Hírmorzsák 2017-11-03 (21:00)

Giannis nem szereti a nagyvárosokat, mint Miami vagy Los Angeles. Pat McCaw "elnyerte" Nick Youngtól a cserekettes szerepét a Golden State-nél. Steve Kerr tudja, hogy jobbak lesznek, járt már ugyanebben a cipőben a Bullsnál. LeBron szerint motivációt kell találniuk a sok döntő után. Lue szerint jobb, hogy most vannak gödörben, mintha az idény végén lennének. Wade szerint egyáltalán nem tart tőlük a többi együttes. Rondo még legalább két hetet kihagy. Michael Carter-Williams ma éjszaka elkezdheti a szezont. Jordan Clarkson nagy meccsre számít D'Angelo Russelltől.

A Milwaukee Bucks sztárja, Giannis Antetokounmpo Marc Steinnek (New York Post) azt nyilatkozta, hogy ő egy háttérben meghúzódó srác, és nem nagyon kedveli az ilyen nagyvárosokat, mint Miami vagy Los Angeles - nem tudja, hogy ugyanilyen játékos lenne-e, mint most, ha ezekben a városokban játszott volna. Antetokounmpo édesapja nemrég hunyt el, és a görög játékos elmondása szerint érzi az egész város szeretetét, amikor pályára lép - most még inkább értékeli ezt, hogy olyan dolgokon kell keresztül mennie, amiken.

A The Advocate forrásai szerint a New Orleans Pelicans irányítója, Rajon Rondo még legalább 2 hétnyi kihagyásra kényszerül - eredetileg 4-6 hetet mondtak neki visszatérésnek sportsérve és műtétje után, és úgy néz ki, hogy inkább 6 lesz ebből. A Charlotte Hornetsnél Michael Carter-Williams ma éjszaka, a San Antonio Spurs ellen megkezdheti a szezont - júliusban kapott PRP kezelést mindkét térdére.

A Golden State Warriors vezetőedzője, Steve Kerr a ma hajnali, Spurs elleni mérkőzés után elmondta, hogy Pat McCaw a gárda cserekettese, legalábbis most - ez nem jelenti azt, hogy nem változhat a helyzet, de jól játszott McCaw, így kérdemelte a helyet az aktív rotációban. A fiatal játékos Nick Youngot szorította ki, aki nem is akarta kommentálni a dolgot, míg McCaw annyit mondott, hogy nem változik a mentalitása, készen áll a játékra, ha mondják, hogy menjen be a pályára - az edzők azt mondták neki, hogy legyen agresszív, és az is lesz.

Kerr arról is nyilatkozott pár napja, hogy gyengébben kezdték az idényt. A tréner arról mesélt Ramona Shelburne-nek (ESPN), hogy a Chicago Bulls anno, 1997-ben 8-7-tel nyitotta a szezont, és folyamatosak voltak a csapaton belüli megbeszélések - egész egyszerűen borzasztóan lefárasztja az embert érzelmileg és fejben is az, ha ennyiszer döntőzik folyamatosan. A Bulls aztán a következő 18 meccséből 15-öt behúzott, és 62 győzelemmel zárta az alapszakaszt - Kerr most is biztos abban, hogy rá fognak jönni a megoldásra, és jóval jobb eredményeket fognak szállítani, mert járt már a játékosai cipőjében még a Bullsnál, pontosan tudja, mi a helyzet.

A Cleveland Cavaliersnél sem minden fenékig tejfel, sőt, ők a Golden State-nél is visszafogottabban kezdték a szezont, de a probléma hasonló. LeBron James azt nyilatkozta, hogy nagy feladat azoknak, akik az elmúlt években is az együttesnél voltak, hogy motiváltak legyenek a sorozatos döntők után, de ezt a feladatot meg kell oldaniuk. Ő tudja, hogy jusson el arra a szintre, mikor minden klappol, sorozatban hét idényen keresztül bekerült a fináléba csapataival - tudja, mentálisan hogyan készítse fel magát a maratoni szezonra, úgyhogy bár komoly kihívás előtt állnak, szerinte meg fogják ugorni ezt az akadályt. Tyronn Lue annyit tett ehhez hozzá, hogy szerinte a segítségükre lesz ez a gyengébb időszak, és főleg az a jó, hogy a szezon elején vannak ilyen állapotban, és nem mondjuk a végén, amikor mindenki csúcsformában akar bemenni a PO-ba. Javulniuk kell, de fognak is.

A Cavs dobóhátvédje, Dwyane Wade azt mondta, hogy senki nem fél tőlük - mindenki úgy érkezik Clevelandbe, hogy szépen el akarják őket porolni, és ezt is teszik. Miamiben azt vette észre, hogy egy kicsit mindenki tartott tőlük, de a Cavsnél nem ez a helyzet - lehet, hogy majd ez lesz, de most még nem. Még az idény korai szakaszában vannak, de most mindenki nagyon jól játszik őket leszámítva - muszáj ezen változtatniuk.

A Los Angeles Lakers ma éjszaka a Brooklyn Netset fogadja, Jordan Clarkson pedig arra számít, hogy D'Angelo Russell nagyon motivált lesz. Clarkson azt nyilatkozta, hogy egykori csapattársa rámegy a 30-40 pontra, azt viszont nem tudja, mennyi dobást fog ennek érdekében vállalni - abban is biztos, hogy Russell nagyon szeretné győzelemre vezetni a Netset.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus