Hírmorzsák 2023-01-05 (11:00)

LeBron és Embiid is hiányzott, de csapataik nyertek - Schröder mentette meg a Lakerst. Steph Curry január 13-án térhet vissza, a GSW többi sérültje is gyógyul. AD lába folyamatosan javul, már kocog. Duncan Robinson négy hétre dőlt ki. Megszakadt a Nets sorozata, de KD nagyon bizakodó a jövőt illetően. A Hornets nem tárgyal Miles Bridges-szel, a Dallas igen Wooddal. A Raptors lehet az első dominó a cseréknél. Mikal Bridges megkérte Mitchellt, hogy ellenük ne menjen rá a 80 pontra. Idei negatív rekordot hozott a Bucks és a Raptors meccsének első negyede. Facundo Campazzo furcsa ok miatt nem tud visszatérni az Euroligába. 

LeBron James betegség, Joel Embiid lábfájdalmak miatt hagyta ki a Lakers, illetve a 76ers ma hajnali meccsét. Embiid még a Pelicans ellen érkezett le szerencsétlenül Jaxson Hayes lábára, de a vizsgálatok komolyabb elváltozást nem mutattak - a Pacers elleni mérkőzés előtt viszont fájdalmat érzett, ezért óvatosságból inkább kiültették. Embiid egyébként decemberben a Hónap Játékosa lett Keleten, karrierje során ötödször, amivel lehagyta Allen Iversont a Philadelphia örökranglistájának élén. 

A 76ers nélkül is győzött Montrezl Harrell extrájának köszönhetően, míg a Lakers James, Anthony Davis és Lonnie Walker nélkül húzott be egy valószínűtlen sikert a Miami ellen. A mérkőzésen Troy Brown Jr. is kiszállt combizomhúzódással, majd a meccs hőse, Dennis Schröder is bokasérülést szedett össze (Bam Adebayo lábára lépett rá), de pályán tudott maradni és 32 pontjával sikerre vezette övéit. Darvin Ham vezetőedző elmondta, hogy le akarta cserélni a német hátvédet, aki viszont játszani akart, a játékos pedig annyit mondott, hogy természetesen fájt a lába, de ismeri a határait, és tudta, hogy ez még bele fog férni - azért Ham hozzátette, hogy biztosan nem lesz kellemes Schröder számára a reggeli ébredés, amikor kimegy belőle az adrenalin. Schröder arról is beszélt, hogy karrierje elején már dolgozott együtt Hammel, aki már akkor is bizalmat szavazott neki egy Summer League során, a jó kapcsolatuk ebben a helyzetben is segített.

Jó hír a Lakersnek, hogy Adrian Wojnarowski (ESPN) értesülései szerint Anthony Davis lábsérülése továbbra is kiváló ütemben gyógyul, gyakorlatilag nincs már fájdalma, és óvatosan elkezdhetett futni. 

Szombaton vizsgálják meg Steph Curry vállsérülését, és a Warriorsnél bíznak benne, hogy jövő hét pénteken már vissza is térhet - a GSW ekkor kezdi meg hatmeccses túráját San Antonióban. Bob Myers GM elmondta, hogy Curry már pályán végez gyakorlatokat, az állapotában nem voltak visszaesések, nem is kell hordania semmilyen védőfelszerelést - ránézésre nem látszik, hogy bármilyen problémája lenne a vállával. A Warriorsnál a sérüléséből felépült Andrew Wiggins az utóbbi időben betegség miatt hiányzott, de talán még ezen a héten visszatérhet, míg a lábgondokkal bajlódó Jonathan Kuminga, JaMychal Green és James Wiseman állapotát a jövő héten vizsgálják felül.

Még egy “rövid” hír a Warriorsnál: Draymond Green közleményt adott ki azzal kapcsolatban, hogy folytatni fogja-e a podcastjét - Michael Jordan legendás tőmondatát idézve annyit írt, hogy “I’m back”. 

Jonathan Isaac ugyan elkezdte a csapatedzéseket, de az Orlando Magic 2020 augusztusa óta sérült játékosa még messze van a visszatéréstől, egyelőre nincs kijelölve egy tervezett időpont sem. Az ACL-szakadásból lábadozó magasember hétfőn már 5-5 ellen játszhatott, amit hatalmas előrelépésnek érzett. A Magicnél Jalen Suggs közel van a visszatéréshez, a hátvéd november 25-e óta maródi bokasérülés miatt. A Miami Heatnél Duncan Robinson körülbelül négy hétre kidőlt, miután a jobb mutatóujjában meg kellett operálni a szalagot - a Miami Los Angelesben játszott, a 35 perces beavatkozást is itt végezték el. Várhatóan egy hét múlva már megkezdheti a rehabot és február elején térhet vissza a pályára. 

Megszakadt a Brooklyn Nets 12 meccses sikersorozata Chicagóban. Kevin Durant hiába termelt 44 pontot, a Bulls végig vezetve húzta be a fontos győzelmet, Zach LaVine szerint a kulcs a csapatmunka volt. Kevin Durant dicsérte a LaVine-DeRozan-Vucsevics triót, akik támadásban extrát nyújtottak annak ellenére, hogy a Nets mindent megtett a megállításukért - saját csapatáról annyit mondott, hogy ebben a ligában semmit nem adnak ingyen, ezzel a sikersorozattal bizonyítottak maguknak és úgy érzi, sikerült megtalálni azokat az összetevőket, amikre építve most már a pálya mindkét oldalán jól tudnak játszani és így folyamatosan sikeresek lehetnek. Mindkét csapatnál megsérült egy játékos: Alex Carusónak kifordult a bokája, TJ Warren pedig a bordájára kapott egy ütést. 

Karácsony előtt hozta le az ESPN, hogy a Charlotte Hornets elkezdett tárgyalni a korlátozott szabadügynök Miles Bridges-szel, aki eddig azért nem kapott szerződést, mert nyáron egy súlyos, családon belüli bántalmazásos ügybe keveredett. Ezt a hírt most kategorikusan cáfolta a Hornets, közleményükben kijelentették, hogy nem folytatnak megbeszéléseket a játékossal. 

Tegnap az ESPN hozta le, most pedig Marc Stein (Substack) is megerősítette, hogy Christian Wood és a Dallas Mavericks megkezdte a tárgyalásokat a játékos idő előtti hosszabbításáról, amire december 24-ét követően vált jogosulttá. Stein azt is megerősítette, hogy a Dallas nem fogja beajánlani a 4 éves hosszabbítást, ha pedig nem tudnak megegyezni, akkor a február 9-ei cserehatáridőig megpróbálja elcserélni a magasembert. 

A kanadai szakíró, Michael Grange (Sportsnet.ca) forrásai szerint a Toronto Raptors lehet az első dominó az idei cserehatáridő környékén, az ő lépéseiktől függ a Dallas, Phoenix, Lakers és Atlanta tevékenysége is - nem velük fognak üzletelni, de befolyással lesznek a húzásaikra. 

Mikal Bridges ma hajnali meccsük előtt több személyes írott és hangüzenetet is küldött Donovan Mitchell Instájára, amiben arra kérte ellenfelét, hogy ne próbáljon meg 80 pontot dobni a Suns ellen - tudja, hogy forró a keze, de inkább nyugodjon meg és ne próbálkozzon. A kérés meghallgatásra is talált, hiszen a legutóbb 71-et termelő Mitchell 6/20-szal célzott mezőnyből, viszont a végjátékban beszórt egy nagy hármast és a végén ő szolgálta ki Evan Mobley-t, aki bedobta a győztes kosarat - a meccs után elmondta, hogy a 71 pontos meccs után teljesen elfogytak a lábai, ezért most inkább passzolt (végül 11 gólpasszig jutott - a szerk.). A Sunsnál Cameron Payne lábsérülése kiújult, egyelőre nem tudni, mennyire súlyos a gond - korábban 9 meccset kellett miatta kihagynia és a héten tért vissza. 

Óriási leolvadást mutatott be a back-to-back játszó Milwaukee Bucks, 90-69-re vezettek 3:50-nel a negyedik negyed vége előtt, innen lett 97-97. Giannis Antetokounmpo kedden 55 pontos karriercsúcsot szórt a Wizardsnak, most pedig 30 pontot, 21 lepattanót és 10 gólpasszt jegyzett, a hosszabbítás végén is ő adta az asszisztot Grayson Allennek - az átadást Mike Budenholzer vezetőedző és Allen is dicsérte, mert olyan üresre játszotta vele a hátvédet, hogy már nem volt nehéz dolga. A meccs érdekessége, hogy a Raptors 2/23-mal, a Bucks 5/24-gyel zárta mezőnyből az első negyedet, itt a feleknek több eladott labdája (10) volt, mint mezőnykosara - a Bucks 13-12-re vezetett 12 perc után, ez eddig az idő szezon legpontszegényebb negyede. 

Végül egy hír az Euroligából: a szervezet megbüntette a Crvena zvezdát, miután a szerb sztárcsapat nem fizetett időben a játékosainak. A csapat február 28-áig nem regisztrálhat új játékost az Euroligában, így a Dallasból a gárdához távozó argentin klasszis, Facundo Campazzo leghamarabb márciusban léphet pályára a legmagasabb szintű európai versenysorozatban. A 25 ezer dolláros bírságot is kapó Crvena zvezda szerint a büntetés extrém szigorú, ezért jogi útra terelik az ügyet. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus