Hírmorzsák 2018-11-21 (11:00)

Bradley Bealre ráment a Hornets egy Nic Batum vagy Marvin Williams köré épülő csomaggal. Sem Beal, sem John Wall elcserélésével nem siet a Wizards. JR Smith már nem edz együtt a Cavsszel, elcseréli őt a klub. Kevin Durant 25.000 dolláros büntetést kapott. Markelle Fultz újra vállspecialistához megy, nem edz és nem is játszik addig a Sixersnél - Elton Brand és Brett Brown is meglepődött. Brown sem Fultz, sem TJ McConnell mellett nem döntött még a csereirányító szerepkörét tekintve. Brandon Knight decemberben elkezdheti a szezont. A Blazers a nyáron nagyon közel állt ahhoz, hogy kirúgja Terry Stottsot - a néhai tulajdonos szavai nagy átalakítást vetítettek előre.

Tegnap este beszámoltunk róla, hogy JR Smith borította a bilit a Cleveland Cavaliersnél, miután kijelentette, hogy a csapat a kommunikált célkitűzése ellenére direkt tankol. Nem sokkal később jött a csapat válasza: Smith már nem készül együtt a keret többi tagjával, és a Cavs dolgozik az elcserélésén.

Hétfőn este és tegnap délelőtt is olvashattatok arról, hogy a Washington Wizardsnál áll a bál. Ehhez kapcsolódik, hogy Rick Bonnell (Charlotte Observer) információi szerint a Charlotte Hornets megkereste a fővárosiakat Bradley Beal miatt - egyelőre nem tudni, meddig jutottak vagy éppen hol tartanak a tárgyalások, azt viszont igen, hogy a Charlotte Nic Batumot vagy Marvin Williamst és egy picket ajánlott a dobóhátvédért.

Fred Katz (The Athletic) forrásai szerint a Wizards nem siet sem Beal, sem John Wall elcserélésének ügyében, és nincs közel a megállapodás egyik fronton sem - Bealnek még kettő, Wallnak pedig még négy éve van hátra szerződéséből az idei szezont követően is. Katz szerint a ligában dolgozó vezetők úgy gondolják, hogy Beal nagyobb érdeklődést generálhat, mint Kawhi Leonard és Blake Griffin.

Arról is olvashattatok tegnap, hogy Kevin Durant elküldött egy Mavs-drukkert melegebb éghajlatra - a liga 25.000 dollárra büntette emiatt.

A tegnap este egyik fő története sajnos újra a Philadelphia Sixers irányítója, Markelle Fultz volt, aki ügynöke, Raymond Brothers javaslatára jövő héten ellátogat egy vállspecialistához, és Ian Begley, valamint Tim Bontemps (mindketten ESPN) forrásai szerint addig nem is vesz részt a csapat edzésein, valamint a meccseken. Brett Brown vezetőedző és Elton Brand GM azt nyilatkozták, hogy egyáltalán nem volt tudomásuk arról, hogy Fultznak bármilyen baja van. Brand szerint az orvosi vizsgálatok nem mutattak ki semmit, amitől ne játszhatott volna, tegnap és két napja is pályára lépett. Brown szerint Jimmy Butler érkezése óta, mióta csere lett, jól játszott Fultz, és nagyon büszke volt arra, ahogyan az irányító leküzdötte a nehézségeket.

Ettől függetlenül a Phoenix Suns ellen padozott Fultz, mert TJ McConnellt játszatta Brown, amiről annyit mondott Fultz az előbb említett Tim Bontempsnek, hogy McConnell nem csak a csapattársa, nagyon jóban vannak, és szeretnék látni, ahogy a másik jól teljesít. Egy poszton játszanak, de nincs vérremenő küzdelem közöttük - az edző dönt a játékidőről, bármennyire is szeretne a pályán lenni, és csak arra koncentrálhat, hogy ha megkapja a lehetőséget, akkor minél jobb produkciót nyújtson. Természetesen szeretne játszani, de nem fog puffogni, szurkol a társainak a padról is. Brown egyébként sem Fultz, sem McConnell mellett nem tette le a voksát a második számú játékmester kérdéskörében.

A Houston Rockets hátvédjét, Brandon Knightot szeptemberben műtötték még a térdével, és Alykhan Bijani (The Athletic) forrásai szerint decemberben térhet vissza - elkezdett dobálni és ziccerezni.

Zach Lowe (ESPN) értesülései szerint a Portland TrailBlazers a nyáron komolyan fontolóra vette Terry Stotts vezetőedző menesztését, és közel álltak ahhoz, hogy meglépjék ezt - állítólag a Phoenix is érdeklődött már Stotts iránt, olyan szinten volt a történet. A hírek szerint Damian Lillardot is megkérdezték a témakörben, aki kiállt Stotts mellett - elmondta, hogy mennyire szeret ő és a többi játékos is Stotts kezei alatt játszani. Az akkori tulajdonos, az azóta elhunyt Paul Allen a New Orleans Pelicans elleni söprés után megmondta a csapatnak, hogy ez elfogadhatatlan eredmény volt, és emiatt többen is elkezdtek attól tartani, hogy komoly változások lesznek az oregoni alakulatnál.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus