Hírmorzsák 2019-01-19 (12:30)

Kenneth Fariedet kivásárolta a Nets, a Rocketshez ír alá a magasember. Carmelo Anthony hamarosan újra pályára léphet? Marc Gasol és Mike Conley találkoztak a Memphis tulajdonosával. Megvan az All-Star gála zsákolóversenyének három szereplője? Isaiah Thomas még az All-Star gála előtt játszani szeretne. Wendell Carter Jr. 8-12 hétre kiesett (hüvelykujj). Rajon Rondo már 5-5 ellen edzhet. A Dallas kapott egy 1.85 millió dolláros kivételt. Rick Carlisle visszavárja Dennis Smith Jr.-t a Mavshez. A Wizards nem akarja draftcetlikre és fiatalokra váltani Otto Portert - a tulaj kijelentette, hogy a cél a PO, soha nem fognak tankolni. David Fizdale szerint a Knicksnek nincs olyan embere, aki le tudja zárni a meccseket.

Tegnap este beszámoltunk arról, hogy a hírek szerint Carmelo Anthony hamarosan újra pályára léphet az NBA-ben, a Houston Rocketshez pedig még egy hajnali hír tartozik: a Brooklyn Nets megegyezett Kenneth Farieddel a kivásárlásról, és Adrian Wojnarowski (ESPN) forrásai szerint a Houstonhoz ír alá a magasember, amint lekerül waiverről. Az újságíró azt is hozzátette, hogy Faried azonnal bekerül a rotációba, és Clint Capela sérülése miatt rögtön sok játékidőt fog kapni.

A Memphis Grizzlies az előző 10 mérkőzéséből 9-et elveszített, és kezd teljesen reménytelen helyzetbe kerülni a PO szempontjából - Shams Charania (The Athletic) információi szerint Marc Gasol és Mike Conley Jr. emiatt találkoztak a héten Robert Pera többségi tulajdonossal. A spanyol center többször is szerepelt a cserepletykáknál az utóbbi időben - több együttes is figyeli a helyzetet, és adott esetben lecsapnának Gasolra, akinek jövőre van még egy 25.5 millió dolláros játékosopciója.

Nemrég írtunk arról, hogy három résztvevőt is nyilvánosságra hozott Chris Haynes és Oliver Maroney az idei All-Star gála zsákolóversenyéről - részletek ezen a linken.

Térjünk át a sérülésekre. Az előbb említett Adrian Wojnarowski úgy tudja, hogy a Denver Nuggets irányítója, Isaiah Thomas szeretné elkezdeni a szezont a február közepén elérkező All-Star szünet előtt - február 11-én vagy 13-án mutatkozhat be a Miami Heat vagy a Sacramento Kings ellen. Márciusban műtötték a csípőjét, azóta nem lépett pályára, de hamarosan elkezdi az 5-5 elleni edzéseket. A Chicago Bullsnál Wendell Carter Jr. bal hüvelykujját meg kell műteni, így 8-12 hetes kihagyásra számíthat az újonc center - még 15-én, a Los Angeles Lakers ellen szenvedte el Carter a sérülést. A Lakersnél Rajon Rondo zöld utat kapott az orvosoktól, 5-5 ellen edzhet, az ő visszatérése hamarosan megtörténik.

A Dallas Mavericks megkapta az 1.85 millió dolláros DPE kivételt JJ Barea egész éves kidőlése miatt - március 11-ig lehet felhasználni ezt a kivételt. Ugyancsak a Dallashoz tartozik, hogy Rick Carlisle vezetőedző megkereste Dennis Smith Jr.-t és ügynökét, hogy tudassa velük, mennyire szeretné, hogy az irányító csatlakozzon az együtteshez, visszavárja. A tréner azt is hozzátette, hogy Smith minden meccsén kezdő volt, és szerinte rengeteget fejlődött az elmúlt másfél évben támadásban és védekezésben is - a csapat részének tekinti.

Zach Lowe (ESPN) értesülései szerint a Washington Wizards nem akarja elcserélni Otto Portert draftjogokért és olyan dolgokért, amik a jövőben segíthetnek a csapatnak, ez pedig összecseng azzal, amit Ted Leonsis tulajdonos mondott a fővárosiak londoni mérkőzése előtt: a gárda célja a PO, és soha nem fognak tankolni - soha nem mondaná azt az edzőknek és a játékosoknak, hogy ne nyerjenek. Kitűzték a céljaikat a szezon előtt, és az egyik a rájátszás elérése volt - sok a sérültjük, de nem akarják ezt kifogásként használni, mert így mások több játéklehetőséghez juthatnak. Nem az egyéni célok vezérlik a gárdát, hanem a csapatsikerek, ráadásul Bradley Beal is megmondta neki, hogy elég jók ahhoz, hogy PO-ba jussanak - ki ő ahhoz, hogy ellenkezzen ezzel...

A New York Knicks vezetőedzője, David Fizdale épp a Wizards elleni londoni mérkőzés után mondta el, hogy az ilyen szoros vereségek a legrosszabbak edzőként, mert közel vannak a sikerhez, trénerként pedig nagyon szeretné, ha a játékosai győznének. Általában egy csapatnak van egy játékosa, aki az ilyen kiélezett találkozók utolsó 6-7 percében a gárda élére tud állni, le tudja zárni az összecsapást, de a Knicksnek jelenleg nincs ilyen embere.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus