Hírmorzsák 2016-11-01 (20:45)

Ray Allen bejelentette, hogy visszavonult. Westbrook és LeBron lettek a hét játékosai. A Jazz Gobert-rel (4 év, 102 millió), a Thunder Adamsszel (4 év, 100 millió) és Oladipóval (4 év, 84 millió), a Minnesota Dienggel (4 év, 64 millió), a Charlotte pedig Cody Zellerrel (4 év, 56 millió) állapodott meg az idő előtti hosszabbításról. Cserélt az Oklahoma City és a Philadelphia - Ilyasova a Sixersnél, Jerami Grant a Thundernél folytatja. Rubio határozatlan időre kiesett könyöksérülése miatt. Mike Scott 4 hétig nem játszhat, mert fáj a bal térde. Michael Carter-Williams 3-4 hetes kényszerpihenőn van, szintén a bal térde miatt. Will Barton bal bokája, Devin Bookernek pedig az egyik lábujja sérült meg. 25.000 dolláros büntetést kapott Cousins.

Ray Allen a The Players' Tribune-ban bejelentette, hogy visszavonult, nem keresi többé a visszatérés lehetőségét az NBA-be - a triplakirály legutoljára 2013/14-ben játszott, akkor a Miami Heat tagja volt, és azóta minden nyáron felmerült, hogy újra kosarazni fog a ligában.

LeBron James és Russell Westbrook lettek a hét játékosai keleten és nyugaton. A Cleveland Cavaliers ikonja 3-0-s héthez segítette csapatát, James pedig 21.0 pontot, 10.0 gólpasszt és 8.3 pattanót átlagolt egyénileg. Westbrook szintén 3-0-s hetet ment az Oklahoma City Thunderrel, és 38.7 pontot, 11.7 gólpasszt és 12.3 pattanót hozott átlagosan a nyitóhét során.

Tegnap volt a határideje az idő előtti hosszabbításoknak, és többeknek sikerült is megegyezni csapatukkal. A Utah Jazz 4 évre 102 millió dollárért hosszabbított Rudy Gobert-rel - a francia jövő nyáron 4 éves, 110 milliós szerződést köthetett volna más csapattal, a 102 millióból pedig 12 nem garantált. Az Oklahoma City Steven Adamsszel 4 évre 100 millió dollárért, Victor Oladipóval pedig 4 évre 84 millió dollárért hosszabbított - náluk az az érdekes, hogy Andre Robersonnal is tárgyaltak, de vele nem tudtak megegyezni. A Minnesota Timberwolves 4 évre 64 millió dollárért szerződött le idő előtt Gorgui Dienggel. A Charlotte Hornets pedig 4 évre 56 millió dollárt adott Cody Zellernek - az összes most kötött kontraktus jövő nyáron kezdődik.

A Thundernél nagy volt a pörgés, ma ugyanis elcserélték Ersan Ilyasovát és egy későbbi első körös picket a Philadelphia Sixershez Jerami Grantért.

A Boston Celtics lehívta Marcus Smart és Terry Rozier 2017/18-as csapatopcióit, James Young esetében azonban nem tették meg ugyanezt.

A liga 25.000 dolláros büntetést szabott ki a Sacramento Kings sztárjára, DeMarcus Cousinsra, illetve utólag kapott egy technikait azért, mert eldobta a fogvédőjét, és kiment a a nézők közé a Timberwolves elleni mérkőzés végjátékában.

A Minnesota irányítója, Ricky Rubio határozatlan időre kiesett a játékból azzal a könyöksérüléssel, amit még a Sacramento elleni mérkőzés negyedik negyedében szenvedett el. Az Atlanta Hawksnál Mike Scott nagyjából 4 hetes kihagyásra kényszerül, mert fáj a bal térde - műteni nem kell. A Chicago Bullsnál Michael Carter-Williamsnek nem volt jó napja, mivel a bal csuklója is megsérült, emellett pedig 3-4 hetes kihagyásra kényszerül, mivel megzúzódott a bal térde. A Denver Nuggetsnél Will Barton bal bokája kiment a ma hajnali, Toronto Raptors elleni meccsen. A Phoenix Sunsnál pedig Devin Booker pályára sem lépett a Los Angeles Clippers ellen, mivel a lábujjával vannak gondok.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus