Hírmorzsák 2018-02-04 (13:30)

Bevásárlókörúton az Oklahoma, Avery Bradley és Tony Allen van a radaron. Emeka Okafor a Pelicansben, Mirotic mesélt első new orleansi napjáról. Tobias Harris és Bradley beszélt a Clippersről és a jövőről. A Portland érdeklődött DeAndre Jordan iránt, Austin Rivers hamarosan visszatérhet. Jabari Parker és a csapat is jól érezte magát a visszatérés alkalmából. Steve Kerr szerint a játékosok úgy várják a szünetet, mint a megváltást. A Bullsnál minden fiatalt és picket szívesen fogadnak. Joel Embiid első back-to-backje. Clevelandben nem téma az edzőváltás, és James szerint semmi keresnivalójuk országos tévés meccsen. 

Kezdjük egy átigazolási pletykával: Tim Bontemps (Washington Post) úgy értesült, hogy az Oklahoma City Thunder erőteljesen érdeklődik Avery Bradley iránt. A Blake Griffin-cserében Los Angelesbe kerülő védekező-specialista hátvéd épp ma hajnalban mutatkozott be a Clippersben, és kifejezetten jó opció lenne a Thunderbe Westbrook és George közé – az OKC-nél Andre Roberson játszana itt, de ő nemrég hosszabb időre, a teljes szezonra kidőlt. Az állítólagos átigazolást az is segítheti, hogy Bradley a szezon végén lejáró szerződéssel rendelkezik, és a pletykák szerint nem igazán illik bele Jerry Westék hosszú távú terveibe, így egyrészt könnyen mozdítható, másrészt az Oklahoma idén már eleve all-int mondott George és Anthony megszerzésével, nem okozna nekik gondot a lejáró kontraktus. Bradley egyébként lenyilatkozta, hogy tudja, hogy ez része a biznisznek, már megjárta a Boston-Detroit útvonalat, így azzal kell foglalkoznia, amire hatással lehet, ez pedig jelen pillanatban az, hogy jól játsszon és minél több győzelemhez segítse a Clipperst. 

Folytassuk egy már végleges igazolással: a veterán Emeka Okaforral 10 napos szerződést kötött a New Orleans Pelicans. Az erőcsatár 2012-13 óta nem lépett pályára a ligában egy makacs nyaksérülés miatt, idén nyáron a Philadelphiánál megfordult, de a szezonra már nem maradt, eddig a G-Ligás Delaware-ben játszott 26 meccset, amelyeken 6.8 pontot és 8 pattanót átlagolt. Egy másik  új arc is van a Pelicansnél, Nikola Mirotic, aki elsőre biztatóan kezdett új állomáshelyén, 18 pontig, 12 pattanóig és 4 szerzett labdáig jutott – a meccs után elmondta, hogy találkozott az edzőkkel, megnézett pár videót reggel, a csapat pedig kicsit a szokásostól eltérő dobóedzést tartott, ez mind segített és jóval egyszerűbbé tette a bemutatkozását. 

Fentebb már említettük, hogy Avery Bradley bemutatkozott a Clippersben, ezt megtette Tobias Harris is, aki elsőre remekül játszott, ültek a dobásai és egy nagy zsákolással is igyekezett megszerettetni magát a publikummal. Broderick Turnernek (LA Times) elmondta, hogy összesen két edzésen és egy pályabejáráson vett részt, rettentően izgatott az új csapattársak, új környezet miatt, és szerinte kis idő múlva teljesen akklimatizálódni fog a Clippersnél. 

Még két rövid hír a Clippersszel kapcsolatban: több forrás szerint a Portland Trail Blazers érdeklődött DeAndre Jordan iránt, de egyelőre konkrét ajánlattétel nem történt, illetve Doc Rivers elmondta, hogy remélhetőleg a jövő hét pénteken induló négymeccses túrán már pályára léphet a fia, Austin Rivers, aki még december végén szenvedett komolyabb bokasérülést. 

Jabari Parker 12 pontos estével tért vissza közel 12 hónapig tartó felépülése után, és elsőre jól érezte magát a parketten. Elmondta, hogy nem egy meccsben, nem néhány meccsben, hanem egy folyamatban gondolkodik, aminek a végére a lehető legjobb formába akar lendülni. Giannis Antetokounmpo annyit nyilatkozott, hogy mindenki pompásan érezte magát Parker visszatérése miatt, mert fontos része a csapatnak, és mivel ő jól érezte magát a pályán, a csapattársai is jól érezték magukat. 

Néhány G-Ligás mozgás: az Indiana Pacers a Fort Wayne-hez irányította Glenn Robinson III-öt, aki októberi bokaműtétjét követően igyekszik majd formába lendülni, míg a Bucks DJ Wilsont küldte Wisconsinba, őt azért, mert nagyon keveset játszik, így próbálják meg formába hozni. 

Steve Kerrt arról kérdezte Chris Haynes (ESPN), hogy mi történik most a Warriorsnál. A vezetőedző azt mondta, hogy mivel hamarabb kezdődött a szezon, és az All-Star Gála időpontja szinte nem is változott, ezért a játékosok nem az évek óta megszokott rendszer szerint pihennek, hanem majdnem két héttel később, így szinte már a térdükön járnak, annyira fáradtak fizikálisan és fejben is. Az All-Starig még sok meccsük van, és ez már szinte olyan, mint a futóknál, az utolsó métereken már a szívük viszi őket előre. Kerr azzal viccelődött, hogy azt hitte, azzal keresi az újságíró, hogy hírül adja: holnaptól kezdődik az All-Star szünet...

John Paxson, a Chicago Bulls GM-je egyértelműen fogalmazott a Mirotic-cserében érkező Tony Allen és Jameer Nelson jövőjével kapcsolatban. A két játékos fizetéskiegyenlítőként került bele a dealbe, és valószínűleg nagyon hamar ki is vásárolják őket másfél millió dollár körüli fizetésükből – Paxson ugyanis azt nyilatkozta Joe Cowley-nak (Chicago Sun-Times), hogy jelen helyzetben fiatal játékosaik fejlődésébe akarnak befektetni és kész terveik vannak a draftra. Cowley szerint Paxsonéknál gyakorlatilag Markkanen, LaVine és Dunn mozdíthatatlan, mindenki más távozhat, ha fiatal játékos, draft pick jön érte cserébe, és az sem probléma, ha egy-egy ilyen csomagba nagyobb szerződésű játékosok bére is bekerül, átveszik őket. KC Jones (Chicago Sun Tribune) egyébként már tudni véli, hogy Tony Allenért is bejelentkezett az OKC. 

Adrian Wojnarowski arról beszélt podcastjében, hogy szerinte a Celticsnek el kellene cserélnie Marcus Smartot egy jövőbeli elsőkörösre. Smart a szezon végi korlátozott szabadügynök lesz, és korábban visszautasította a Boston szerződéshosszabbítását, így valószínűleg nem fog maradni jövőre, mert a Celtics nem fog neki nagy pénzt adni – egyrészt így is vannak nagy szerződések, másrészt luxusadóba futnának bele. Bobby Marks (szintén ESPN) szerint viszont ez a terv ott feneklene meg, hogy olyan helyre kellene cserélni Smartot, ahol van hely neki egy 13-14 milliós éves fizetésre, másrészt olyan perspektívájú a csapat, hogy biztosan hosszabbítana is velük. 

Phoenixben vannak bajok idén (is) a teljesítménnyel, ráadásul most Marquese Chrisst is meg kell rendszabályozni, ki fogja hagyni a csapat következő meccsét, ugyanis pár napja szócsatába keveredett a gárda erőnléti edzőjével. Ryan McDonough GM csak annyit nyilatkozott, hogy Chriss belső szabályt sértett, és a büntetés többi része sem publikus, ugyanakkor hozzátette, hogy az erőcsatár alapvetően jó gyerek, akinek volt egy rossz pillanata, így hétfőn reggel tiszta lappal indul az edzésen. 

Joel Embiid karrierje során először szerepelt egy back-to-back mindkét felén, és bár a dobásaival akadtak gondok, elmondta, hogy a lábai egyáltalán nem fáradtak, a teste jól reagált a terhelésre. Ez nagy megnyugvás mindenki számára, és teljesen új távlatokat nyit meg a csapat számára – ezt már edzője, Brett Brown nyilatkozta. 

Zárásként jöjjön a Cleveland-szappanopera újabb epizódja – mint ismeretes, a Cavaliers idén már nem az első megalázó vereséget szenvedte el hazai pályán, ezúttal a Rockets verte őket 32 ponttal. Adrian Woynarowskinak egy név nélkül nyilatkozó klubalkalmazott azt nyilatkozta, hogy nincs napirenden Tyronn Lue kirúgása, most arra koncentrálnak, hogy a lehető legjobban jöjjenek ki az átigazolási szezon hátralévő pár napjából. Lue-nak egyébként még három év hátravan az ötéves, 35 millió dolláros szerződéséből. Az edző egyébként félidőben azt nyilatkozta, hogy gyengék, puhák, nem fizikálisak, nem kemények, nem harapnak, és LeBron James teljesen ki volt akadva a játékukra: elfogytak a szavai, 0-8-ra állnak az országos közvetítésű meccseken, az ellenfelek sorozatosan szétrúgják a hátsójukat, így meg sem érdemlik, hogy az alapszakasz hátralévő részében akár csak egy tévés mérkőzésen is szerepeljenek. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus