félrekezelte anno az orrtörésénél, ez is szerepet játszott abban, hogy befejezte karrierjét - komolyan érdeklődött most iránta a Warriors és a Cavs. Ben Simmons már Wade-del és LeBronnal együtt készül a szezonra. Pleiss mellett Carl Landryt is kitette keretéből a Sixers, John Holland az áldozat a Celticsnél. Edzőtábor-meghívások a Hornetsnél (Perry Ellis), a Phillynél (Anthony Barber) és a Cavsnél (Cory Jefferson).

Barry Jackson (Miami Herald) értesülései szerint Chris Bosh képviselőinek továbbra sem tetszik az, ahogyan a Miami Heat kezeli az erőcsatár helyzetét - mint ismert, Bosh és felesége a héten a közösségi médiában nyomatékosították, hogy a játékos készen áll a visszatérésre. A Heat anyagi megfontolásból is késleltetheti Bosh pályára lépését, Bosh további fizetése ugyanis kikerülhet a sapka alól, amennyiben február 9-e előtt nem játszik egyetlen meccset sem - 2017/18-ban 25.3 milliós, egy évre rá pedig 26.8 milliós bére lesz Bosh-nak. Ira Winderman (Sun-Sentinel) értesülései szerint többen úgy gondolják a csapat, illetve a játékos környékén, hogy a liga valószínűleg be fog avatkozni a megoldás érdekében.

A Portland TrailBlazers erőcsatárát, Noah Vonleh-t megműtötték a mai napon - a jobb combizmából kellett egy csontdarabot eltávolítani. A beavatkozás sikeres volt, elvileg 3-4 hetet kell kihagynia Vonleh-nak.

Ha már a Portland, akkor itt lehet megemlíteni, hogy a Blazers dobóhátvédje, CJ McCollum válaszolt a követőinek twitteren a feltett kérdéseikre - az egyik kérdező arról érdeklődött nála, hogy Steph Curry le tudja-e védekezni őt, amire csak annyit írt, hogy "nem". Hozzá kell tenni, hogy azért ezeket a twitter-beszélgetéseket nem kell véresen komolyan venni.

Hasonlóan rövid megjegyzése volt a Minnesota Timberwolves swingmanjének, Andrew Wigginsnek, mikor meglátta, hogy 82-es overall értéket kapott a 2k17-ben - annyit írt erre, hogy "ezért játszok a Call of Duty-val".

A Toronto Raptors irányítója, Kyle Lowry volt egyetemi edzőjével, Jay Wrighttal beszélgetett Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) podcastjében. Előkerült egy történet, amikor a tréner két másik játékost is megpróbált meggyőzni, hogy a Villanován folytassák, a 16 éves Lowry pedig annyit kérdezett tőle, hogy mikor fog neki felajánlani egy ösztöndíjat. A kanadaiak játékmestere azt mondta, hogy vicces, hogy aranyérmesnek mondhatja magát. Közel volt ahhoz, hogy bajnoki címet nyerjen, majd miután elnevette magát, hozzátette, hogy persze "közel", két meccsre volt, hogy bejusson a döntőbe csapatával. Ott voltak a keleti konferencia fináléjában, olimpiai bajnoknak vallhatja magát, gyönyörű családja van és nagyszerű emberek veszik körül. Ez is mutatja, milyen messzire juthat valaki, aki úgy kezdi az edzőjével, hogy "mikor fogsz nekem ösztöndíjat ajánlani?" - hosszú út vezetett idáig, de nagyon élvezte, és megköszönte Wrightnak, amit érte tett.

Az Orlando Magic magasembere, Serge Ibaka még az Oklahoma City Thunderrel járt nagyon közel a döntőhöz az előző idényben, 3-1-re vezettek a Golden State Warriors ellen, és Ibaka a Sports Illustratednek adott interjújában elárulta, hogy nagyon nehezen jutott túl azon, hogy ilyen állás után végül kikaptak - úgy érezte, övék volt az a sorozat a negyedik mérkőzés után. Még mindig nem tette túl magát teljesen azon a sorozaton, de pár hétig sem arról a párharcról, sem a kosárlabdáról nem tudott még csak beszélni sem. Néhány barátja átment a döntő alatt, hogy megnézzék a meccseket, de ő nem bírta nézni a Warriorst a TV-ben - úgy felidegesítette magát, hogy otthagyta a többieket. A lánya mondta neki, hogy nincs gond, mert mindent megtett, amit csak tudott - miatta tudott visszatérni az élete a normális kerékvágásba.

Larry Sanders hosszabb interjút adott Mike Pielluccinak (Vice Sports), amelyben elmesélte, hogy szerinte félrekezelték, illetve nem foglalkoztak vele a Milwaukee Bucksnál, mikor 2013/14-ben orrtörést szenvedett - emiatt ki kellett hagynia a szezon második felét. Sanders szerint semmit nem csináltak vele, hagyták hogy hazamenjen, mert úgy gondolták, nincs problémája. Másnap látta meg, hogy hogy néz ki az orra, és ez is az oka volt annak, hogy befejezte a játékot - nem érezte biztonságban magát sem a ligában, sem Milwaukee-ban, az egészségét védenie kellett. Szerinte voltak agyrázkódásai is, de a Bucks azokat sem vizsgáltatta ki, mert az új szerződése miatt szerették volna, ha minél többet van a pályán, hogy megszolgálja a pénzét. Úgy érezte, ha történik vele megint valami, nem kapja meg a megfelelő ellátást.

Szintén Sandershöz tartozik, hogy a center Pielluccinak elárulta, lehet, hogy visszatér a ligába, ha úgy érzi, készen áll erre, de az is elképzelhető, hogy soha nem játszik újra az NBA-ben. A VICE Sports újságírójának több forrás is megerősítette, hogy a Cleveland Cavaliers és a Golden State Warriors is komolyan gondolkodott Sanders leigazolásában - az egyik forrás úgy fogalmazott, hogy Sanders nem DeAndre Jordan, de nincs olyan nagyon messze tőle. Védekező specialista centerként Top5-8, és ezen játékosok listája egyébként sem túl hosszú. Az egykori kosaras arról mesélt, hogy ha valaki azt szeretné látni, hol érzi magát jól, akkor nézze meg a védekezését - imád blokkolni, de a dobások kivitelezésén is változtatni, szereti figyelni, hogyan mozognak a támadók, és gyűlöli, ha pontot dobnak ellene, ez az, ami motiválja. Az egyik forrás, aki beszélt Sanders volt csapattársaival, azt állította, hogy magának való ember a center, és ha valaki nem illett az ő világába, azt nem is akarta megismerni.

A Charlotte Hornets edzőtábor-meghívót adott Perry Ellisnek - 5.0 pontot és 2.8 pattanót átlagolt a Dallas Mavericks nyári ligás csapatában, és bár a héten megműtötték sportsérv miatt, elvileg az edzőtábor kezdetére teljesen fel fog épülni. A Cleveland Cavaliers Cory Jeffersonnal kötött szerződést - ő tavaly a Phoenix Sunsnál, 2014/15-ben a Brooklyn Netsnél játszott, a nyári ligában pedig 5.1 pontot és 5.3 pattanót átlagolt a Cavsnél. A Philadelphia Sixers Anthony "Cat" Barberrel kötött megállapodást - az idei drafton el nem kelő hátvéd a New Orleans Pelicans nyári ligás csapatában 4 meccsen 6.2 pontot átlagolt.

A Sacramento Kings közben Klay Thompson testvérét, Mychel Thompsont teszteli a közeljövőben egy privát edzés keretein belül - 2011-ben nem kelt el a drafton, tavaly pedig a D-Ligában 12.6 pontot, 3.3 pattanót és 1.8 gólpasszt átlagolt.

Három embertől is megszabadultak csapataik. A Philadelphia Sixersnél Tibor Pleiss kirakása nem meglepetés, hiszen már a múlt heti cseréje után is felmerült, hogy ez lesz a sorsa, a Sixers azonban kitette keretéből Carl Landryt is - előbbinek 3 milliós, utóbbinak 6.5 milliós garantált szerződése volt, mindkét játékost stretch-provision segítségével vásárolták ki, tehát ez az összeg el lesz nyújtva a következő három idényre. A Boston Celtics volt a másik csapat, amely csökkentette a létszámot, ők John Hollandtől köszöntek el - az előző idényben írt alá két évre, a D-Ligában pedig 16.0 pontot, 3.1 pattanót és 2.0 gólpasszt hozott mérkőzésenként.

A végére pedig Ben Simmons maradt, aki azonnal jó társaságban edzhet - LeBron Jamesszel, Dwyane Wade-del, Richard Jeffersonnal és Jordan McRae-vel:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus