Hírmorzsák 2018-02-05 (22:30)

Pletykák: Marcus Smartot vinné a Nuggets - Willy Hernangomez cserét kért a Knickstől - Robin Lopez frontján egyre intenzívebbek a Bulls tárgyalásai.

Az All-Star gálával kapcsolatos az a hír, amiről nemrég beszámoltunk már - Donovan Mitchell indul Aaron Gordon helyén a zsákolóversenyen.

Csütörtökön trade deadline, úgyhogy természetesen több hír is napvilágot látott az elmúlt napokban, de konkrétum nincs egyetlen fronton sem. Brian Windhorst és Bobby Marks (mindketten ESPN) azt mondták, hogy ennek az az oka, hogy a legtöbb csapat eladni akar, nagyon kevesen akarnak venni, javulni. A caprendszer nem arra van kitalálva, hogy ennyi luxusadós csapat legyen, több tulajdonos nem is gondolta volna, hogy ebbe a hibába esik klubja, és sokan nem is nagyon akarják kifizetni, ezért fognak lépni. Egyszerűen beteltek a fizetési sapkák, nagyon kevés helyen van költhető pénz, ami az utóbbi 2-3 nyáron teljesen ellentétes képet mutatott a sapka drasztikus emelkedésénél.

Jöjjenek a konkrét pletykák. Shams Charania (The Vertical, Yahoo Sports) értesülései szerint Willy Hernangomez cserét kért a New York Knickstől - semmi meglepő nincs ebben, az egész eddigi idény arról szólt, hogy a tehetséges spanyol nem kap lehetőséget, és elégedetlen is ezzel. Marc Stein (New York Times) úgy tudja, hogy a Denver Nuggets érdeklődik Marcus Smart iránt - Emmanuel Mudiay eladó lenne, de a Boston Celticsnek első körös pick kell Smartért. Tony Jones (Salt Lake Tribune) információi szerint a Chicago Bulls, az Oklahoma City Thunder és a Detroit Pistons érdeklődnek Rodney Hood iránt.

Ha már a Chicago: KC Johnson (Chicago Tribune) forrásai szerint a Bulls egyre nagyobb erőket mozgósít annak érdekében, hogy Robin Lopezt elboltolják még a deadline előtt. A Chicago egyébként elég sokkal a sapka és még a minimum fizetési határ alatt is van, át tud venni rossz szerződéseket, ha olyan értéket kap mellette, amely hosszútávon segítheti. Johnson jelentette azt is, hogy Jerian Grant is eladó, Tony Allen iránt pedig a Thunder érdeklődik. Adrian Wojnarowski (ESPN) a Lowe Post podcastben azt mondta, hogy a Cleveland Cavaliers nem fogja elcserélni a Bostontól szerzett Brooklyn első körösét, mert Paul George-ért adnák fel - sem ő, sem hasonló kaliber, sem újonc szerződésen lévő "sztárkezdemény" (Porzingis, Devin Booker), nem lesz elérhető a deadline-nál, úgyhogy a kereslet és a kínálat nem fog találkozni.

Kijöttek a heti statisztikák. A PER-sort most James Harden vezeti (30.1), Giannis Antetokounmpo (29.7) és Anthony Davis (28.2) előtt - a Top25-öt ezen a linken eléritek! A net ratingben a Houston Rockets állt az élre (+8.3), a Golden State Warriors csak a második (+7.8), de a Cavs már mindössze a 19. (-0.4) - a teljes listát ezen a linken láthatjátok.

A végére pedig a New York Knicks játékosa, Ron Baker maradt, aki 4-6 hónapos kihagyásra kényszerül, miután meg kell műteni a jobb vállát, így természetesen ebben az idényben már nem látjuk.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus