Hírmorzsák 2017-06-16 (20:45)

Iguodala valószínűleg 8-12 millió közötti fizetésért marad a Golden State-nél. A Lakers cserélné az 1/2-t. Josh Jackson lehet az 1/1? Fultz szívesen játszana a Lakersnél is. Paul George nem beszélt LeBronnal, nem is akar a nyáron, a Pacers játékosaként tekint magára. Chris Paul a Houstonnal, a San Antonióval, a Clippersszel és a Denverrel fog leülni tárgyalni. Lonzo Ball szóba áll a többi lotteryben húzó csapattal is, nem csak a Lakersszel. Millsapet a Hawks tulaja nagyon meg akarja tartani, GM-jük viszont nem biztos abban, hogy tőlük kapja a legjobb ajánlatot. Derrick Rose a Knicksnél akar maradni. Monta Ellis és Bullock 5-5 meccses eltiltást kaptak. Megvan a Bucks új GM-je. A Netsnek új segédedzője van.

Kezdjük a ma esti morzsát a szabadügynök hírekkel.

Tim Kawakami (San Jose Mercury News) értesülései szerint Andre Iguodala szinte biztosan marad a Golden State Warriorsnél, évi 8-12 millió dollár között mozoghat majd a fizetése új szerződése alapján - maga az érintett is tett arra utaló megjegyzéseket, hogy gyakorlatilag már megegyezett a csapattal a közös folytatásról.

Az Indiana Pacers sztárja, Paul George Nate Taylornak (Indianapolis Star) azt nyilatkozta, hogy szerinte annyi a lényeg, hogy szerződés köti a Pacershez, az Indiana játékosa, ez a csapata és pont. George elmondása szerint nagyon tiszteli LeBron Jamest, de egyáltalán nem beszéltek a döntő óta, nem is tervezi, hogy ebből bármi is lesz - mint ismert, felmerült annak a lehetősége, hogy a Cleveland Cavaliers George-dzsal próbál meg erősíteni a nyár folyamán.

Broderick Turner (Los Angeles Times) információi szerint Chris Paul a nyáron a San Antonio Spursszel, a Los Angeles Clippersszel, a Houston Rockets-cel és a Denver Nuggets-cel is leül majd beszélgetni - a Clippers 5 évre 205 millió dollárt ajánlhat majd, míg a többiek maximum 4 éves és 152 milliós kontraktusban állapodhatnak meg vele. A hírek szerint egyébként Paul 2013-ban megmondta a Clippersnek, hogy a Houstonhoz fog szerződni, aztán szerezte meg a Los Angeles-i alakulat Doc Riverst.

Derrick Rose ügynöke, BJ Armstrong Yaron Weitzmannak (Bleacher Report) azt nyilatkozta, hogy Rose nagyon szeretne a New York Knicksnél maradni, és ezt többször is tudatták az együttessel - ők világosan kinyilvánították szándékaikat, hogy lesz-e közös folytatás, az már a csapaton múlik. Armstrong arról is beszélt, hogy Rose hajlandó lemondani pénzről, a lehető legjobb csapathoz szeretne igazolni, mert ha a csapat győz, mindenki nyer és mindenkinek jó.

Az Atlanta Hawks GM-je, Travis Schlenk a héten Chris Vivlamore-nak (Atlanta Journal Constitution) elmondta, hogy a tőlük telhető legjobb ajánlatot fogják tenni Paul Millsap elé, de hogy ez a legjobb lesz, amit kap az erőcsatár, azt nem tudja - ők 5 évre 205 milliót adhatnak neki, mindenki más 4 évre 152 milliót. Természetesen meg akarják tartani Millsapet, mert Schlenk szerint gyakorlatilag minden szempontból tökéletes - keményen dolgozik, jó ember, képzett, mindent tud, de az a realitás, hogy lehet, hogy fog jobb ajánlatot is kapni. A Hawks többségi tulajdonosa, Tony Ressler azt mondta, hogy bármit megtesz azért, hogy Millsapet maradásra bírja.

Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) jelentette a kora délután folyamán, hogy a Milwaukee Bucks új GM-je Jon Horst lesz - ő egyébként John Hammond embere volt, 2008-ban az előző GM-mel együtt érkezett a wisconsini gárdához a Detroit Pistonstól. Arturas Karnisovas visszalépése után Justin Zanik maradt az egyetlen jelölt, az ő kinevezését támogatta Marc Lasry tulajdonos és Jason Kidd vezetőedző is, de nem mindenki, így lett végül Horst a befutó nagyjából a semmiből.

A Brooklyn Netsnél a szakmai stáb bővült, Travon Bryant a játékosok fejlesztésével foglalkozó segédedző lett - az előző két idényben az Oklahoma City Blue gárdájánál dolgozott.

Térjünk át a draftra, onnan is vannak érdekes hírek.

Kezdjük rögtön a Los Angeles Lakersszel, amely Tania Ganguili (Los Angeles Times) forrásai szerint meghallgatja az 1/2-re érkező ajánlatokat, sőt, árulják is a picket, ők is próbálkoznak cserét összehozni a draftjoggal. A hírek szerint a vezetőségben nem tudnak dönteni Josh Jackson és Lonzo Ball között. Ramona Shelburne (ESPN) úgy tudja, hogy valószínűleg nem cserélik az 1/2-t az aranysárga-lilák, Ball viszont ettől függetlenül azon gondolkodik, hogy más csapatokhoz is elmenjen interjúzni, akik a lotteryben húzhatnak - mint ismert, az első Lakersnél töltött privát edzésén nem kápráztatta el a csapatot.

A legtöbben úgy számolnak, hogy Markelle Fultz lesz az 1/1, de az irányító tegnap azért elment egy workoutra a Lakershez is, amiről azt mondta Baxter Holmesnak (ESPN), hogy családi döntés volt, illetve sosem lehet tudni, mi fog történni a drafton, szerette volna látni, hogy mi a helyzet LA-ben. Fultz megint elmondta, hogy szeretne 1/1 lenni, de ahol kiválasztják, oda megy játszani - el tudja magát képzelni a Lakersnél, mert nagyszerű a csapat, a város és a klub történelme is.

Chad Ford (ESPN) dobta be, hogy Fultz helyett egyre jobb esélyei vannak Josh Jacksonnak arra, hogy őt vigye a Boston Celtics az 1/1-en. Ford egy GM-mel beszélt, aki Danny Ainge felfogását ismerve azt mondta neki, hogy Jackson gyakorlatilag minden tekintetben tökélesen passzol Ainge elképzeléseibe és elvárásaiba. Ez a GM azt mondta, hogy ha a Celtics megtartja a draftjogot, akkor számára teljesen egyértelmű, hogy Jacksont fogják vinni.

A végére pedig Monta Ellis és Reggie Bullock maradtak, akik 5-5 meccses eltiltást kaptak a ligától a drogellenes szabályok megsértése miatt - előbbi a Pacers dobóhátvédje, utóbbi viszont a Detroit Pistonsnál korlátozott szabadügynök.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus