Hírmorzsák 2016-10-26 (21:30)

Popovich szerint Leonard magabiztosabb, határozottabb, mint régebben, most már ő mondja meg, mit akar. Parker, Popovich és Ginobili beszéltek Duncan hiányáról. LeBron úgy érzi magát fizikailag, mintha 19 éves lenne - Lue szerint lehet, hogy James = Benjamin Button. Curry szerint rengeteget kell még dolgozniuk. Embiid tavaly októberben majdnem abbahagyta a kosárlabdázást. Steve Clifford szerint a ligában töltött 17 éve alatt még senkit nem látott annyit fejlődni, mint Michael Kidd-Gilchristet. Nőhet az újonc fizetések utáni capholdok mértéke. Devin Harris legalább három hetet kihagy (jobb nagylábujj). A Hawks tárgyal Schröderrel a hosszabbításról. Taj Gibson kezd a Bullsnál négyes poszton.

A ma hajnali, Golden State Warriors elleni 129-100-as győzelem után Gregg Popovich-ot kérdezte Nate Duncan (Dunc'd On Podcast), hogy mit gondol, mi változott a 35 pontos karriercsúcsot szóró Kawhi Leonardnél. Popovich szerint a kiscsatár most már megmondja, mit szeretne - elkéri a labdát, elküldi a zárást, eldönti, hogy kell-e neki a 2-2 vagy 1-1-ben oldja meg. Sokkal határozottabb, többször keresi a dobás lehetőségét, és a trénerlegenda szerint ez a különbség - tudja is játékosa, hogy megteheti mindezt. Bedobja a triplát, de a betöréseket is erőlteti, azokból pedig megtalálja az üres embereket is, nehéz ellene védekezni. Popovich annyit mondott még, hogy Leonard magabiztosabb, agresszívebb, és sokkal inkább rámegy a pontszerzésre, mint korábban.

A meccs után szóba került a visszavonuló Tim Duncan is - Tony Parker annyit mondott, hogy nagyon furcsa a magasember nélkül, de hozzá kell szokniuk. Popovich szerint akkor volt igazán fontos szerepe a legendás magasembernek, amikor nem mentek annyira jól a dolgok - Duncan volt akkor is a világ közepe, és mindenki tudta, hogyan kell körülötte viselkedni, most pedig, hogy már nincs közöttük, várni kell egy kicsit, hogy kiderüljön, ki veszi át ezt a szerepkört. Manu Ginobili is arról beszélt, hogy majd a szezon előrehaladtával fogják igazán megérezni Duncan hiányát, mikor kisebb-nagyobb gödörbe fognak kerülni.

A Golden State-től Steph Curry annyit mondott a mérkőzés után, hogy teljesen egyértelmű, rengeteget kell még dolgozniuk, de azért nem aggódik, szerinte jó helyzetben vannak ettől függetlenül is. Steve Kerr annyit tett ehhez hozzá, hogy nem készítette fel eléggé a gárdát, nem tudta elérni, hogy készen álljanak rögtön a feldobástól. Hibáztak néhány üres dobást, de ő sosem emiatt aggódik, hanem az eladott labdák és a második, harmadik esélyből engedett pontok miatt.

A Cleveland Cavaliers ikonja, LeBron James azt nyilatkozta Dave McMenaminnek (ESPN) a szezonnyitó után, hogy nagyon jól érzi magát, úgy, mintha 19 esztendős lenne, sőt, talán még jobban is. Talán vannak olyan dolgok, amiket 31 évesen már nem tehet meg, 19 évesen pedig még megtehetett, de most sokkal jobban ismeri a testét, és rengeteget dolgozott azért az évek során, hogy formában tartsa magát. Tyronn Lue azt mondta, hogy a nyáron különböző vizsgálatok után azt mondták, hogy Jamesnek olyan szervezete van, mint egy 19 évesnek, úgyhogy lehet, hogy fiatalodik - elképzelhetőnek tartja a tréner, hogy LeBron Benjamin Button.

A Philadelphia Sixers center, Joel Embiid ma éjszaka bemutatkozik az NBA-ben, miután első két szezonját kihagyta sérülés miatt, de Embiid egy éve fontolgatta, hogy abbahagyja ezt az egészet. Tavaly októberben, mikor kiderült, hogy megint nem tud játszani, a The Cauldronban megjelent róla és a rehabjáról egy cikk, amelyben volt nem kevés negatív dolog is (ráadásul egy nappal a testvére halálának egy éves évfordulója előtt jelent meg ez), ő pedig úgy érezte, hogy nem kell neki ez az egész dráma. Soha nem volt korábban barátnője, de akkor volt egy lány, aki közel állt hozzá, neki mesélte el a történteket, és a hírek szerint ez a lány bátorította arra, hogy a negatív visszhangok ellenére is folytassa. Ő is nagyon várja már, hogy végre pályára léphessen, hiszen két éve nem játszott tétmeccset, és mivel előkelő helyen draftolták, így nyilván a Sixers drukerrei is így vannak ezzel szerinte, különleges este lesz ez mindenkinek.

A Dallas Mavericksnél Devin Harris jó ideig nem játszik, mivel 3 hétig járógipszben lesz a jobb lába - Rick Carlisle vezetőedző mondta el, hogy elég komolyan meghúzódott Harris jobb nagylábujja az előszezon utolsó meccsén.

A Houston Rockets lehívta Clint Capela 2017/18-as csapatopcióját.

A Charlotte Hornets vezetőedzője, Steve Clifford elégedett azzal a fejlődéssel, amit Michael Kidd-Gilchristtől látott a nyár folyamán - a tréner azt szeretné, ha a kiscsatár elvállalná az üres dobóhelyzeteit. Clifford Zach Lowe-nak (ESPN) azt nyilatkozta, hogy 17 éve van a ligában, de soha nem látott még senkit, aki ilyen szinten fejlesztette volna a képességeit, mint MKG. A tréner szerint úgy nem lehet valaki kiváló játékos, ha nem tud kintről dobni, de szerintük Kidd-Gilchrist magabiztosan fogja értékesíteni a helyzeteit a sarokból.

Szintén Lowe jelentette, hogy forrásai szerint az új kollektív szerződésben az újoncszerződés lejárta utáni capholdok 250 és 300%-ra nőhetnek a jelenlegi 200 és 250 százalékról - ez egyébként annyit jelent, hogy amíg nincs meg az új szerződése az érintett játékosoknak, addig több pénzt fognak foglalni a sapka alatti helyből. Például akinek 3 millió dollár volt a negyedik évi fizetése, az az azt követő nyáron ennek a 250%-ával foglalta a sapkát, most majd a 300%-ával foglalja - a már említett Kawhi Leonardöt például ezért iratta alá később a Spurs, mert bár mindenki tudta, hogy maximum kontraktust fog kötni, amíg ezt hivatalosan nem tette meg, kevesebb helyet foglalt a sapka alól.

Még mindig Lowe hozta a hírt, hogy az Atlanta Hawks a hosszabbításról tárgyal Dennis Schröderrel - korábban jöttek olyan hírek, hogy nem akarnak vele idő előtt megegyezni, hiszen egyelőre nem bizonyította, hogy kezdőként milyen teljesítményre képes, de úgy tűnik, mégis próbálkoznak, hátha sikerül vele dűlőre jutni.

KC Johnson (Chicago Tribune) információi szerint a Chicago Bulls kezdő négyese Taj Gibson lesz, legalábbis a szezon kezdetén - mindez azt jelenti, hogy igazi shooter nélkül próbálkozik a Chicago.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus