Hírmorzsák 2016-11-25 (09:30)

DeRozan szerint sok dobóhátvéd keresi meg azzal, hogy olyan középtávoli játékot akarnak, mint amilyen az övé - amíg a védelmek nem kényszerítik rá, ő nem fog változtatni. Wall szerint semmi baja nincs Beallel, sőt, őt tartja a gárda legjobb scorerének, rá kell építeniük. Jeff Teague szerint a Horforddal és általa fémjelzett Hawks kimaxolta magát a 60 győzelmes szezonban, de a legjobbat kívánja az Atlantának továbbra is. A liga elismerte, hogy Nick Young lépéshibával együtt dobta be a Thunder elleni győztes tripláját. Motiejunast keresik az NBA-ből és Európából is. Dante Cunningham 4-6 hétre kiesett egy térdtörés miatt. MCW-t visszaküldték Chicagóba, hogy megnézzék a csuklóját.

A Toronto Raptors sztárja, DeMar DeRozan Jeff Zillgitt-tel (USA Today) beszélgetett, méghozzá arról, hogy a középtávoli játéka miatt sok dobóhátvéd társa dicsérte már őt - azt mondták neki, hogy ő a remény számukra ezzel a játékkal, illetve hogy úgy akarnak dobni középtávolról, ahogy ő. DeRozan azt mondta erről, hogy ő mindig úgy gondolkodik, hogy a védőknek el kell érnie azt, hogy ne ezt használja, hanem valami olyas valamit, amiről azt hiszik, nem tudja hatékonyan csinálni. Amíg ez nem történik meg, addig ő marad a komfortzónájában. Úgy érzi, hogy vannak olyan dolgok, amik mindig működtek, működnek és működni is fognak, ha valaki jól csinálja őket. Sokat nézte a régi játékosokat, akik 40 pontokat dobtak egy-egy meccsen, pedig nem volt még triplavonal sem, és nem voltak olyan gyorsak és atletikusak sem, mint a mai játékosok, mégis megtalálták a módját annak, hogy ilyen pontmennyiséget szállítsanak.

A Washington Wizards irányítója, John Wall Ric Buchernek (Bleacher Report) megint arról nyilatkozott, hogy nincs semmi probléma közte és Bradley Beal között. Wall szerint az emberek mindig azon gondolkodnak, hogy miért nem működik jobban a duójuk, sokan meg is kérdezik tőle, hogy miért mérges Bealre, pedig ő nem az - a kollektív szerződésre nincs befolyása, társának egyszerűen szerencséje volt a hosszabbítása időzítésével. Azt is hozzátette a játékmester, hogy hagyni kell Bealnek időt, hogy bebizonyítsa, megérdemelte ezt a pénzt, mert az esetében is csak akkor ismerték ezt be, amikor meghívták az All-Star gálára. A gárda erőcsatára, Markieff Morris azt mondta, hogy kívülről úgy tűnt, minden úgy van, ahogy Wall akarja, de belülről azért látja, mennyire szeretné az irányító, ha Beal is fellépne a szupersztár státuszba. Wall azt is hozzátette, hogy a dobóhátvéd a legjobb scorer a keretben, ezért rá kell építeniük, neki pedig a második embernek kell lennie - nagyjából 20 pontot kell átlagolnia, a többieket be kell vonnia a játékba, védekezésben vezérnek kell lennie, ezek a feladatai.

Az Indiana Pacers irányítója, Jeff Teague Chris Vivlamore-ral (Atlanta Journal Constitution) volt csapatáról, az Atlanta Hawksról beszélgetett. Teague szerint minden csapatnak van egy maximuma, és úgy érzi, hogy ők Al Horforddal és vele elérték azt, amikor 60 győzelmet szereztek az alapszakaszban. Utána egy évig még együtt maradtak, volt esélyük megismételni ugyanezt, de nem sikerült - jó idényük volt, de tudták, hogy többé-kevésbé vége van annak a társaságnak. Sokat cikkeztek arról, hogy Dennis Schröder miatt kellett távoznia a Hawkstól, de Teague azt mondta, hogy ez nem kettejükről szólt, azt meg pláne nem érti, hogy miért akarják az emberek úgy beállítani, mintha kifejezetten rosszban lettek volna. Ő nem ilyen ember, mindenkinek a legjobbat akarja - örült, amikor megkapta a német irányító a hosszabbítását, mert megérdemelte, nap mint nap testközelből figyelhette, mennyire keményen dolgozik Schröder azért, hogy jobb játékos legyen. Még mindig imádja a csapatot és a játékosokat, sosem akarna senkinek semmi rosszat, és reméli, hogy jól fognak teljesíteni.

A The Oklahoman információi szerint a liga értesítette az Oklahoma City Thundert, hogy a játékvezetők hibáztak a Los Angeles Lakers elleni mérkőzés végjátékában, Nick Young lépéshibával együtt dobta be ellenük a győztes hármast.

Calvin Watkins (ESPN) értesülései szerint Donatas Motiejunas meglepődött és mérges, hogy a Houston Rockets nem adta meg neki azt a szerződést, amit szeretett volna. Az előző idényben hátsérüléssel bajlódó litván magasembert keresték már az NBA-ből és Európából is - ha marad a ligában, akkor csak a sapka alatti csapatok ajánlhatnak neki most a szezon közben, tehát a Denver Nuggets, a Brooklyn Nets, a Philadelphia Sixers, a Minnesota Timberwolves, a Utah Jazz vagy a Phoenix Suns.

A New Orleans Pelicansnél nem lélegezhetnek fel sosem - tegnap hajnalban, a Minnesota Timberwolves ellen sérült meg Dante Cunningham, van egy törés a jobb térdében, ami miatt 4-6 hetes kihagyásra kényszerül. A Chicago Bullsnál visszaküldték Michael Carter-Williamst MRI-re és CT-re Chicagóba, hogy megnézzék a csuklóját - a játékmester október 31. óta nem játszik, térd- és csuklósérülése miatt, de a csapattal együtt utazott eddig a hatmeccses idegenbeli túrájukon. Ez akár jót is jelenthet, hiszen nagyjából 4 hete nem játszik MCW, lassan játékra kész állapotba kerül - ezt vizsgálhatják most.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus