Hírmorzsák 2016-12-07 (21:30)

Phil Jackson szerint Melo képes lenne Jordan vagy Kobe szerepére a Triangle-ben, csak néha túl sokat dédelgeti a labdát - az elnök elismerte, hogy hibázott, mikor egyáltalán elkezdett beszélni LeBronról. Durant szerint Klay Thompson 80-ig is eljuthatott volna tegnap hajnalban, Kerr poénkodott a dobóhátvéddel kapcsolatban. Durant jobban megbecsüli idén a dobásait. KD és Melo lettek az év férfi sportolói a USA Basketballnál. CJ Miles felesége Draymond Greennel viccelődött. Kawhi Leonard zöld utat kapott Gregg Popovich-tól, de a társak kiszolgálására is odafigyel. Motiejunas 6 millió dollár miatt nem akar a Rocketsnél játszani. Rondo nem tartja magát önző embernek, jóban van a Bullsszal. Smartot figyelmeztette a liga flop miatt (videó). A Jazz, a Warriors és a Clippers elöl-hátul Top10-ben. Isaiah Thomas nem játszik ma este (ágyék), Kent Bazemore két meccset hagy ki (térd).

A New York Knicks elnöke, Phil Jackson a CBS Sports Network keddi adásában Carmelo Anthonyról beszélt. Jackson szerint az az alapvetés náluk, hogy ha valaki 2 másodpercnél tovább tartja a labdát, akkor az a védelmet segíti, Melo pedig sokszor 3-4-5 másodpercekig tartja magánál a játékszert, ilyenkor meg mindenki megáll. Ezen dolgoznak vele, de az elnök azt is hozzátette, hogy Anthony kezd hozzászokni a rendszerhez, látja, hogy mire képes benne, és hogy eredményesek lehetnek vele. Ez egyébként arra a kérdésre jött válaszul, hogy illhet-e a Triangle-be Carmelo, amire azt is mondta Jackson, hogy képes lehet Michael Jordan és Kobe Bryant szerepére.

Jackson azt is bevallotta, hogy hibázott, mikor LeBron Jamesről beszélt, mert egyáltalán nem lenne szabad egy olyan embernek, aki az ő pozíciójában van, más csapatok játékosairól beszélgetni, ezt a szabályt pedig megszegte. Az elnök hozzátette, hogy szerinte nincs semmi gond közte és LeBron között - persze James barátjának rosszul estek a kommentjei, de elengedték már ezt a témát, nem olyan fajsúlyú dolog, amiről beszélniük kellene.

A Golden State Warriors dobóhátvédje, Klay Thompson tegnap hajnalban 60 pontig jutott, de csapattása, Kevin Durant szerint 80-ig is elmehetett volna - kihagyott hat hármast, amik valószínűleg tiszta helyzetből voltak, egy büntetőt is elhibázott, egy ziccerét pedig leblokkolták. A padon mondta neki Thompson, hogy meg lehetett volna a 70 is, de ő rákontrázott, hogy a 80-as határt is átléphette volna, persze csak ha tökéletes estéje van. Akkor is eljuthatott volna 80-ig, ha játszik a negyedik negyedben, de Steve Kerr nem küldte pályára. Kerr azt nyilatkozta erről, hogy mindig azt mondták, Dean Smith volt az egyetlen, aki 20 pont alatt tudta tartani Michael Jordant - ő az egyetlen, aki 80 alatt tudta tartani Thompsont. Kerr ma azt is elmondta, hogy nem fogják elcserélni a Bostonhoz - volt erről pletyka a szezon korábbi szakaszában.

Durantről beszéltek többen is Marc Steinnek (ESPN), és maga az érintett is elmondta a véleményét, miben más most a szerepe. Durant azt nyilatkozta, hogy meccsenként 15-16 rádobásából 13 kidolgozott helyzetből van, a maradék pedig lehet fade-away vagy olyan tripla labdavezetésből, amin sokat dolgozott az elmúlt években. KD szerint sokkal inkább megbecsüli most a dobásait, mint az Oklahoma City Thundernél, mert tudja, hogy nem fog 30-at vállalni akármikor, de hozzátette, hogy ez egyáltalán nem rossz dolog. 2014-ben, amikor MVP lett, sokkal többet volt nála a labda, nagyobb volt a szerepe - olyan point-forwardot játszott, mint LeBron James Clevelandben. Rengeteg mindent kellett csinálnia, amiért meg is kapta az elismerést, de nagyon sok mindent tanított neki az az idény a játékról.

Szóba került Durant és Anthony is, hozzájuk kapcsolódik az a hír, hogy a USA Basketball férfi sportolóinak az idei évre kettejüket választották meg - a két sztár vezette sikerre az amerikai válogatottat a riói olimpián.

Az év egyik legnagyobb beszólása is a Warriorshöz tartozik. Az Indiana Pacers elleni mérkőzés előtt CJ Miles felesége twitteren jelezte, hogy nagyon reméli, férjét nem rúgja ágyékon Draymond Green, mert egy nap még szeretnének gyerekeket. Miles megúszta Green jelenlétét - nem úgy, mint a Phoenix Suns újonc magasembere, Marqueese Chriss, akinek a kisujja bánta az erőcsatár egyik rúgását pár nappal korábban.

A San Antonio Spurs sztárjának, Kawhi Leonardnek már hat darab 30 pontos meccse van ebben az idényben, miközben az első 5 szezonjában összesen négy ilyen alkalom volt. Leonard Michael C. Wrightnak (ESPN) elmondta, hogy attól még, hogy zöld utat kapott Gregg Popovich-tól arra, hogy támadásban mindent elvállalhat belátása szerint, még mindig nagyon odafigyel arra, hogy másokat is bevonjon a játékba - attól még, hogy gyakorlatilag megengedtek neki mindent, az még nem jelenti azt, hogy minden labdabirtoklásnál dobnia kell vagy dobni fog. A védelmek rá figyelnek, jönnek a duplázások, viszont ilyenkor meg kell találnia az üres embert - egyre jobban kezd hozzászokni ahhoz, hogy megtalálja az egyensúlyt.

Calvin Watkins (ESPN) jelentette, hogy Donatas Motiejunas 6 millió dollár miatt nem akar a Houston Rocketsnél játszani - a Brooklyn Nets ajánlatában 31 millió dollár volt a fix pénz, 6 millió bónusz volt, a texasiaknak pedig csak előbbit kellett meccselniük.

A Chicago Bullsnál Rajon Rondo letöltötte egymeccses eltiltását, ma hajnalban már játszott is a Detroit Pistons ellen. A játékmester KC Johnsonnak (Chicago Tribune) elmondta, hogy irányítóként jobban kell kezelnie az ilyen helyzeteket, de a véleményét hallatni fogja, és most is a csapat érdekeit nézte. Ha ez rosszul vette ki magát vagy nem úgy sült el, ahogy tervezte, akkor ez van, dolgozni fog azon, hogy máskor ez ne így történjen, de általában nem önző ember, azt szeretné, hogy klubja a lehető legjobb legyen. Sokat szokott például videózni a társaival, hogy segítsen nekik, ez mind ennek az egész sportnak a része. Azt is elmondta Rondo, hogy beszélt a stábbal, akik meghallgatták, és nagyon jó a kapcsolata a csapattal.

A Boston Celticsnél Isaiah Thomas ágyéksérüléssel bajlódik, hazautazott Bostonba, így nem fog pályára lépni ma éjszaka, az Orlando Magic ellen. Az Atlanta Hawksnál Kent Bazemore két mérkőzést hagy ki térdsérülése miatt - a kezdőcsapatban Tim Hardaway Jr. fogja átvenni a helyét.

Ha már a Boston, akkor itt lehet megemlíteni, hogy Marcus Smartot figyelmeztette a liga floppolás miatt, amit a Houston Rockets elleni mérkőzés végjátékában, Al Horford kihagyott dobása közben/után művelt. A hírben mindössze annyi a meglepő, hogy ez volt Smart első figyelmeztetése idén, csak a következőnél kell fizetnie, pedig sokadik nagyon látványos flopja volt már ez ebben a szezonban is.

A végére pedig a hatékonyság-halmazábra maradt a szezon negyedénél: a Golden State, a Los Angeles Clippers és a Utah Jazz vannak a Top10-ben támadásban és védekezésben is.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus