Hírmorzsák 2016-12-22 (21:00)

George Karl kiteregetett Melóról és JR Smith-ről is, mindkettejükről leírta a saját véleményét, Smith már válaszolt is. Luke Walton szerint belülről építkeznek, mert így saját kezükben van a sorsuk. Larry Nance Jr. térdsérülés miatt nem játszhat, Ginobili ma este pihen. Deng 3 évre 52 millióért ment volna a Wizardshoz, ha nem szól közbe a Lakers. Draymond Green szerint most szoktak hozzá ahhoz, hogy nincs Andrew Bogut. A 2017-es draftot az utóbbi 10 év legjobbjának várják. Új, független bizottság döntheti el Chris Bosh ügyét. A tulajdonosok tegnap megszavazták az új kollektív szerződést, a játékosok holnap tehetik meg ugyanezt.

A Denver Nuggets egykori vezetőedzője, George Karl könyvet írt, amely januárban fog kijönni, és az már most biztos, hogy nem nagyon rejti véka alá véleményét az egykori tréner. Több újságíró is kapott belőle nyomtatott példányt, Marc Beman (New York Post) pedig megírt belőle néhány sort, amelyben Carmelo Anthonyt savazza Karl. A tréner szerint Melo nagy talány volt számára a Denverben töltött hat évében. A legjobb támadójátékos volt, akivel valaha dolgozott, de a saját céljaira használta az embereket, folyamatosan a reflektorfényben akart lenni, és nagyon nem örült annak, amikor ezt meg kellett osztania bárkivel. Védekezésben semmit nem csinált, egyáltalán nem akarta elvégezni a piszkos melót, hogy megállítsa az emberét. Számára és szerinte minden edző számára az az ideális, ha a legjobb játékos vezér is, de mivel Anthony csak a pálya egyik oldalán tette oda magát, így világossá vált, hogy ő nem lehet a Denver vezére. Edzeni őt azt jelentette, hogy fel kellett köré húzni a védekezést és kompenzálni kellett a viselkedését.

Karl beletenyerelt egy másik témába is, JR Smith-ről ugyanis azt írta, hogy úgy érezte a dobóhátvéd, hogy joga van mindenhez, borzasztóan zavaró volt a sleppje, mindig a következő szerződése lebegett csak a szeme előtt, a dobáskiválasztása pedig hihetetlen volt. Ha ez nem lett volna elég, akkor hozzá lehet tenni, hogy Karl Smith baráti körére a "posse" szót használta - ez az, amiért Phil Jacksonra megorrolt LeBron James. Smith válaszolt is twitteren - szerinte valaki még mindig megpróbál úgy csinálni, mintha számítana, és szomorú dolog ez.

A Los Angeles Lakers idén saját fiataljai, D'Angelo Russell, Jordan Clarkson, Brandon Ingram, Larry Nance Jr. és Julius Randle köré próbál felhúzni egy működőképes együttest, vezetőedzőjük, Luke Walton pedig Zach Lowe-nak (ESPN) el is mondta, hogy ha "belülről" építkezik egy csapat, akkor a saját kezében van a jövője és a sorsa. Az a tervük, hogy megnézzék, meddig jutnak ezzel a maggal, nem akarnak semmi másra, cserékre, szabadügynökökre alapozni.

Ide tartozik az is, hogy Larry Nance Jr. határozatlan ideig nem játszhat, mert van egy csontzúzódás a bal térdében - egyelőre nem tudják pontosan, mi a baj, vasárnap vizsgálja majd meg az erőcsatárt a csapatorvos. A San Antonio Spursnél Manu Ginobili ma este, a Los Angeles Clippers ellen nem lesz, de csak pihentetik az argentin dobóhátvédet.

Ugyancsak a Lakershez kapcsolódik, hogy kiscsatárukról Luol Dengről azt hitte a Washington Wizards, hogy 3 évre 52 millió dollárért hozzájuk fog szerződni. 4 évre 72 millióért vitték végül az aranysárga-lilák, akik azonban miatta és Timofey Mozgov miatt nem nagyon fognak tudni egy maxos játékos sem igazolni, ha akarnak sem.

A Golden State Warriors magasembere, Draymond Green Ethan Sherwood Straussnak (ESPN) Andew Bogut elvesztéséről nyilatkozott. Green szerint az utóbbi években hozzászoktak ahhoz, hogy az ausztrál center felé terelték a játékosokat, ő pedig a többiek hibáit is ki tudta javítani. Most hozzá kellett szokniuk ahhoz, hogy nincs már egy ilyen emberük, és ez időbe telik, ha 3-4 év után kell váltaniuk - Green úgy érzi, mostanra alkalmazkodtak ehhez.

A most következő draft elég erősnek ígérkezik, sőt, Chad Ford (ESPN) értesülései szerint több játékosmegfigyelő és GM is a legerősebb játékosbörzének várja az utóbbi 10 évet nézve. Ford egyébként 10-15 potenciális All-Star játékost jósol erre a draftra - Golomán György csapattársai közül Lonzo Ballt a második, TJ Leafet pedig a 14. helyre rakta a legutóbbi mock draftjában, a Top20-at ezen a linken megnézhetitek.

Howard Beck (Bleacher Report) jelentette, hogy a kollektív szerződés tárgyalásainál megegyezett a liga és a Játékosok Szakszervezete, hogy megalakul egy független orvosi bizottság, amely az "élet-halál" esetekben hivatott véleményt mondani. Ennek a bizottságnak lesz a feladata eldönteni, ha egy játékost játékra alkalmatlannak nyilvánít a klubja, és kérik a bizottság véleményét - akár a Szakszervezet, akár a csapat, akár a liga. Ha úgy ítélik meg, hogy életveszélyes állapotban van az adott illető, akkor eltilthatják a játéktól, ha viszont azt mondják, hogy játékra alkalmas, akkor a csapatnak játszatnia kell, elcserélni vagy kitenni a keretből belátható időn belül - mindenkire kötelező érvényű az, amit ők mondanak. Chris Bosh ügyét akar el is döntheti majd ez a bizottság.

A kollektív szerződést egyébként a tulajdonosok tegnap egy konferencia-beszélgetés alatt ellenvetés nélkül megszavazták - a játékosok elvileg holnap megteszik majd ugyanezt elektronikus úton, akkor lehet hivatalosan is kijelenteni, hogy megvan az új CBA.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus