Hírmorzsák 2017-03-02 (10:45)

A Pistons új negatív NBA rekordot állított fel büntetőkből. Anthony Davis a 8. legfiatalabb 7000-es. Isaiah Thomas nyilatkozott a Cavs elleni negyedik negyedéről. Spoelstra és Popovich lettek a hónap edzői. A Spurs nem hajt rá a nyugati elsőségre Durant kiesésével sem. Jrue Holiday adománya a New Orleans-i tornádók károsultjainak. Ed Davis is befejezte a szezont (bal váll). Bosh nem válaszol a Heat megkereséseire. Jahlil Okafor a liga leglustább védője (videó). Danuel House-t tette ki a Wizards Jennings miatt. Calderon iránt a Hawks érdeklődik. Derrick Williams a szezon végéig marad a Cavsnél.

A híreket a napi statisztikával kezdjük, miután a Detroit Pistons új negatív NBA rekordot állított fel büntetőzés terén. A vonalról 1/10-zel célzó Andre Drummond vezetésével a Pistons 3/17-tel zárt büntetőből ma hajnalban, a DeMarcus Cousins nélküli New Orleans Pelicans ellen, ez pedig 17.6% - soha korábban nem hozott ilyen gyenge mutatót egyetlen csapat sem a liga történetében, amely legalább 10-szer odaállhatott a vonalra. Drummond mellett egyébként Tobias Harris (2/5) és Marcus Morris (0/2) dobhattak még büntetőket, de a center például az előző három meccsén 5/29-cel (17.2%) vállalta az egypontosokat - pedig az év elején még arról volt szó, milyen sokat gyakorolta... A korábbi negatív csúcsokat ezen a linken megnézhetitek.

A Pistonst legyőző Pelicanshez kapcsolható, hogy Anthony Davis lett a liga történetének 8. legfiatalabb játékosa, aki elérte a 7000 pontot - 317 meccsre volt ehhez szüksége, minden évben kihagyott jó pár találkozót. 

Ma hajnalban összecsapott egymással a Boston Celtics és a Cleveland Cavaliers is, tehát a keleti második és az első. A negyedik negyed nagy részében Isaiah Thomas nem tudott mezőnykosarat szerezni, de a végén borzasztóan fontos triplát szórt 96-97-es állásnál. Thomasnak mondta az egyik riporter a meccs után, hogy elég jól lefogták a negyed többi részében, de ő mondta, hogy azért szerinte ez nem igaz, neki az a feladata, hogy a tőle telhető legjobb hatékonysággal helyzeteket teremtsen akár magának, akár másoknak - úgy érzi, hogy nem igazán tartja kordában senki, hiszen 30 pontot átlagol az egész szezonban, szóval ez a megfogalmazás szerinte túlzás. Duplázták, kipasszolta Jae Crowdernek, aki beszórta a kosarat, megtalálta Avery Bradley-t is - bízik a csapattársaiban. Aztán volt egy kis kommunikációbeli probléma a Cavsnél, ezt kihasználta, bedobta a hármast.

A Miami Heat trénere, Erik Spoelstra, illetve a San Antonio Spurst irányító Gregg Popovich lettek a hónap edzői keleten és nyugaton. A Heat 8-3-as mérlege a második legjobb keleti mutató volt ebben a hónapban, ráadásul csak négy meccset játszottak otthon (3-1), hetet pedig idegenben (5-2). A hónap elején megnyert egy találkozóval hosszabbították meg győzelmi sorozatuk 13-asra, ami a franchise történetében a harmadik leghosszabb ilyen jellegű streak, a ligában pedig idén ez a leghosszabb. A Spurs 8-2-vel nyugat legjobb mérlegét hozta, pedig ők csak két meccset játszottak hazai környezetben (2-0), nyolcat saját pályájuktól távol kellett megvívniuk (6-2).

Popovich-hoz kapcsolódik, hogy a ma hajnali, Indiana Pacers elleni találkozó előtt elmondta, hogy nem céljuk, hogy befogják a Kevin Durantet legalább egy hónapra elveszítő Golden State Warriorst - csak játszanak, ahogy mindig is tették, aztán ott végeznek majd, ahol. Az edzőlegenda azt is elmondta, hogy mindig rossz látni, ha ilyen történik valakivel, mert ezt senkinek nem kívánja az ember. A sérülések mindig sajnálatos dolgok, főleg akkor, ha ilyen fontos játékos esik ki, mint Durant.

Ha már sajnálatos történtek: a Pelicans irányítója, Jrue Holiday adományt ajánl fel a New Orleans környéki tornádók károsultjainak. A Pelicans pénteken a San Antonio Spurs ellen játszik majd, és Holiday az itt elért minden pontja és gólpassza után 1000 dollárt adományoz a rászorulóknak.

Van egy újabb komolyabb sérülés is: a Portland TrailBlazers magasembere, Ed Davis jövő héten kedden kés alá fekszik, hogy megműtsék a bal vállát egy labrum sérülés miatt, ezzel be is fejezte az idényt Davis.

Ira Winderman (South Florida Sun-Sentinel) jelentette, hogy a Miami Heat az elmúlt napokban próbálta elérni Chris Bosh-t, hogy megoldást találjanak arra a helyzetre, ami most van - egyelőre a Miami fizetési listájában van az erőcsatár, de játszani nem tud, és adott esetben kiírhatnák a sapka alól -, Bosh azonban egyelőre nem válaszolt ezekre a megkeresésekre.

A Washington Wizards Danuel House-t tette ki keretéből annak érdekében, hogy le tudják igazolni Brandon Jenningset. Ha már kitett játékosok, akkor itt lehet megemlíteni, hogy Marc Stein (ESPN) értesülései szerint a Golden State Warriorsnél nagyjából 1 órát és 59 percet töltő Jose Calderon iránt az Atlanta Hawks érdeklődik. Ugyanide tartozik, mint rostermozgás, hogy ahogyan azzal számolni lehetett az elmúlt két hétben megjelent hírek alapján, a Cleveland a szezon végéig tartó szerződést köt Derrick Williamsszel.

A végére pedig a Philadelphia Sixers centere, Jahlil Okafor maradt minden idők legrosszabb, de minden bizonnyal leglustább védekezésével:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus