Hírmorzsák 2017-01-07 (20:45)

Draymond Green örül, hogy kikaptak, mert változtatniuk kell ahhoz, hogy bajnokok tudjanak lenni - volt egy kis vitája Duranttel a rendes játékidő végén (videó). Steve Kerrnek a játékosok testbeszéde nem tetszett. Hivatalos a Korver-csere minden részlete. A Blazers Tyson Chandler iránt érdeklődik. Két első körös draftjog Brook Lopez ára. Millsapért egy jó helyre szóló első körös kell a Hawksnak. A Bulls nem árulja Butlert. Cuban tagadja, hogy Wes Matthewsra meghallgatnának ajánlatokat. A Nuggets nyíltan árulja Nurkicot. Cousinsnak 5 évre 200 milliót akar ajánlani a nyáron a Kings, hogy idő előtt hosszabbítson. Luke Walton rövid- és hosszútávon is megtartaná MWP-t. Clarkson úgy védekezett Dragic "megindulásakor", ahogy Kobe-tól tanulta. A Magic Onuakut, a Timberwolves John Lucas III-öt tette ki keretéből.

A Golden State Warriors ma hajnalban 24 pontos előnyről bukta el a Memphis Grizzlies elleni mérkőzést, a találkozó után pedig Draymond Green nem is fogta vissza magát. A szókimondó erőcsatár azt nyilatkozta, hogy borzalmas volt a támadójátékuk a negyedik negyedben, és igazából örül is annak, hogy kikaptak, mert vannak dolgok, amiket helyre kell tenniük, ha bajnoki címet akarnak nyerni végül. Egyáltalán nem érdekli, hogy minden alapszakasz meccset megnyerjenek - fejlődést akar látni minden találkozón, és úgy érzi, nem ez történik jelenleg. Ezért örül a vereségnek, mert ilyenkor változtatnak az emberek általában.

Volt egy kis nézeteltérése is a rendes játékidő végén Kevin Duranttel - a hírek szerint az nem tetszett neki, hogy egy figurát semmisnek vett KD, és kért egy isot, tehát 1-1- ben próbálta lezárni a mérkőzést, ami végül nem sikerült.

A Warriors vezetőedzője, Steve Kerr Chris Haynesnek (ESPN) azt mondta, hogy a játékosok testbeszéde nagyon nem tetszett neki. Három negyedig kitűnően játszottak, vigyáztak a labdára, jól védekeztek, aztán amint elkezdte a nagy futását a Memphis, nagyon rosszul reagáltak rá, ezt tartja az igazán nagy problémának. Ez nem történhet meg még egyszer.

Hivatalos lett az Atlanta Hawks és a Cleveland Cavaliers cseréje, Kyle Korverért cserébe végül a 2019-es első körös és Mike Dunleavy mellett ment Mo Williams is. Az első körös pick védettsége az alábbiak szerint alakul: Top10 védett 2019-ben és 2020-ban, és ha mindkétszer maradna a Top10-ben, akkor 2020-ban átalakul egy 2021-es és egy 2022-es második körös draftjoggá.

Tele vagyunk cserepletykával, nagyon beindult ma a médiagépezet, főleg Marc Stein (ESPN). Az újságíró információi szerint a Portland TrailBlazers Tyson Chandler iránt érdeklődik - ez nem meglepő, mivel a veterán magasember már csak védekezni tud leginkább, a liga egyik leggyengébb védelmével rendelkező oregoniaknak viszont nagyon kell egy rim protector center. Chandlernek egyébként még két év és 26.5 millió dollár van vissza a szerződéséből, azt pedig nem tudni, hogy a Suns mennyire akar tőle megválni.

Szintén Stein hozta a hírt, hogy a Brooklyn Nets nem zárkózik el Brook Lopez cseréjétől, viszont nem árulják mindenképpen, egyáltalán nem akarnak megszabadulni tőle. Ha valaki érdeklődik a center iránt, akkor két első körös pick az ára minimum.

Egy első körös az ára az Atlanta erőcsatárának, Paul Millsapnek, de nem mindegy, milyen, a Hawks ugyanis előkelő helyre szóló picket vár érte cserébe - az nem tisztázott, hogy ez pontosan mit jelent, mennyire kell jónak lennie annak a 1st-nek.

Még mindig Stein: a Denver Nuggets nyíltan árulja Jusuf Nurkicot - úgy tűnik, a coloradóiak eleget láttak a Nurkic - Jokics kettősből, utóbbi pedig egyértelműen sokkal jobb és sokoldalúbb teljesítményt nyújt.

Azt a hírt is Stein hozta, hogy a Chicago Bulls a hét elején megjelentekkel ellentétben nem árulja Jimmy Butlert, nem akarják elcserélni legnagyobb sztárjukat.

Az ESPN-esektől jött az info a délután folyamán, hogy a Dallas Mavericks árulja Wes Matthewst, de a franchise tulajdonosa, Mark Cuban Mike Fishernek (DallasBasketball.com) kategorikusan kijelentette, hogy ez nem igaz. nem hallgatnak meg ajánlatokat a dobóhátvédre.

Nem meglepő, hogy Stein szállította azt az infót is, hogy a Sacramento Kings a nyáron megpróbál idő előtt hosszabbítani DeMarcus Cousinsszal - a Designated Player Extension segítségével 5 évre majdnem 200 millió dollárt ajánlhatnak neki.

A Los Angeles Lakersnél egyelőre nem döntöttek arról, hogy Metta World Peace-t kiteszik-e január 10-e előtt vagy sem, de a csapat vezetőedzője, Luke Walton azt nyilatkozta ma hajnalban Tania Gangulinak (Los Angeles Times), hogy bár nem az ő döntése, hanem a vezetőségé, de ő azt fogja javasolni, hogy maradjon MWP az aranysárga-liláknál. Walton azt is elmondta, hogy ha befejezi pályafutását, akkor szeretné, ha World Peace maradna speciális segítőként a kispadon, ezt is javasolni fogja a menedzsmentnek.

Az is a Lakershez kapcsolódik, hogy ma hajnalban Jordan Clarkson szépen felöklelte Goran Dragicot a Miami Heat elleni találkozón, ami után a szlovén megindult revansot venni, Clarkson meg felrakta a kettős fedezéket, mint egy bokszoló. A Lakers hátvédje azt nyilatkozta, hogy elkezdett menni felé Dragic, ő meg nem tudta, mi fog történni, ezért tette fel a két kezét - azt csinálta, amit Kobe Bryant mondott neki egy saját esetével kapcsolatban. Bryant állítólag azt mondta Clarksonnak, hogy soha ne legyen lent a keze, mert sosem tudni, mi fog történni.

Az Orlando Magic kitette Arinze Onuakut - 8 meccsen 3.5 percek alatt 0.5 pontot átlagolt. A Minnesota Timberwolves John Lucas III-öt tette ki waiverre.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus