Hírmorzsák 2018-02-24 (11:30)

Újra felmerült a pletyka: Leonard és a Spurs között teljesen megromlott a viszony? Noah iránt a Warriors, a Thunder és a Timberwolves is érdeklődik. Ilyasova közel a kivásárláshoz, a Raptors vagy a Bucks lehet az új csapata. Anthony Davis nem fog cserét kérni. DeAndre Jordan elkezdte árulni malibui házát. Jimmy Butler térdsérülést szenvedett - egy 100.000 dolláros fogadás fejében megmutatja bárki ellen, hogy miért lett All-Star. Nowitzki a játszott percek örökranglistáján a negyedik helyre lépett fel - sosem fog direkt meccseket veszíteni. LeBron a hetedik a liga történetében, aki beszórt legalább 11.000 mezőnykosarat - tisztázták Altmannal, hogy a GM miért nem volt velük napi kapcsolatban. Új játékos a Mavsnél. A Jazz megpályázza a 2022-es vagy 2023-as All-Star gálát.

Adrian Wojnarowski (ESPN) a San Antonio Spursnél lévő problémákról beszélt, amik Kawhi Leonard sérülése miatt kerültek elő. Wojnarowski szerint a klubon belül már régóta elég nagy gáz van ezzel a dologgal kapcsolatban, és Gregg Popovich legutóbbi nyilatkozata, miszerint nem hiszi, hogy Leonard játszani fog még ebben az idényben, inkább egy üzenet volt a játékos felé - annyira ideges mindenki a franchise-nál, hogy másnap beszéltek erről a többi játékossal is. Wojnarowski szerint az is probléma, hogy Leonard nagyon visszahúzódó, és lényegében senkivel nem beszél még most sem, mikor egy nyilatkozattal rövidre zárhatná a pletykákat. Az újságíró úgy gondolja, hogy teljesen egyértelmű, hogy jelenleg nagyon fagyos a hangulat a sztár és a Spurs között, és nagyon távol áll egymástól a két fél, nincsenek jó kapcsolatban.

Frank Isola (New York Daily News) forrásai szerint amennyiben Joakim Noah meg tud egyezni a New York Knicksszel időben a kivásárlásról ahhoz, hogy más csapathoz úgy tudjon aláírni, hogy még ebben a rájátszásban pályára léphessen, akkor több ligaelit gárda is szeretné majd megszerezni - a Golden State Warriorst, a Minnesota Timberwolvest és az Oklahoma City Thundert is szóba hozták vele kapcsolatban.

Ugyanez a témakör: Sam Amick (USA Today) értesülései szerint közel áll a kivásárláshoz az Atlanta Hawks játékosa, Ersan Ilyasova - az újságíró úgy tudja, hogy a Milwaukee Bucks és a Toronto Raptors érdeklődnek leginkább a török iránt.

A New Orleans Pelicans sztárja, Anthony Davis Oleh Koselnek (The Bird Writes) azt nyilatkozta, hogy nem fog minden évben sírni és cserét kérni, de természetesen nyerni akar leginkább. Davis azt is hozzátette, hogy szerinte jó irányba halad a franchise, és a vezetőség mindent megtesz annak érdekében, hogy a lehető legtovább juthassanak. Nagy hatással lesz a hogyan továbbra az is, hogy hogyan dönt idén nyáron DeMarcus Cousins, de 2021-ig szerződése van a Pelicansszel, és majd utána akar dönteni a sorsáról -  egyáltalán nem tervezi, hogy elhagyja a következő években a klubot, mindig is maradni szeretett volna.

A Los Angeles Clippersnek lassan döntenie kell CJ Williams és Tyrone Wallace között - mindkét játékos ki fog futni hamarosan a two-way szerződése NBA-csapatnál tölthető napjaiból. Mindkét kosaras esetében előfordulhat az, hogy az idény hátralévő részére rendes szerződést kapnak, de kettejük közül valószínűleg csak az egyiknél élnek majd ezzel, mivel 14-en vannak így is a pro keretben.

Szintén a Clippershez tartozik, hogy DeAndre Jordan áruba bocsájtotta malibui otthonát - 6.5 millió dollár az ára. Ez még ugyan nem jelent konkrétan semmit, de mivel a center nyáron szabadügynök lesz, így természetesen beindultak a találgatások, hogy már a költözést készíti-e elő egy másik együtteshez.

Arról reggel már olvashattatok, hogy a Minnesota Timberwolves sztárja, Jimmy Butler jobb térde megsérült ma hajnalban, ráadásul kontakt nélkül, ami sosem jó előjel. A röntgen negatív lett, és David Aldridge (nba.com) értesülései szerint Butler emberei úgy gondolják, hogy legalább az ACL-szakadást megúszta a swingman, de ma lesz nyilvános az MRI eredménye, utána lehet többet tudni arról, mennyit kell kihagynia Butlernek.

Butler még a Houston Rockets elleni találkozó előtt Cassidy Hubbarthon (ESPN) keresztül üzent mindenkinek, aki azt gondolja, hogy jobban megérdemelte volna, hogy ott legyen az All-Star gálán - ez azt követően merült fel, hogy a főmérkőzésen nem lépett pályára a Timberwolves sztárja, mondván pihennie kell, erre Lou Williams twitteren kiírta neki, hogy "ez most komoly, haver?". Butler azt mondta, hogy mivel LeBron Jamesék 100.000 dollárt nyertek fejenként azért, mert megnyerték a főmeccset, ezért Butler úgy gondolja, hogy egy 100.000 dolláros fogadás fejében bárki ellen kiáll egy-egyezni, és akkor majd megmutatja, hogy miért ő lett beválasztva. Williams egyébként a saját kiírásával kapcsolatban annyit reagált még twitteren, hogy igazából nem érdekli a dolog.

A napi statisztikák két emberhez tartoznak. Egyrészt Dirk Nowitzkihez, aki a Los Angeles Lakers elleni találkozó első félidejében fellépett a játszott percek örökranglistáján a negyedik helyre - volt csapattársát, Jason Kiddet előzte meg, akinek 50111 perce volt a ligában. Kevin Garnett nagyjából 300 perccel áll előtte, úgyhogy a dobogó teljesen elérhető számára, Karl Malone azonban majdnem 55.000 perccel, Kareem Abdul-Jabbar pedig közel 57.500 perccel vannak az első két helyen, az nagyon messzinek tűnik. A másik napi stat nem a mai naphoz tartozik, de illik megemlíteni: LeBron James a liga történetének hetedik játékosa lett, aki elérte a 11.000 bedobott mezőnykosarat - KAJ és Malone itt is az első két helyen vannak, Wilt Chamberlain, Michael Jordan, Kobe Bryant és Shaquille O'Neal vannak még James előtt.

Mindkét játékossal kapcsolatban van más hír is. Nowitzki Eddie Sefkónak (Dallas Morning News) arról beszélt, hogy Mark Cuban megmondta pár játékosnak, hogy a vereség a legjobb, ami ebben az idényben történhet velük. A német klasszis szerint a kosarasok sosem játszanak arra, hogy kikapjanak - előfordul, hogy megtörténik, de ez sosem direkt van. Ő nagyon szereti a versengést, és ez az egyik oka annak, hogy még mindig a pályán van - sosem fog szánt szándékkal veszíteni, egyszerűen nem ilyen ember. Rick Carlisle vezetőedző annyit tett ehhez hozzá, hogy beszélt Cubannel erről a megnyilvánulásáról, és a tulajdonos őszintén bocsánatot kért tőle, szégyenkezett az eset miatt.

LeBronhoz is kapcsolható egy pletyka. Dave McMenamin (ESPN) információi szerint feltűnt neki nagyon, hogy az idény első felében Koby Altman GM nagyon ritkán érintkezett velük - ez amiatt lehetett érdekes számára, mert David Griffin, Altman elődje napi kapcsolatban volt a játékosokkal. Jamesnek nem nagyon tetszett ez még a deadline előtti hetekben sem, aztán a cserehatáridő előtt Altman megkereste, hogy megbeszélje vele, merre fognak haladni február 8-án, és azt is elmondta LeBronnak, hogy két másik dologgal volt elfoglalva - egyrészt az újszülött gyerekének egészségügyi gondjai voltak, másrészt fel kell készülnie a draftra

Térjünk vissza a Mavshez: 10 napos szerződést adtak Scotty Hopsonnak - a kosaras a török Galatasaray-nál 11.1 pontot, 3.6 pattanót és 1.7 gólpasszt átlagolt idén.

A végére pedig a Utah Jazz maradt, amely hivatalosan is pályázatot adott be a 2022-es vagy a 2023-as All-Star gálára megrendezésére - utóbbi az 1993-as, Salt Lake City-ben rendezett gála 30 éves évfordulóján lenne, és akkor John Stockton és Karl Malone megosztva kapták az MVP címet.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus