Hírmorzsák 2017-07-11 (09:45)

A Knicks és a Rockets újra tárgyalnak - Melo szerint Houstonba kerül még a szezon kezdete előtt, a Rockets csak az ő megszerzésére koncentrál most. Iversonnak Westbrook a kedvenc játékosa jelenleg a ligában. Rondo és a Knicks között kölcsönös az érdeklődés - Ian Clark és a Bucks között ugyanez a helyzet, de Clark évi 8 milliós szerződést akar. A Hawks kinézte magának Dedmont. Ben Simmons szerint ő kezdő irányító. Jaylen Brown egy kis összejövetelt szervezett a fiataloknak Vegasban. Lonzo Ballnak ágyéksérülése van. Kris Dunn családi okok miatt befejezte a nyári ligát. Cuban kitöröltette Dennis Smith Jr. butaságait twitterről. Riley szerint PO-ot kellene rendezni az 1/1-ért is a lottery csapatok között. Bullock marad Detroitban (2 év, 5 millió), Lauvergne a Spursnél folytatja. CJ Watsont kitette a Magic. Khem Birch Orlandóban folytatja? A McRoberts-csere további részletei.

Három rostermozgás volt a tegnapi nap folyamán. Egyrészt a San Antonio Spurs leigazolta Joffrey Lauvergne-t, de túl sok mindent a szerződés részleteiről nem tudni. A Detroit Pistons 2 évre 5 millió dollárért hosszabbított Reggie Bullockkal. Az Orlando Magic pedig kitette keretéből CJ Watsont, aki 3 éves, 15 millió dolláros szerződése utolsó évébe lépett volna. Szintén a Magichez kapcsolható, hogy Khem Birch kilépett az Olympiakosszal kötött szerződéséből, egy görög újságíró (Harris Stavrou) forrásai szerint az Orlandóval fog aláírni a center.

Egy korábbi cseréhez tartozik az a plusz info, hogy a Miami Heat Josh McRoberts mellett 5.1 millió dollár készpénzt és egy 2023-as második köröst is adott a Dallas Mavericksnek, hogy vegyék át az erőcsatárt AJ Hammonsért cserébe.

Térjünk át az "érdeklődésekre". Ian Begley (ESPN) úgy tudja, hogy Rajon Rondo és a New York Knicks is gondolkodnak a közös folytatáson - a Knicksnek még mindig kellene egy mentor Frank Ntilikina elé, Rondónak pedig még mindig nincs csapata, és egyre kevesebb helyen kerül szóba.

Ugyancsak a Knickshez kapcsolódik, és Begley hozta ezt a hírt is, hogy a New York felvette a kapcsolatot a Houston Rockets-cel Carmelo Anthony ügyében - nem akarják átvenni továbbra sem Ryan Andersont, úgyhogy valószínűleg egy harmadik csapatra lesz szükség, hogy tető alá hozzanak egy cserét, amelyben Melo a texasiakhoz kerül. Anthony a hírek szerint jelenleg biztos abban, hogy Houstonba kerül még a szezon kezdete előtt - a no-trade vétójogát a Rocketshez és a Cleveland Cavaliershez oldaná fel. Adrian Wojnarowski és Brian Windhorst (ESPN) úgy tudják, hogy a Houston csak arra koncentrál most, hogy Melót megszerezzék valahogy.

Gery Woelfel (Racine Journal Times) forrásai szerint Ian Clark és a Milwaukee Bucks kölcsönösen érdeklődnek egymás iránt - az egyik játékosmegfigyelő szerint Clark jobb tripladobó, mint bárki, akivel jelenleg rendelkezik a wisconsini klub. A hírek szerint Clark évi 8 millió dolláros szerződést szeretne magának, ehhez viszont a Bucksnak takarítania kell némileg, mert jelenleg luxusadóban vannak, nincs rendes MLE-jük - a másik lehetőség a sign-and-trade, ahogy a Raptors csinálta CJ Miles esetében.

Michael Scotto (Basketball Insiders) információi szerint az Atlanta Hawks kezdőcentert keres, és kinézték maguknak Dewayne Dedmont - azt nem tudni, mennyire komoly az érdeklődés, de sapka alatti helyük bőven van.

A Boston Celtics másodéves kiscsatára, Jaylen Brown ma hajnalban szervezett egy kis összejövetelt Las Vegasban, a nyári liga közben - Vegasban 21 év alatt nem sok mindent lehet csinálni, és Brown Marc J. Spearsnek (The Undefeated, ESPN) azt nyilatkozta, hogy szerette volna, ha a 21 év alattiak is ki tudnak kapcsolódni, közben pedig megismerkedhetnek többekkel és mentorokkal. A hírek szerint ott volt ezen a partin az idei draft első hat választottja és Malik Monk is, a másodévesek közül pedig Malcolm Brogdon, Jamal Murray, Buddy Hield vagy éppen Brandon Ingram.

Itt térhetünk ki a sérülésekre, távolmaradásokra is, ma hajnalban ugyanis Lonzo Ball nem lépett pályára a Los Angeles Lakersnél a Sacramento Kings ellen - állítólag már több mint egy hete ágyéksérülése van, állapota pedig az egymás után lejátszott két meccstől egy kicsit rosszabbodott. Nincs komolyabb gondja a hírek szerint, de nem akarnak vele kockáztatni. A Chicago Bullsnál Kris Dunn befejezte a nyári ligát, mert személyes, családi problémái vannak - azt nem lehet tudni, hogy pontosan mi is a gond Dunnéknál.

A nyári ligához kapcsolható, hogy még vasárnap nyilatkozott Vegasban Ben Simmons. Feltették neki a kérdést, hogy sokat kételkednek abban, hogy vajon helyes döntés-e, hogy iránytót fog játszani. Simmons szerint mindenki edző és GM, megvan a véleménye mindenkinek mindenről - ő bármelyik poszton tud játszani, de kezdő irányítóként tekint magára. A tavalyi 1/1-es elmondta, hogy nincs problémája azzal, ha osztozni kell a labdán, de az idei első választottnak, Markelle Fultznak se, ha valaki figyelte eddig a játékát.

Az idei drafthoz tartozik, hogy az idei 1/9-es Dennis Smith Jr.-nak voltak problémás tweetjei korábban (az egyikben azt fejtette ki, hogy mindenkinek van Isten adta tehetsége, az övé meg ott van a gatyájában...), és amikor a Dallas Mavericks kiválasztotta, akkor Mark Cuban rögtön közölte vele telefonon, hogy akkor talán ideje lenne elkezdeni törölni ezeket. Cuban azt is elárulta Andrew Joseph-nek (USA Today), hogy Smith el is távolította ezeket a beírásait, rengeteg butaság volt olvasható a twitterén.

És még mindig draft: a Miami Heat elnöke, Pat Riley Ira Windermannek (South Florida Sun-Sentinel) elmondta, hogy azt szeretné, ha az 1/1-ért rendeznének egy tornát a PO-ba nem jutó csapatok között, ahol a párharcok két győztes meccsig mennének, és a végső győztesé lenne az első választás joga. Riley szerint így nem tankolnának a csapatok.

A végére pedig Allen Iverson maradt, aki Erik Horne-nak (The Oklahoman) elmondta, hogy Russell Westbrook a kedvenc játékosa jelenleg a ligában - a BIG3 Tulsában járt legutóbb, és megjelent az eseményen az MVP is. Iverson szerint egészen hihetetlen játékos Westbrook, nagyon tiszteli, csodálja, és szerinte megérdemelten nyerte meg az MVP címet, amit egyébként ő már a szezon korai szakaszában megmondott. Mint ismert, az Oklahoma City Thunder irányítója tripla-duplát átlagolt a szezon során, amiről Iverson annyit mondott, hogy valószínűleg jó ideig nem látunk megint ilyet, és a legtöbben úgy gondolták, soha nem is fogunk. Ő úgy érezte, hogy ezen a szinten ilyen már nem lesz, és ez sok mindent elárul, milyen típusú és milyen nagyszerű kosaras Westbrook.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus