Hírmorzsák 2018-11-20 (11:20)

A Wizardsnál is áll a bál: mindenki vihető, John Wall és Bradley Beal kiadtak az edzésen, előbbit meg is büntették. Kevin Durant egy Mavs-szurkolót tett helyre. A Memphis Joakim Noah-val tárgyal. Nik Vucevic és Anthony Davis lettek a hét játékosai. LeBron James vezeti a PER-listát. LeBron szerint mindenki tudja, hogy Irving elcserélése volt a vég kezdete a Cavsnél. Jamesnek percekkel a tranzakció előtt ígérték meg, hogy nem cserélik Irvinget. A Hornets mindenáron meg akarja tartani Kemba Walkert. Dave Joerger szerint a Kings segéd GM-je akar a helyére ülni. Jimmy Butler szerint ég és föld a Sixers és a Timberwolves. Denzel Valentine befejezte a szezont (boka, 4-6 hónap). Elfrid Payton 6 hétre kiesett (kisujjtörés). Josh Richardson és Erik Spoelstra beszéltek az alacsonyan szálló cipőkről.

A tegnap este híréről beszámoltunk külön is: a Washington Wizardsnál mindenki eladó, részletek ezen a linken.

Ehhez a történethez még két adalék kapcsolódik. Az egyik az, hogy Bradley Beal nemrég, az egyik edzésen nagyon kiakadt, és a vezetőségnek intézett egy üzenetet: "Ezzel a sz*rral kell megbírkóznom már hét éve, fejétől bűzlik a hal". Másrészt John Wall pénzbüntetést kapott, miután az egyik tréningen Scott Brooks vezetőedző azt kérte tőle és több társától is, hogy kicsit intenzívebben végezzék a munkát, amire az irányító egy elég egyértelmű "B*zd meg"-gel válaszolt. A hírek szerint percekkel később bocsánatot kért a trénertől, a következő nap pedig a csapattársaitól is, de úgy tűnik, ezzel nem úszta meg.

Ha már némi alpáriság, akkor itt térhetünk ki a továbbra sem nyugodt Kevin Durantre, aki a Dallas Mavericks elleni összecsapáson közölte az egyik szurkolóval, hogy "Nézd a kib*szott meccset, és fogd be a pofád", mint ahogy ebből a videóból is látszik.

Marc Stein (New York Times) információi szerint a Memphis Grizzlies eléggé előrehaladott beszélgetéseket folytat Joakim Noah-val a francia center szerződtetéséről. Noah-t a New York Knicks kivásárolta nemrég, a Memphis pedig hetek óta ötöst keres Marc Gasol mögé.

Az Orlando Magic centere, Nik Vucevic és a New Orleans Pelicans sztárja, Anthony Davis lettek a hét játékosai keleten és nyugaton. Vucevic 3-1-es hetet futott a Magic-kel, ami alatt 27.8 pontot, 10.5 pattanót, 4.0 gólpasszt és 1.25 szerzett labdát átlagolt. Davis és a Pelicans szintén 3-1-es hetet tudhatott magáénak, és neki 34.3 pont, 14.0 pattanó és 2.0 blokk voltak a számai erre az időszakra vonatkoztatva.

A PER-listát LeBron James vezeti 29.0-s mutatóval Steph Curry (28.5) és az előbb említett Anthony Davis (28.3) előtt - a Top10-et ezen a linken megtaláljátok.

Ha már LeBron, akkor itt lehet megemlíteni, hogy Joe Vardon (The Athletic) egy hosszabb cikket írt Jamesről, illetve Kyrie Irving elcseréléséről a Cleveland Cavalierstől. Amikor kipattant a hír, hogy a Cavs cserélné irányítóját, LeBron azonnal felhívta Koby Altman GM-et, és megbeszélték, hogy James egyáltalán nem akarja, hogy Irvinget elcserélje a klub (főleg ne a Boston Celticshez), mert majd megoldják.

Négy különböző forrás azt állítja, hogy Altman megígérte Jamesnek, hogy nem lesz Irving-csere, pár perccel a telefonbeszélgetés után azonban kijöttek a hírek, hogy a Cleveland megegyezett a Boston Celticsszel. Mikor közölték ezt LeBronnal, kiesett a kezéből a toll, amivel az Upper Decknek írt alá mezeket, és összeomlott a székében. James azt mondta, hogy mindenki tudja, hogy Irving elcserélése volt a vég kezdete, de arról is beszélt, hogy szerinte ne Altman hazudott neki, hanem inkább Dan Gilbert tulajdonos erőltette rá akaratát a GM-re. Akkor tudatosult benne, hogy nem a GM, Altman hozza a döntéseket a Cavsnél, ahogy David Griffin tette azt - akit egyébként szerinte ezért engedték el a Clevelandtől.

Mint ismert, Irving nagyrészt azért kért cserét, mert nem akart már Jamesszel együtt játszani, és azt is megmondta a csapatnak, hogy megműtteti a térdét, ha nem tesznek eleget cserekérelmének - erre egyébként is szüksége lett volna, de akkor megcsináltatja a szezon alatt. Vardon úgy tudja, hogy amikor felmerült Irving cseréje, akkor Altman azt is megkérdezte LeBrontól, hogy hosszútávra elkötelezi-e magát a klubhoz, ha megtartják Irvinget, amire azt válaszolta James, hogy nem.

A Charlotte Hornetsnél Kemba Walker finoman szólva is bombaformában van, nem meglepő, hogy Shams Charania (The Athletic) információi szerint Michael Jordan mindent megtesz azért, hogy hosszabbítson az irányítóval a nyáron. Charania is azt a hírt hozta, amit egyébként a többi újságíró korábban: a liga többi csapata úgy számol, hogy Kemba maradni fog a Hornetsnél, ezt szeretné leginkább.

A Philadelphia Sixers új sztárja, Jimmy Butler Ian Begley-nek (ESPN) elmondta, hogy ég és föld a különbség mostani csapata és a Minnesota Timberwolves között - Ben Simmons mindig egy lépéssel előrébb jár már gondolatban, Joel Embiid pedig egy állat, úgyhogy sokszor elgondolkodik azon, hogy mivé fejlődhet a Sixers. Josh Harris tulajdonos a The Athletic munkatársának azt nyilatkozta, hogy sokat tanultak az előző idénybeli, Celtics elleni sorozatból, és úgy érezték, szükségük van Jimmy-re. Az egész nyáron azon dolgoztak, hogy hozzanak a keretbe egy harmadik sztárt is - nincs minden nap lehetőség arra, hogy ilyen játékost szerezzenek. Harris szerint az a legfontosabb, hogy Butler, Simmons és Embiid is nyerni akar.

Sam Amick (The Athletic) forrásai szerint a Sacramento Kings vezetőedzője, Dave Joerger úgy gondolja, hogy a segéd GM, Brandon Williams akarja átvenni a pozícióját - mint ismert, a héten felmerült, hogy Joergert meneszti a Kings, mert nem kezeli jól a fiatalok szerepét és játékidejét, Vlade Divac GM azonban támogatásáról biztosította a trénert. Williams 2017-ben váltotta Scott Perry-t, és egyre nagyobb ereje van a csapaton belül - lényegében ő foglalkozik a mindennapos dolgokkal, míg Divacé az utolsó szó minden lényeges személyi kérdésben.

A Chicago Bullsnál újabb sérült van. Denzel Valentine-nak folyamatosan gondja van a bokájával, jövő héten meg is műtik emiatt, és 4-6 hónapos kihagyás vár rá. A csapat tájékoztatása szerint Valentine teljesen fel fog épülni, és a nyáron már a megszokott edzéseket végezheti majd, a szezont azonban jó eséllyel befejezte. A New Orleans Pelicansnél Elfrid Payton bal kisujját ma műtik, 6 hétig lesz kényszerpihenőn.

A végére pedig a Miami Heat hátvédje, Josh Richardson maradt. Azt már reggel láthattátok, hogy Richardson tegnap hajnalban kihajította a cipőjét a közönség közé, amiért kiállították, és kapott is egy 25.000 dolláros büntetést a ligától. Az érintett azt nyilatkozta, hogy nem igazán akar erről beszélni - több dolog játszott közre, hogy ez lett a vége, elragadták az érzelmei. Nem sokat gondolkodott, elöntötte az agyát a vér, de ez nem történhet meg még egyszer. Erik Spoelstra vezetőedző annyit mondott az esetre, hogy játékosából kijött a versenyszellem. Nem ért egyet azzal, hogy kivágta a cipőjét a nézők közé, azt viszont érti, hogy mi volt Richardson problémája - bement zsákolni egyet, és ahonnan ő állt, úgy látszódott, hogy meglökték a hátvédet.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus