Playoff-percek: fejek hullhatnak Indianában

Óriási bajban a Pacers, olyat kellene tenniük, amit még eddig soha. A meccs második félidejéből meríthet erőt az Indiana, de mi történik majd nyáron, ha esetleg kiesnek az első körben? A Hawksnál mindig fellép valaki. James Jones Battier helyére pályázik? Sokat érő pihenőt vagy ritmusvesztést jelent a Heat számára a következő pár nap? Itt az idő Nowitzki előlépésére. Diaw, a meccs hőse.

Újra gödörben a Pacers

A második negyedben eleredő Hawks-triplaesőt követően a hazai közönség hangos booo-zással adta a csapat tudtára, hogy ennél többet várt. A játékosok lehajtott fejjel, magukba zuhanva hallgatták ezt egy időkérésnél – egy másiknál viszont Vogel kikelt magából, üvöltött Stephensonékkal. Unalmas már, de meg kell emlékeznünk Hibbertről, aki 12 játékperc után négy faulttal, pont és lepattanó nélkül ült le a padra. Nincs még veszve a dolog, ha a következőt megnyerik Atlantában, a hetedik meccset otthon vívhatják – ott már valószínűleg a közönség is 100%-ban mellettük lesz. Az Atlanta nem valószínű, hogy még egyszer így fog dobni és a hajrában Copelanddel működött a Pacers játéka. Ebből kell jóval több és még továbbjuthatnak – igaz, valószínűleg a Washington fog rájuk várni…

Fejek hullhatnak Indianában is

Ugyan még van esélyük visszajönni, de mégiscsak a szakadék szélére kerültek George-ék, de ha bele is zuhannak, komoly változások jöhetnek a csapatban. Idén már sokan bajnokesélyesnek gondolták őket, az alapszakaszban végül meg is nyerték Keletet, de ha az első körben kiesnek, akkor valami nem működik. Kezdve Hibberttel, aki a sokszorosát keresi annak, amit ér jelenleg, folytatva a csapatot bomlasztó Stephensonnal – és a cserék sem jöttek be, Bynum nem játszik, Turner kevés, a padról gyakorlatilag nincs konzisztens erő. Kicsit korai még erről beszélni, mi azért belegondoltunk…

Minden bejön az Atlantának

Hol Teague, hol Millsap őrült meg eddig, hol a Pacers támadósora mondott totális csődöt. Amikor egyik sem áll fenn, akkor pedig jön a kispadról a Mack-Scott páros és az eddigiektől teljesen eltérő módon dobja szét az Indianát. A rájátszás eddigi egyik legnagyobb meglepetése Budenholzer csapata (igaz, erős a konkurencia), akik most a továbbjutás kapujában állnak, hazai pályán üthetik ki a keleti elsőt – márpedig a Pacers még soha nem fordított 3-2-ről a rájátszásban.

Túl sima volt?

A harmadik és a negyedik meccsen is voltak arra utaló jelek, hogy a Miami kicsit túl lazán vette a Bobcatset – ugyan ez az eredményen nem látszódott meg, a későbbiekben visszaüthet. Jelenleg cseppet sem tűnik élesnek a gárda, ellenben mondjuk egy 110%-on égő Torontóval, akikkel találkozhatnak a következő körben, igaz, közel sem vetették be minden fegyverüket. Mindenesetre most pihenhet a címvédő és készülhet a jóval keményebb folytatásra.

James Jones nagy formában van

A Heat veterán bedobóját már szinte el is felejtettük, annyira kikerült az aktív rotációból, most viszont minden meccsen pályára lépett Shane Battier helyett nagyjából negyedórára. Ez alatt megbízhatóan hozta, amit tud, vagyis 40% felett triplázott, így pedig nehéz lesz őt kihagyni a folytatásban. Spoelstra terveiben valószínűleg Battier pihentetése szerepelt elsősorban, hogy később, az élesebb helyzetekben friss legyen, de Jones lehet, hogy bejátszotta magát a következő meccsekre is.

Most már jönnie kell Nowitzkinek

Eddig el lehetett mondani, hogy a német sztár semlegesítése veszi le az energiákat a Spurstől, és emiatt van több helye a Calderon, Ellis, Carter és Harris alkotta külső sornak, illetve a palánk alatt Brandan Wrightnak vagy DeJuan Blairnek – de csak eddig. A Spurs ma Nowitzki mellett kikapcsolta a Mavs periméterjátékát, Wright eléggé limitált volt, így a San Antonio minden húzóemberre megtalálta a megoldást. Itt jöhetne képbe DeJuan Blair, aki azonban hiába játszott extrát ma hajnalban a 4. meccsen, Splitter fejberúgásával valószínűleg kiírta magát az ötödik összecsapásról. Summa summarum: Nowitzkitől muszáj lesz egy jó meccs támadásban, különben nagyon nehéz dolga lesz a Mavericksnek, ha tovább akar jutni.

Boris Diawra nincsenek szavak

A francia kiscsatár-erőcsatár-center (minden poszton játszott már a ligában, és nem rosszul) eddig is alaposan kivette a részét Dirk Nowitzki vérének szívásából, a 4. meccsen viszont támadóoldalon is remekelt. 17 pontot szórt, közte egy irtózatosan fontos triplát a végjátékban. Az április 16-án 32. életévét betöltő, már nagyon sokat látott veterán nagyembernél nem árt hozzátenni, hogy a nyarat nem pihenéssel töltötte, ott volt a 2013. szeptemberi Európa-bajnokságot megnyert válogatottban – ám ez a terhelés nem látszik rajta. Tony Parkeren itt-ott már igen, szezon közben is jóval többet volt sérült a vártnál - utóbbival nem árt foglalkozni, ha a Spurs (esetleges) hosszú távú esélyeit boncolgatjuk.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus