Hírmorzsák 2018-03-20 (21:15)

A Pistons szeretné átformálni a vezetőséget, Chauncey Billups iránt érdeklődnek, aki viszont nem akar foglalt pozícióért kaparni. Blake Griffin szerint jövőre sokkal jobb lesz a Pistons, nagy lehetőségek vannak a csapatban - beszólt kicsit a Clippersnek is. Joakim Noah-t valószínűleg szeptember 1-je után vásárolja ki a Knicks stretch provision segítségével. Még egy 10 napos szerződést kap a Buckstól Brandon Jennings. Marcus Morris 15.000, Gerald Green 25.000 dolláros büntetést kapott. Danny Green szerint Manu Ginobili mindenkit inspirál. Trae Young és Mohamed Bamba is bejelentkezik a draftra.

Marc Stein (ESPN) értesülései szerint a Detroit Pistons megkereste Chauncey Billupsot, hogy dolgozzon Arn Tellem mellett a vezetőségben - a hírek szerint teljesen át akarják formálni a menedzsmentet, Billups ebben az új felállásban kapna főszerepet. Maga az érintett is nyilatkozott - elmondása szerint az ESPN-nél nagyon elégedett a munkájával, és bármennyire is imádja a Pistonst, továbbra sem hajlandó olyan pozícióért kaparni, amit egyébként más betölt, ő egyszerűen nem ilyen ember.

Az is a Pistonshoz kapcsolódik, hogy Blake Griffin Marc J. Spearsszel (The Undefeated, ESPN) beszélgetett. A Clipperstől az autóvárosba cserélt erőcsatár azt nyilatkozta, hogy szerinte nagyon komoly lehetőségek vannak az együttesben, és a nyár folyamán lesz lehetőségük egy kicsit jobban összeszokni - Griffin azt várja, hogy a következő szezonban nagyon jó csapatot fognak alkotni. Azt is hozzátette a sztár, hogy sok olyan játékosuk van, akik különbözőképpen tudják befolyásolni a mérkőzések összképét, és Reggie Jackson visszatérése is sokat fog nyomni a latba.

Griffin arról is beszélt, hogy nem igazán gondol már arra a cserére, amivel Los Angelesből Detroitba postázták, mert inkább azzal van elfoglalva, hogy minél hamarabb és minél jobban beilleszkedjen új kenyéradójánál. Soha nem akar olyan helyen lenni, ahol nem szeretnék, hogy ott legyen, és most, a Pistonsnál látja, milyen is egy igazi franchise. Mindig azt mondja mindenki, hogy ez a liga üzlet is egyben, de azért más a helyzet, mikor ennyi embert ismer ilyen hosszú ideig. Sok ígéretet kapott ő is, aztán hat hónappal később meg... Griffin szerint ez megmutatja, ki milyen ember, ettől függetlenül tényleg el kell fogadni, hogy ez egy üzlet.

A New York Knicksnél Joakim Noah helyzete továbbra sem megoldott, és Al Iannazzone (Newsday) értesülései szerint valószínűleg szeptember 1. után fogják stretch provision segítségével kivásárolni a francia centert, amennyiben nem sikerül elcserélni a nyáron - vajmi kevés esély van utóbbira. Ez azért fontos, mert így a 2018/19-es pénze benn marad a sapkában, és csak a 2019/20-as 19.3 millióját kell elnyújtani három évre - ha szeptember 1. előtt vásárolják ki ezzel az opcióval, akkor a maradék két szezonját 5 évre kell leosztani.

A Milwaukee Bucks ad egy második 10 napos szerződést is Brandon Jenningsnek - az irányító 6.0 pontot és 5.5 gólpasszt átlagolt eddig a wisonsini együttesnél.

A liga 15.000 dollárra büntette a Boston Celtics csatárát, Marcus Morrist, amiért szóban inzultálta az egyik játékvezetőt a New Orleans Pelicans ellen. A Houston Rockets swingmanje, Gerald Green pedig 25.000 dolláros bírságban részesült Gorgui Dieng nézők közé lökéséért - ezt fogja elvileg Chris Paul kifizetni.

A San Antonio Spurs argentin legendája, Manu Ginobili a Pelicans ellen is főszerepet játszott - egyrészt kiharcolt több technikait és támadóhibát az ellenfélen, másrészt többek között 11 ponttal és 4 pattanóval segítette az együttest győzelemre. Danny Green azt nyilatkozta csapattársáról, hogy mindenkit inspirál Ginobili, mert amikor egy 40 éves ember ennyi mindent képes a csapatért megtenni, az nagyon motiváló a fiatalabbaknak, ők is ugyanezt akarják tenni.

A végére pedig a draft maradt: az első kör elejébe várt játékosok közül Trae Young és Mohamed Bamba is bejelentkezik a játékosbörzére.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus