JR Smith szerint a Cavaliers minden veteránt átvert, távozni akar

JR Smith ismételten cserét kért Clevelandben, egyúttal igen keményen kritizálta a Cavaliers menedzsmentjét.

Három héttel azután, hogy először jöttek arról a hírek, hogy JR Smith jó néven venné, ha elcserélnék Clevelandből, a veterán hátvéd nyilvánosan kijelentette, hogy semmi kedve már Ohióban játszani. 

Smith a The Athletic szakírójával, Jason Lloyddal beszélgetett, akinek elmondta, hogy véleménye szerint hiába nyilatkozta mindenki a csapat háza táján LeBron James távozása után, hogy a csapat célja továbbra is keleti élmezőny, a menedzsment kezdettől fogva a tankolásra készült. Smith szerint soha egy pillanatig nem az volt a cél, hogy versenyképes legyen a csapat és minél több meccset nyerjen, hanem a minél jobb draftpozíció megszerzésére, illetve a két fiatal, Collin Sexton és Cedi Osman fejlesztésére koncentráltak - az egész "esélyesek maradunk" szöveg csak porhintés volt a menedzsment részéről, hogy a veteránok ne akarjanak már nyáron távozni. 

Smithnek közel 15 milliós fizetése van erre a szezonra, és nagyon rossz formában játszik, így az újságíró felvetette, hogy hajlandó lenne-e lemondani pénzről, hogy kivásárolhassák, de a játékos kijelentette, hogy a "legacy"-jét nem akarja ezzel rombolni, nem igazán hajlandó a kivásárlásra, mert szerinte ez tiszteletlenség lenne a szurkolókkal, a csapatot segítőkkel szemben, és egész egyszerűen stigmának érzi, ha valakit kivásárolnak és nem cserélik. 

Az interjú időzítése egyébként valószínűleg nem véletlen, hiszen LeBron James magyar idő szerint csütörtök hajnalban először látogat el Clevelandbe ellenfélként nyári távozása óta. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus