Hírmorzsák 2018-03-24 (10:30)

Steph Curry MCL-húzódást szenvedett. Nem tudni, mikor térhet vissza Giannis. A Cleveland hivatalosan is a PO-ban, a Minnesota 2005 óta először végez pozitív mérleggel. Kemba Walker egyedül lenyomta a Memphist az első negyedben. A Sunsnál elkezdik keresni az új vezetőedzőt. Danny Green szerint a Spurs csapatmeetingje többről szólt, mint Kawhi Leonard. Chris Andersen a BIG3-ben. Damion Lee marad a Hawksnál. Le'Bryan Nash Houstonban, Brandan Wright távozott a Rocketstől.

A Golden State Warriorsnek nincsenek könnyű hetei, ugyanis hiába tért vissza ma hajnalban Steph Curry, megint megsérült, ezúttal a bal térde (JaVale McGee megpróbált egy blokkot, és Curry bal lábára esett a leérkezésnél), és az első diagnózis szerint MCL-húzódása van. Ma lesz meg az MRI eredménye, utána lehet pontosabbat tudni arról, mennyit kell kihagynia a kétszeres MVP-nek.

Még sérülés: a Milwaukee Bucksnál egyelőre nem tudni, hogy mikor térhet vissza a ma hajnalban nem játszó Giannis Antetokounmpo, neki a bokája fáj.

Tegnap volt két érdekes napi statisztika is. Egyrészt a Cleveland Cavaliers zsinórban a negyedik évben került be hivatalosan is a rájátszásba, miután a Detroit Pistons kikapott a Houston Rocketstől. Másrészt a Charlotte Hornets irányítója, Kemba Walker egyedül lenyomta a Memphis Grizzliest az első negyedben - az irányító 17, az egész Grizzlies pedig 14 pontig jutott az első 12 perc során. Harmadrészt az már a mai naphoz tartozik, hogy a Minnesota Timberwolves a New York Knicks legyőzésével biztosította, hogy 2005 óta először pozitív mérleggel zárja az idényt.

Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette, hogy a Phoenix Suns elkezdi keresni új vezetőedzőjét - jelenleg Jay Triano vezeti ideiglenesen a gárdát, és a hírek szerint őt is meghallgatják majd, lehet, hogy őt véglegesítik a poszton. Ryan McDonough GM azt nyilatkozta, hogy három együttes, rajtuk kívül a Memphis Grizzlies és a Milwaukee Bucks is állandó tréner nélkül van, és nem akarnak lemaradni. Nem szeretnének várni azoknál az edzőknél, akiknek a csapatai nem jutnak be a PO-ba - velük minél előbb le akarnak ülni tárgyalni, a PO-csapatokkal pedig egyeztetniük kell arról, hogy az ő kinézett alkalmazottaikkal hogyan, mikor és miként tudnak beszélni.

A San Antonio Spursnél pár napja felmerült a pletyka, hogy volt egy csak játékosok között tartott meeting, amin kérdőre vonták Kawhi Leonardot, illetve próbálták rábeszélni, hogy térjen vissza az idény vége előtt. Leonard egyik legközelebbi barátja a csapatból, Danny Green azt mondta, hogy nemcsak a kiscsatárról szólt ez az összejövetel, hanem az egész csapatról - senki nem volt ideges, hanem úgy beszéltek egymással, mint a felnőttek. Senki nem esett neki a másiknak, egyszerűen érzelmileg nem ennyire túlfűtöttek a játékosaik, hogy ilyenekből problémák legyenek. Tony Parker egyetlen részletet sem volt hajlandó elárulni, mivel szerinte ez belső ügy, Green pedig hozzátette, hogy Gregg Popovich elég világosan fogalmazott nekik már az All-Star szünetben is: ha Leonard visszatér, az nagyszerű, de úgy kell készülniük, hogy a nélküle felálló keretből ki tudják hozni a legtöbbet.

Az Atlanta Hawks adott egy második 10 napos szerződést is Damion Lee-nek, aki az első 10 napja során 5 mérkőzésen 10.4 pontot, 3.2 pattanót, 1.8 gólpasszt és 1.2 szerzett labdát átlagolt. A Houston Rockets kitette keretéből Brandan Wrightot - a center csak egy mérkőzésen játszott csapatában, mielőtt elkezdett fájni jobb térde, és emiatt a csapat nem játszatta többet. A Houston az ő helyére Le'Bryan Nash-t szerződteti, aki Jonathan Feigen (Houston Chronicle) információi szerint nincs a Rockets közeljövőt érintő terveiben, viszont így meg tudják szerezni bizonyos szintű Bird-jogait.

A végére pedig a BIG3 maradt, amely bejelentette, hogy Chris Andersen is ott lesz a draftján - lehet, hogy őt is láthatjuk majd Ice Cube nyári sorozatában.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus