Hírmorzsák 2017-11-30 (10:15)

Porzingis súlyosnak tűnő bokasérülést szenvedett. Ben Simmons az új Hack-a-Shaq célpont? NBA- és újoncrekordokat állított fel a Philly tavalyi 1/1-ese a vonalról. LeBron szerint jól játszanak mostanában, kiemelte a cseréket. Doc Riverst nem érdeklik az internetes kommentek és a kritikák. A Memphis nem akar újjáépülni. Bogdan Bogdanovic szerint jobb lehet az NBA-ben, mint Európában volt. David Robinsont Tim Duncanre emlékezteti az egyik 1/1 esélyes, Marvin Bagley III. Ntilikina bokája megsérült. Joe Johnson még legalább két hetet (csukló), Conley pedig 2-3 hetet kihagy (sarok, Achilles). Whiteside-ot az egész szezonban zavarja a térdsérülése, a Heat attól tart, hogy hosszabb időt kell kihagynia. Gallinari és Teodosic 5-10 meccsen belül térhetnek vissza. Dedmon 3-6 hétre kiesett fáradásos törés miatt (sípcsont).

A mai morzsát a sérülésekkel kezdjük, a New York Knicks sztárja, Kristaps Porzingis ugyanis súlyosnak tűnő bokasérülést szenvedett a ma hajnali, Miami Heat elleni mérkőzésen, mikor Justise Winslow-val harcoltak egy szabadlabdáért, Winslow rálépett a lábára, neki meg kifordult a bokája - több percig lent volt a földön a lett, utána kísérték be az öltözőbe, a jelenetet ezen a linken megnézhetitek. Egyelőre annyit tudni, hogy a röntgen negatív lett, de további vizsgálatok várhatóak ma. Maga az érintett annyit mondott a meccs után, hogy remélhetőleg a következő mérkőzésen már pályára tud lépni - vasárnapig nem játszik a Knicks. Gyíknak hívják, mert olyan gyorsan gyógyul, úgyhogy reményei szerint semmi komolyról nincs szó - megkapja majd a kezeléseket, aztán remélhetőleg vasárnapra már készen fog állni.

A Knicksnél egyébként Frank Ntilikinának is bokasérülése van, ezért nem játszott ma hajnalban, de ő is reméli, hogy vasárnap már pályára léphet. A Utah Jazznél Joe Johnson további két hetet lesz kénytelen kihagyni, mivel továbbra sem elég stabil a jobb csuklója. Az Atlanta Hawksnál Dewayne Dedmon 3-6 hétre esett ki, mert fáradásos törére utaló nyomokat találtak a bal sípcsontjában. A Memphis Grizzliesnél Mike Conley még 2-3 hetet kihagy bal sarok- és Achilles-sérülése miatt. A Miami Heatnél attól tartanak, hogy Hassan Whiteside-nak hosszabb időt kell kihagynia - a center ma hajnalban sem játszott bal térdsérülése miatt, és saját elmondása szerint borzasztóan zavarja ez az egész szezon során. Arash Markazi (ESPN) értesülései szerint a Los Angeles Clippersnél Danilo Gallinari és Milos Teodosic is 5-10 mérkőzésen belül térnek vissza - előbbinek a farizmával van gond, utóbbinak pedig a talpínszalagja szakadt el még október végén.

Ha már a Clippers, akkor itt lehet megemlíteni, hogy Markazi megkérdezte Doc Rivers vezetőedzőt arról, mennyire érzi magát biztonságban a kispadon. Rivers annyit mondott, hogy ha valaki edző, mindig rajta van a célkereszt - ha a játékosok megsérülnek, elkezdenek veszíteni, és az is az edző hibája, ismeri már ezt a lemezt régóta. Tudja, mire képes ő és a csapat is, bízik a társaságban. Rivers azt is elmondta, hogy nem tud mit csinálni az elégedetlenkedő hangokkal, ilyen világban élünk manapság, teljesen másban, mint 15 éve - most mindig mindenki azonnal akar hibáztatni valakit, ez azonban nem érdekli, nem is olvassa ezeket. Az interneten többen is felvetették, hogy újjá kellene épülnie a Clippersnek, amire azt mondta Rivers, hogy nem nagyon fog eljönni annak a napja sose, hogy ő a netes kommentekre válaszoljon - azt fogják csinálni, ami a legjobb a klub számára.

A Memphis Grizzlies esetében is felmerült az a gondolat, hogy szétrobbantják ezt a keretet David Fizdale menesztése után, de Chris Wallace GM Tim MacMahonnak (ESPN) elmondta, hogy hisznek a mostani csapatban. Soha nem merült fel, hogy elcserélik Marc Gasolt, egyáltalán nem is tárgyalnak ilyen irányba, de ugyanez a helyzet Mike Conley-val is. Van két olyan játékosuk, akik saját poszjukon az elitbe tartoznak, és akiknek még bőven van hátra a pályafutásuk csúcsából is.

Ma hajnalban felbukkant egy újabb potenciális Hack-a-Shaq áldozat. A Washington Wizards a Philadelphia Sixers elleni találkozó negyedik negyedének második felében elkezdte direkt faultolni Ben Simmonst, aki így 24 büntetőt dobhatott csak az utolsó felvonásban, összesen pedig 29-et - előbbi NBA rekord egy negyedre, utóbbi pedig újonccsúcs. Simmons egyébként 56.6%-os büntetőző, 15-öt szórt be a 29-ből ezen az összecsapáson, az utolsó 8 kísérletéből viszont 6-ot a helyére küldött, és elmondása szerint egyáltalán nem fél a büntetőktől, szerinte nem sokáig fognak ezzel próbálkozni az ellenfelek. A fővárosiak vezetőedzője, Scott Brooks annyit mondott, hogy ez megengedett a ligában, és bármit megtesznek azért, hogy fordítsanak - Simmonsnak nem jó a mutatója, így esélyük volt arra, hogy triplákkal feljebb jöjjenek, míg a Sixers kihagyjon pár büntetőt.

A Cleveland Cavaliers ikonja, LeBron James Uninterruptedon keresztül jelentkezett be és szólt a szurkolóihoz - James szerint visszatért a csapatuk, pedig még sem Tristan Thompson, sem Isaiah Thomas nem játszhat, Derrick Rose pedig még mindig nincs velük. LeBron szerint nagyon jól játszanak mostanában, védekezésben kiegyensúlyozottak, támadásban járatják a labdát, és sokat mozognak labda nélkül is, a padjuk pedig hihetetlen - mindenki komoly segítséget jelent a cserék közül, és ők jelentik mostanában a különbséget.

A Sacramento Kings újonc dobóhátvédje, Bogdan Bogdanovic nagyon éli eddig az NBA-t, az azt körülvevő dolgokat és a magasszintű versengést is. A szerb játékos Ailene Voisinnek (Sacramento Bee) azt mondta, hogy ez az álma, imádja ezt az egészet, és biztos benne, hogy jobb lehet az NBA-ben, mint Európában volt.

A végére pedig az 1/1-re is esélyes Marvin Bagley III maradt, akit David Robinson dicsért Jeff Goodmannek - a San Antonio Spurs legendája odáig ment, hogy Tim Duncanhez hasonlította a Duke magasemberét. Az Admirális szerint Bagley ugyanolyan nyugodt, mint a fiatal Duncan, labdával a kezében is rettenetesen összeszedett. Látta Duncant a Wake Foresten, és borzasztóan türelmes volt a későbbi legenda már akkor is - sosem lehetett zavarba hozni, és ugyanilyen Bagley is. Robinson szerint 18-19 éves játékosoktól nem igazán látni, hogy ilyen megfontolt és okos döntéseket hozzanak, mert sokan siettetik a dolgokat - szerinte Bagley-nek nagyon jók a centermozgásai és a keze is, keményen játszik, úgyhogy a korához képest egészen kiemelkedő kosaras.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus