Hírmorzsák 2016-12-25 (13:30)

Lue szerint olyan lehet a Cavs-Warriors rivalizálás, mint a Lakers-Celtics volt. LeBron szerint annyira felkészülnek a ma esti meccsre, amennyire egy alapszakasz találkozóra lehet. Draymond Green még mindig nem érti, miért tiltották el a döntő 5. meccséről. Avery Bradley szerint ha idén nem lesz All-Star, akkor a Legtöbbet Fejlődött Játékos díjat kell megnyernie. A Magic elcserélné Vucevicet, Payton mozdításától sem zárkóznak el. A Kings folyamatosan érdeklődik a Sunsnál Brandon Knight iránt. George Karl könyvéből utólag kivágták a Sacramentóról szóló részeket. A Sixers a nyáron rámozdul Lowry-ra.

A Cleveland Cavaliers vezetőedzője, Tyronn Lue Dave McMenaminnek (ESPN) azt nyilatkozta, hogy a Cavs-Warriors párharc olyan lehet, mint a modern idők Lakers-Celticse - rengeteg bajnoki címet nyert a két említett franchise, de ha mindkét gárda együtt tud maradni, és mindketten hasonló sikereket érnek el, mint az utóbbi időszakban, akkor lehet arról szó, hogy a két nagy egymás elleni csatáihoz hasonló rivalizálás legyen köztük és az oaklandiek között. Nekik is nagyszerű csapatuk van, a Warriorsnek is, és ha a kosárlabda kerül szóba, akkor leginkább erről a két gárdáról és a San Antonio Spursről beszélnek az emberek.

A két együttes ma este összecsap majd egymással, amiről azt mondta LeBron James, hogy felkészülnek majd a meccsre, de természetesen arra még nem állnak készen, hogy egy hétmeccses sorozatban megmérkőzzenek a Golden State-tel. A kezdő kettesük most sérült le négy hónapra, és arra sem igazán gondolnak, hogy hétmeccses párharcot tudnának vívni, erre nincsenek készen - olyannyira lesznek felkészültek, amennyire egy alapszakasz meccsre lehet.

A Warriors erőcsatára, Draymond Green Marc J. Spearsnek (The Undefeated, ESPN) azt nyilatkozta az egymás elleni mérkőzés előtt, hogy ha valaki átlépi őt a pályán, akkor mindig lesz erre egy bizonyos reakciója - sokszor nézi meg a döntő negyedik meccsének felvételét, és nem érti, miért tiltották el az ötödik találkozóról. Nincs azonban befolyása ezekre a döntésekre, úgyhogy azt mondta Green, hogy még egyszer nem fog ilyen helyzetbe kerülni. Az erőcsatár szerint túllépett a dolgon - sosem fogja elfelejteni, de változtatni már nem tud rajta, és próbál nem gondolkodni olyan dolgokon, amiket nem tud megváltoztatni. Tudja, hogy ez is ilyen, úgyhogy bár sosem fogja elfelejteni a történteket, túllépett ezen. A LeBronnal ápolt jó viszonyáról azt mondta, hogy szerinte nem voltak rá negatív befolyással a történtek - sosem voltak napi kapcsolatban, de semmiféle rossz érzése nincs James felé.

A Boston Celtics hátvédje, Avery Bradley Ian Thomsennek (nba.com) azt nyilatkozta, hogy szeretné, ha megkapná a neki járó elismerést. Mindig is a csöndesebb játékosok közé tartozott, akik csak végezték a dolgukat és nem sokat szóltak, de azt szeretné, ha az emberek rájönnének, hogy ő a pálya egyik oldalán sem viccel - úgy érzi, mindenki utál ellene játszani. Bradley úgy gondolja, hogy ha a nem elegek a statisztikái (17.8 pont, 41.1% tripla, 56.4% TS, 7.3 pont, 1.2 szerzett labda) ahhoz, hogy All-Star legyen ebben az idényben, akkor a Legtöbbet Fejlődött Játékos díjat kell megnyernie. Sokszor visszanézi magát a felvételekről, és senki nem védekezik úgy a szupersztárokon, mint ő.

Brian Windhorst (ESPN) értesülései szerint az Orlando Magic el akarja cserélni Nik Vucevicet, plusz Elfrid Paytonnal sem elégedettek, és egyáltalán nem zárkóznak el az irányító elmozdításától, amennyiben megfelelő ajánlatot kapnak érte.

Szintén Windhorst hozta a hírt, hogy a Sacramento Kings nyár óta folyamatosan érdeklődik a Phoenix Sunsnál Brandon Knight miatt, hogy elérhető-e az arizonaiaknál cserepadra szoruló hátvéd.

Ugyanide kapcsolható George Karl-könyv, amely csak januárban jelenik meg, de rengeteg történet szól már ezzel kapcsolatban, Marc J. Spears és Marc Stein (mindketten ESPN) azt jelentették például tegnap, hogy a Kingses részeket kihagyták a végleges verzióból - DeMarcus Cousinsról, Vlade Divacról és Vivek Ranadive-ról is voltak benne nem túl hízelgő megnyilvánulások. Bár Karl azt mondta az ESPN-nek, hogy ő nem adta rá az áldását, hogy ezek ott legyenek a megjelenő könyvben, a lap úgy tudja, hogy a Kingsszel úgy állapodtak meg a felmondáskor, hogy nem jelenhet meg róluk kritika. Az eredeti verzió utószavában Karl Cousinsról elég nyílt véleményt mond, és érinti a februári kirúgásának körülményeit is, ezek nem lesznek majd benne a megjelenő könyben.

Zach Lowe (ESPN) podcastelt csütörtökön Windhorsttal, és Lowe úgy gondolja, hogy a Philadelphia Sixers egyértelműen rá fog menni a nyáron Kyle Lowry-ra. A Toronto Raptors irányítója élete formájában van, a nyáron szabadügynök lesz, a Sixersnek pont periméterjátékos kellene leginkább, Lowry pedig Philadelphiában született és dolgozott már együtt a Raptorsnál Bryan Colangelóval, a Philly mostani elnökével.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus