Hírmorzsák 2016-11-04 (10:15)

Kerr szerint Westbrook Durant távozása miatt hoz űrszámokat, Durant pedig olyan dolgokért kap kritikát, amit nem is mondott soha. Courtney Lee szerint a Knicksnek nem a Triangle ellen kellene védekezni edzéseken, Hornacek szerint jobban oda kellene figyelni az ellenfelekről készült jellemzésekre. Tony Parker nem játszik ma este (térd), Lin két hetet kihagy (combhajlító). Drummond a speciális olimpia egyik nagykövete lett - SVG szerint a center a Nets ellen semmit nem csinált a pályán, ezért padoztatta. Bazemore azért nem írt alá a Lakershez a nyáron, mert nem hívták le a QO-ját sem 2014-ben. A Celtics a 6. és a 17. pickkel próbált felcserélni Embiidért a 2014-es drafton. 15.000 dollára büntették Matt Barnest. Wade trollkodott LeBronnal a Cubs győzelme után.

A Golden State Warriors vezetőedzője, Steve Kerr beszélt a ma hajnali, Oklahoma City Thunder elleni mérkőzés előtt mindkét gárda sztárjáról. Szerinte Russell Westbrook azért kezdte ilyen brutális statisztikákkal az évet, mivel nem kell már megosztania a labdát Kevin Duranttel, a Thunder már egyértelműen Westbrook csapata, az ő akarata érvényesül. Saját játékosáról annyit mondott, hogy sajnálja, mert hiába nem mondott semmi rosszat az Oklahoma Cityről vagy Westbrookról, mindenki próbálja olyan színben feltüntetni, hogy ez mégis megtörtént, pedig ez egyáltalán nem igaz. Szerinte nehéz helyzetben van Durant, de boldog azzal a döntéssel, amit ő hozott és nem mások, és jól érzi magát a Golden State-nél.

A New York Knicksnél újabb elégedetlenkedő van, ezúttal Courtney Lee mondta el Ian Begley-nek (ESPN), hogy szerinte nem a Triangle ellen kellene gyakorolniuk a védekezést. Lee szerint mivel ők ezt a sémát használják, így ez ellen védekeznek a tréningeken is, de sokkal többet kellene az elzárás-leválás ellen gyakorolniuk, mert a legtöbb csapat ezt játssza a ligában. Lee azt is hozzátette, hogy többször kellene olyan helyzeteket próbálgatniuk, amik előfordulhatnak egy meccsen is. Jeff Hornacek vezetőedző kicsit hárította a felelősséget, mondván az edzői stáb jó scouting reportokat tesz össze az ellenfélről, azokat jobban kellene követniük.

A sérültlistához tartozik, hogy a San Antonio Spurs irányítójának, Tony Parkernek fáj a jobb térde, ezért a ma esti, Utah Jazz elleni mérkőzésen nem fog pályára lépni megelőzés céljából, mielőtt nagyobb baja lenne. A Brooklyn Nets első számú játékmestere, Jeremy Lin bal combhajlító-húzódása miatt két hetet lesz kénytelen kihagyni.

A Sacramento Kings kiscsatárát, Matt Barnest 15.000 dollárra büntette a liga, miután nem megfelelő hangnemben beszélt az egyik játékvezetővel a Miami Heat elleni összecsapáson. Érdekesség, hogy karrierje során ezzel együtt kereken 200.000 dollárt fizetett Barnes büntetések formájában, a 2012/13-as idény kezdete óta pedig ő perkálta a legtöbbet az NBA-nek - legutóbb, januárban 35.000 dollárt fizetett a liga kasszájába, miután Derek Fishert becsmérelte egy interjúban.

A Detroit Pistons centere, Andre Drummond két dologgal is bekerült a hírekbe. Egyrészt őt választották a speciális olimpia egyik nagykövetének - ez nem a paralimpia, hanem az értelmi fogyatékos sportolók számára rendezett külön ötkarikás játékok. Másrészt Stan Van Gundy elnök és vezetőedző rendesen lehordta játékosát a tegnap hajnali, Brooklyn elleni vereség után. SVG szerint az egész első félidőben és a második félidő első hét percében pályán volt Drummond, de véleménye szerint abszolút semmit nem tett hozzá a játékhoz. Azt nem tudja, hogy fáradt volt-e vagy mi baja volt, de semmi energiát nem vitt a pályára.

Bill Simmons (The Ringer) arról mesélt, hogy a 2014-es drafton a Boston Celtics megpróbált felcserélni Joel Embiidért - a 6. picket (Marcus Smart) és a 17. választás jogát akarták odaadni Embiidért annak ellenére is, hogy tudták, sérült.

Az Atlanta Hawks swingmanje, Kent Bazemore azért nem fogadta el a Los Angeles Lakers 4 éves, 72 millió dolláros ajánlatát, mert a csapat nem hívta le 2014-ben az 1.1 milliós QO-ját sem (amivel akkor korlátozott szabadügynök lett volna), helyette két millióval kevesebbért maradt most Atlantában. Bazemore szerint ebben a ligában mindenki azt szeretné érezni, hogy akarják a csapatok - a Lakers nem akart ennyi pénzt sem áldozni rá, ez pedig megmutatja, mennyire nem hittek benne és a képességeiben, így karrierje aranysárga-lila szakaszát le is zárta. Nem haragszik a csapatra, esélyt adtak neki anno, de megvolt a lehetőségük, hogy megtartsák, nem tették. Bazemore azt is elmondta, hogy sok csapat érdeklődött iránta, de nem volt értelme, hogy elmenjen a Hawkstól, és lerombolja mindazt, amit az elmúlt két évben felépített.

Maradjunk a Lakersnél - volt már arról szó, hogy ebben az idényben a Showtime Lakers, tehát a 80-as évek mezeiben fognak játszani többször is. Az időpontok: november 4. (Warriors), január 17. (Nuggets), március 3. (Celtics).

Egy kis D-Liga: a Spurs Dejounte Murray-t az Austin Spurshöz, míg a Phoenix Suns Derrick Jones Jr.-t a Northern Arizona Sunshoz irányította.

A végére pedig Dwyane Wade maradt, aki instagramon jelezte LeBron Jamesnek, mire számít tőle. A két barát fogadott egymással, hogy ha a Chicago Cubs nyeri a baseball döntőt, akkor a Cavs ikonja tetőtől talpig Cubs szerelésben fog megjelenni december 2-án, mikor a Chicago Bulls fogadja a Cleveland Cavalierst.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus