Hírmorzsák 2017-03-02 (20:45)

Embiid nem kapja meg a Sixerstől a nyáron az 5 éves, 150 millió dolláros hosszabbítást. Rose tanulóévnek fogja fel az idei szezont, de nehezen szokott hozzá, hogy negatív mérlegű csapatban szerepel. Deron Williams szeretné a Jazznél befejezni pályafutását. Nate McMillan szerint Kawhi Leonard lépéshibát vétett ma hajnali győztes kosara előtt. Darren Collison lehordta a Kingst a Nets elleni vereség után. Buddy Hield szerint ő Buddy Hield, nem Steph Curry. Bogdan Bogdanovic hosszabbított a Fenerbachével. A Sixers 10 napos szerződést ad Justin Harpernek. A játékvezetők száma növekedni fog, más edzésmódszereik lesznek és másfajta értékelési rendszer.

A Philadelphia Sixers centere, Joel Embiid a nyáron 5 évre 150 millió dollárért hosszabbíthat csapatával, hiszen újonc szerződése utolsó évébe lép, de a The Vertical információi szerint ilyen szerződést nem fog neki felajánlani a Sixers, miután első két idényét teljesen kihagyta a center, ebben a szezonban pedig mindössze 31 találkozón tudott pályára lépni, és biztosan nem fog tudni többet vállalni. A hírek szerint a Philly kevesebb pénzt fog ajánlani, illetve lesznek benne különböző záradékok sérülés esetére.

Szintén a Sixershez kapcsolódik, hogy Shams Charania (The Vertical, Yahoo Sports) forrásai szerint 10 napos szerződést akarnak adni Justin Harpernek, aki jelenleg a D-Ligában, a Los Angeles D-Fendersnél játszik.

A New York Knicks irányítója, Derrick Rose először lesz szabadügynök pályafutása során - szeretne győztes csapatban játszani, a Knicks pedig úgy tűnik, továbblépne erről a fejezetről, amit vele nyitottak a múlt nyáron. Rose Marc Bermannek (New York Post) elmondta, hogy ezen majd a nyáron gondolkodik, nem most - le fognak ülni egy asztalhoz, akkor megbeszélik a dolgokat, de most még tart az idény. Elmondása szerint nehéz volt hozzászokni a gyenge eredményekhez, mert egészen kiskora óta folyamatosan nyert minden szinten, de valahogy túl kell lépnie ezen. Nincs befolyása a körülményekre, csak a munkamoráljára, és arra, hogy profi hozzáállása legyen. Nagyon magas elvárásaik voltak erre a szezonra, de nem lehet mérges - úgy fogja fel ezt az évet, mint egy leckét, amiből tanulnia kell.

Tim MacMahon (ESPN) értesülései szerint a Cleveland Cavaliershez aláíró Deron Williams volt csapatán, a Utah Jazzen is gondolkodott, mielőtt szerződést kötött volna a bajnokkal. D-Willt a hírek szerint nagyon is érdekli az a lehetőség, hogy első profi csapatánál fejezze majd be karrierjét - 2005-ben a Jazz draftolta, 2011-ben cserélték a Brooklyn Netshez, de még mindig van háza Salt Lake City környékén. MacMahon úgy tudja, hogy a Jazz megkereste a Dallas Maverickst még a deadline előtt, mikor felmerült Williams cseréje, úgyhogy az érdeklődés kölcsönös lehet.

Azt a reggeli Visszajátszásban láthattátok, hogy Kawhi Leonard meccsnyerő duplájával nyert ma hajnalban a San Antonio Spurs az Indiana Pacers ellen. A találkozó után a Pacers vezetőedzője, Nate McMillan nem volt túl boldog, és azt nyilatkozta, hogy szerinte Leonard lépéshibát vétett a győztes dobás előtt.

A Sacramento Kingsnél Vlade Divac még a deadline után, a DeMarcus Cousins-féle csere magyarázataként említette az egyik interjújában, hogy jövőre Bogdan Bogdanovic is náluk fog már játszani - a játékjogát még a tavalyi draft előtt szerezte meg a Kings a Phoenix Sunstól abban a tranzakcióban, amelyikben az 1/8-at adták fel Bogdanovic játékjogáért, két első körös pickért, illetve egy második körös draftjogért. A szerb dobóhátvéd ma hosszabbított török klubjával, a Fenerbahcével a következő idényre is - a szerződésben van egy 1 millió dolláros kivásárlási ár, megoldható tehát Bogdanovic átvitele, csak plusz pénzbe fog kerülni.

Szintén a Kingshez kapcsolódik, hogy a Brooklyn Nets ellen hazai pályán szenvedtek vereséget ma hajnalban, ami után Darren Collison hordta le a társaságot. Az irányító Jason Jonesnak (Sacramento Bee) azt nyilatkozta, hogy megengedhetetlen produkciót nyújtottak, és szégyellniük kell magukat amiatt, hogy így játszottak, mivel a Nets egyszerűen éhesebb volt a sikerre. Collison szerint tudják, hogy jobbak ennél, de jobban is kell játszaniuk, hogy ezt megmutassák. A játékmester úgy érzi, hogy mindenki erőlködött, maga akarta megoldani a helyzeteket ahelyett, hogy ritmust szereztek volna egy kis csapatjátékkal. Collison szerint sok önzetlen játékosuk van, de Cousins elcserélése után kicsit mindenki azt gondolta, hogy neki kell átvenni a pontszerzés egy részét. Nehéz lesz megtalálni az egyensúlyt, de az irányító szerint menni fog.

És még mindig a Sacramentóhoz tartozik, hogy bár Vivek Ranadive-ról az a hír járja, hogy szerinte Buddy Hieldben akkora potenciál van, hogy Steph Curry szintű játékos lehet, maga az érintett Grant Hughesnak (Bleacher Report) azt nyilatkozta, hogy ő nem Steph Curry, ő bizony Buddy Hield. Azt is elmondta, hogy sokan hozták már ezt a párhuzamot, mondván olyan volt az egyetemen, mint Curry, amiben talán lehet is valami, de rengeteget kell fejlődnie. A Golden State Warriors kétszeres MVP-je egy teljesen más szint, azt csinál, amit akar, ő viszont nem tudja megcsinálni azokat a dolgokat, amikre Curry jelenleg képes.

A végére pedig a liga maradt, amely új dolgokat fog bevezetni a játékvezetőknél. Egyrészt javítják az "edzésmódszereket", hogy fizikailag és tudásban is jobbak legyenek. Másrészt más lesz az értékelés is, komolyabb technikákat fognak használni annak megítélésére, melyik játékvezető milyen arányban hoz téves ítéleteket. Emelett a bírók számát a következő évre legalább 10, három éven belül pedig 25%-kal megnövelik - jelenleg egyébként 64 játékvezető tevékenykedik az NBA-ben. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus