Hírmorzsák 2016-10-26 (11:30)

Az Oklahoma City egykori segédedzője szerint a Harden-csere után tört meg valami a Thundernél a játékosok kapcsolataiban. Durant szerint nagy pofont kaptak a Spurstől, kicsit fel is ébredtek ettől. Barkley szerint James mögött Klay Thompson a liga legjobb all-around játékosa. Paul George mindaddig boldog, amíg versenyképes csapatban van. Caldwell-Pope évi 20 milliós szerződést akar. Shumpert agyrázkódást szenvedett. Chris Hansen már városi hozzájárulás nélkül is megépítené a Seattle-i csarnokot. Silver szerint a tulajdonosok és a játékosok is felmérték, mennyi pénz van most a ligában, és mennyire jó irányba haladnak. A Cavs bajnoki gyűrűjén megemlékeznek az 1-3-ról való fordításról is.

A Toronto Raptors segédedzője, Rex Kalamian mesélt érdekes történetet az Oklahoma City Thunder széthullásáról Chris O'Learynek (Toronto Star) - Kalamian 2009-től tavaly nyárig az OKC-nél dolgozott. A tréner elmondása szerint augusztusban kapott egy üzenetet Kevin Duranttől, amelyben arról beszélt a Golden State Warriors új sztárja, mennyire irigyli azt a kapcsolatot, ami Kyle Lowry és DeMar DeRozan között van a pályán és azon kívül is, és amennyire élvezik a játékot egymással. Kalamian szerint ezt keresi Durant és meg is fogja találni, de korábban a Thundernél is megvolt ez. A segédedző úgy gondolja, hogy James Harden 2012-es cseréje volt a döntő, mert a dobóhátvéd volt az, aki összekötötte Durantet, Russell Westbrookot és Serge Ibakát. Durant azt mondta neki, hogy Harden elcserélése volt a vég kezdete számára, és megszakadt az a kapcsolat, ami volt közöttük a csapaton belül - Westbrook és Durant borzasztóan tisztelték egymást, jól játszottak együtt, tudtak együtt dolgozni, beszéltek is, de Harden cseréje után már nem volt ugyanolyan a légkör.

Szintén a megemlített Kevin Duranthez tartozik, hogy a ma hajnali, San Antonio Spurs elleni hatalmas zakó után azt nyilatkozta, hogy nagy pofon volt ez nekik, kicsit fel is ébredtek, rengeteget kell javulniuk. Nem pánikolnak, de nem engedhetik meg maguknak, hogy ez most 2-3 meccsen sorozatban előforduljon, javítaniuk kell a hibákat. Steve Kerr annyit mondott, hogy szerinte játékosai megzavarodtak kicsit, és elég kínosan érezték magukat az eredmény láttán - ő biztosan így volt ezzel.

Szintén a ma hajnalhoz tartozik, hogy a Cleveland Cavaliers dobóhátvédje, Iman Shumpert az agyrázkódás-protokollban "van", miután ütközött Kristaps Porzingisszel a szezonnyitón és fejsérülést szenvedett - át kell mennie ezen a protokollon, mielőtt újra játszhatna.

Még térjünk vissza kicsit a Warriorsre, Charles Barkley ugyanis a TNT tegnapi adásában azt mondta, hogy a legjobb all-around játékos a ligában LeBron James után Klay Thompson.

Az Indiana Pacers sztárját, Paul George-ot a távoli jövővel kapcsolatban kérdezte Nate Taylor (Indianapolis Star). George azt nyilatkozta, hogy szerinte jobb esélyei vannak a végső sikerre a jelenlegi állománnyal, mint Reggie Millernek volt azzal a kerettel, ami számára adott volt abban a korszakban, amikor ő játszott. Az egyetlen lényeges dolog neki az, hogy bajnoki címért harcolhasson - amíg versenyképes csapatuk van, ő boldog. Szóba került LeBron is természetesen, hiszen eddigi karrierje során a Cavs ikonját kellett üldöznie - George el is mondta, hogy ha nyerni akar, akkor le kell győznie Jamest. Most tapasztaltabb, mint a korábbi találkozásaikkor, úgyhogy az a kérdés, hogyan tudja elérni, hogy a csapata egy magasabb szintre jusson - ezen dolgozik jelenleg. 

Vincent Ellis (Detroit Free Press) értesülései szerint a Detroit Pistons dobóhátvédje, Kentavious Caldwell-Pope nem hosszabbít idő előtt a csapattal, mivel olyan szerződést akar magának, ami évi több mint 20 millió dollárt fizet számára.

Az Orlando Magic lehívta Aaron Gordon, Mario Hezonja és Elfrid Payton 2017/18-as csapatopcióit.

Chris Hansen és az általa vezetett befektetői csoport all-int mondott gyakorlatilag egy Seattle-i csarnok felépítésére - egy levélben jelezték a minap, hogy eltekintenek minden hozzájárulástól a város részéről, illetve nemcsak a stadion építését állják teljes egészében, hanem a Lander Street fölötti felüljáró megépítésének hiányzó költségeit is, utóbbi pedig igen fontos lenne az ottani fuvarozó és ipari cégeknek. Hansenék egyébként eredetileg 200 millió dollárt kértek a várostól az aréna felhúzására segítségül, ezt az álláspontot adták fel most.

Az esetleges Seattle-i franchise ötlete legutóbb akkor merült fel, mikor egy újságban megjelent, hogy a kollektív szerződés tárgyalásainak sikeres lezárása után bővíthetik a ligát. Adam Silver kedden volt az ESPN Mike&Mike című műsorának vendége, ahol elmondta, hogy a híradások, miszerint közel vannak a megegyezéshez, nem állítanak valótlanságot, de még vannak olyan részletek, amelyeket tisztázni kell. Annak örül, hogy mindkét fél úgy ült le a tárgyalóasztalhoz, hogy partnerként tekintettek a másikra, felfogták, mennyire jól megy most a liga. Rengeteg pénz folyt be az új TV-szerződéssel, és az összeget nézve mindkét fél hibás lett volna, ha ezt valahogy sikerül elrontaniuk. Silver szerint Michele Roberts úgy állt a dolgokhoz, ahogy a sztárok is: a liga, a játékosok és a nézők érdekében megegyezésre törekedett. Még pár hétnyi tárgyalás hátra van, de optimista a commish.

A végére pedig a Cleveland Cavaliers bajnoki gyűrűje maradt, amelyet tegnap adtak át a játékosoknak, vezetőknek, vezetőedzőknek, és amelynek a belső részén megemlékeztek arra, hogy 1-3-ról fordított az együttes:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus